Menu
Mijn tour

Dagboek Amerika

Dagboek Amerika, 6231 km fietsen van de Pacific naar de Atlantic is geschreven door Frans Bevers (1949). Hij is ontwerper/ontwerp docent en een gepassioneerd fietser.
Frans P1010725
foto ter beschikking gesteld door Frans Bevers

In juni en juli 2014 fietste Frans Bevers met een internationale groep van San Francisco, Californië naar Portsmouth, New Hampshire: 6231 km in 47 dagen door 13 staten. Van deze tocht dwars door de Verenigde Staten van Amerika hield hij een gedetailleerd dagboek bij met aantekeningen over het landschap, de steden, de muziek, de mensen en het fietsen zelf. Naast een dag tot dag beschrijving van zijn ervaringen zijn in deze uitgave talrijke foto's opgenomen die onderweg zijn gemaakt. Rijdend door indrukwekkende landschappen zoals de Bonneville-zoutvlaktes, de Nevada woestijn, Monarch Pass op een hoogte van 3448 meter in de Rocky Mountains, de Black Canyon in Colorado, langs de Mississippi, Lake Erie en over de 'rollers' van Missouri. Maar ook de honderden kilometers langs soja- en maïsvelden en de deerniswekkende 'feed farms' in Kansas komen aan bod.
Frans P1020237
foto door Frans Bevers

Bert Wagendorp schreef over dit boek: 'Ik heb het idee om dwars door de Verenigde Staten te fietsen altijd absurd gevonden. Dat vind ik nog steeds. Maar na lezing van dit boek sluit ik niet langer uit dat ik het ooit zal doen.'

De tour die Frans Bevers heeft gefietst is de Cross Country Challenge. Meer informatie over deze tour kan je hier vinden: >> Cross Country Challenge Tour

Dagboek Amerika kan worden besteld via Bol.com : >> Dagboek Amerika
Frans P1020870
foto door Frans Bevers
Geschreven op: Mrt, 06 2018
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.