Menu
Mijn tour

Fietsadvertenties

“Wat me aantrekt in de fietsadvertenties van de jaren 1880 tot 1940 is de manier waarop de kunstenaars en tekstschrijvers het fietsen romantiseren" zegt Jim Langley, de in Santa Cruz CA woonachtige schrijver, leraar, uitvinder, collector en zelfbenoemd fiets-fanaticus.

Jim is gefascineerd door de positieve opwinding waarmee de eerste fietsen in de USA door oude tijdschriften en kranten werden ontvangen. "Fietsen betekende vrijheid, escape, en avontuur".

"Voordat we de moderne gemakken hadden zoals auto's, elektriciteit en airconditioning, was de fiets alles wat je nodig had om verder te reizen dan je ooit in je leven had gedaan. Fietsen gaf je de kans om nieuwe vrienden te leren kennen, verrassende ontmoetingen te hebben en wellicht zelfs een spannende romance… Kortom, er zou een wereld voor je open gaan!” zegt Langley enthousiast.

Binnen zijn collectie van oude fietsadvertenties heeft Langley zo zijn favorieten, en alle platen hebben hun eigen verhaal. Veel landschappen die op de advertenties zijn afgebeeld heeft hij zelf opgezocht en per fiets verkend! De onderstaande afbeeldingen zijn slechte een klein deel uit zijn collectie.

Geschreven op: Dec, 15 2015
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.