Menu
Mijn tour

De mooiste fietslanden

De tien mooiste fietslanden van de wereld zijn volgens het ANWB-Magazine 'Op Pad', in alfabetische volgorde: Cuba, Groot-Brittannië, India, Laos, Malawi, Peru, Senegambia, Slovenië, Tadzjikistan en de USA.

transamerica fietstourVoor de beoordeling van de USA is het fietsen van de zogenaamde TransAm route gebruikt. Deze schitterende lange tocht start aan de oostkust bij het Victory Monument in Yorktown (Virginia) en eindigt aan de westkust in Astoria (Oregon). De route van ongeveer 7000 km gaat door Virginia, Kentucky, Illinois, Missouri, Kansas, Colorado, Wyoming, Montana, Idaho en Oregon. Deze klassieke route meer dan je verwacht van een transcontinentale tocht. Je fietst door een enorme verscheidenheid aan landschappen. Van de oceaankustlijn door, bossen, woestijnen, met sneeuwbedekte bergentoppen en passen, boerderijlandschappen, mooie heuvels, grote rivieren tot de nationale parken Grand Teton en Yellowstone. Vooral in het oostelijke deel (de Appalachian Mountains en Ozarks)en later in de Rockies wordt er geklommen.

USA fietstours biedt deze uitdagende tochten aan in drie varianten:
Across America North Ride
Coast-2-Coast Ride
Cross Country Challenge Ride

Geschreven op: Dec, 17 2011
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.