Menu
Mijn tour

Amerikaan maakt veilige fiets

Josh Zisson, een advocaat uit Boston die gespecialiseerd is in fietsongevallen heeft besloten om de veiligste fiets te ontwerpen.

De fiets heeft een naafdynamo die voor dagrijverlichting zorgt en bovendien heeft de achterlamp een heuse remlichtfunctie.

Maar er is een heel bijzonder onderdeel dat deze fiets zo veilig fiets maakt: de retro-reflecterende coating. Deze coating verschilt van wat tot op heden op de markt was. In 2008 ontwikkelde een bedrijf met de naam Halo Coatings een retro-reflecterende poeder coating voor vangrails en wegwijzers. In tegenstelling tot bestaande retro-reflecterende techniek dat wordt geproduceerd als een laminaat (bijvoorbeeld 3M Scotchlite) kwam Halo met een ultra-duurzame reflecterende coating die kan worden aangebracht op vrijwel alle materialen (metaal, kunststof, rubber, enz.) tegen een fractie van de kosten van reflecterende tape.

Op de meeste oppervlakken waarop licht schijnt is de reflectie diffuus (het gereflecteerde licht wordt uitgezonden in alle richtingen) of spiegelend in één enkele richting (een spiegel). Het retro-reflecterende oppervlak van Zisson’s fiets doet iets anders. Het stuurt het licht terug in de richting van de bron. Het teruggekaatste licht van een retro-reflecterend (fiets) oppervlak is in omstandigheden met weinig licht op een veel grotere afstand te zien. Autokoplampen laten de hele fiets helder wit oplichten waardoor deze door de automobilist niet over het hoofd kan worden gezien.
Geschreven op: Feb, 19 2013
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.