Menu
Mijn tour

Bike Design Project

Het Bike Design Project is een gesponsord, maar onafhankelijk innovatieplatform voor de Amerikaanse stadsfiets.

Vooraanstaande design firma's werden gekoppeld aan lokale fietsfabrikanten om gezamenlijk een nieuwe generatie stadsfiets te ontwikkelen. Op deze manier werden vijf teams gevormd in de vijf belangrijke fietsstede New York, Chicago, Portland (OR), San Francisco en Seattle. Deze teams ontwikkelden en presenteerden ieder hun unieke visie op de fiets van morgen, voor de dagelijkse rijder.

De Bike Design Project is gericht op diegenen die zichzelf niet geen echte "fietser" voelen. Het project wil met het creëren van een nieuw fietsontwerp juist die personen een nieuwe transportervaring geven die voldoet aan hun dagelijkse behoefte. Het uiteindelijke doel is om de stedelijke mobiliteit zelf te hervormen.
Elk team ontwikkelde een volledig functioneel, en op de weg getest prototype fiets – met de nieuwste designmogelijkheden en modern vakmanschap. Door de innovatieve samenwerking met Fuji Bikes zal het winnende ontwerp begin 2015 daadwerkelijk in productie gaan.

Op 25 juli presenteerden en onthulden de teams in de eigen stad hun product - één avond, vijf partijen, vijf steden. De wedstrijd werd gepromoot via Instagram, Facebook en Twitter en de voor iedereen toegankelijke stemming opende op 28 juli. Op 4 augustus de winnaar werd bekend gemaakt ......... het Seattle team met hun Denny fiets.


Geschreven op: Aug, 26 2014
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.