Menu
Mijn tour

Amerikanen kopen een fiets!

Er is een afnemende belangstelling voor autorijden in de Verenigde Staten. De Facebook-generatie fietst en loopt.

amerikanen kopen fietsenAmerikaanse autofabrikanten en marketeers zijn verwonderd over het gedrag van jonge Amerikanen. De Facebook-generatie (ook wel Millennials of de Generatie Y genoemd) kopen minder auto’s. Ze fietsen graag en lopen is ook ‘in’ onder jongeren. Dat kan komen door de crisis (tenslotte kopen ook minder jongeren een huis) of is er meer aan de hand? Uit onderzoek blijkt dat steeds minder jongeren hun rijbewijs halen. Het Amerikaanse ideaal was altijd dat je op je 16e je rijbewijs haalde en dan meteen een auto kocht. Dat is veranderd. In 2008 haalde ‘maar’ de helft van de 19-jarigen een rijbewijs; in 1998 was dat nog tweederde. Voor de verkoop van nieuwe auto’s zijn de cijfers nog dramatischer.

amerikanen kopen fietsenVolgens de Atlantic Media Company wordt deze trend gezet door de economische laagconjunctuur en sociologische ontwikkelingen (langere adolescentie, groeiend milieubewustzijn). Omdat jongeren ook aangeven dat ze liever in de stad wonen dan in de suburbs of op het platteland (80 procent heeft een voorkeur voor een stedelijke woonomgeving) zou de afnemende belangstelling voor auto’s wel eens blijvend kunnen zijn volgens The Atlantic. Fietsenfabrikanten en -winkels varen er wel bij. Afgelopen jaar is het aantal verkochte fietsen in de Verenigde Staten met 13 procent gestegen.
Geschreven op: Apr, 10 2012
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.