Menu
Mijn tour

Fietskleding kan je leven redden!

De juiste fietskleding kan je tour comfortabel maken

Niet alleen kan een fietsbroek zadelpijn voorkomen maar een helm kan je leven redden en regenkleding kan onderkoeling voorkomen.
adventure-bicycle-cycling-161172


Welke fietskleding raden wij aan voor een fietstour? Vindt hieronder onze tips:
- De fietshelm. Een helm zorgt voor een koel hoofd en beschermt je bij een ongeluk, een belangrijk onderdeel van je outfit!
- Bovenkleding. Wanneer je in koele omstandigheden gaat fietsen dan is het drielaagse principe de manier om je te beschermen tegen de kou. Een windjas kan ook handig zijn om de wind tegen te houden.
- Onderkleding. Fietsbroekjes hebben een padding zodat je geen geïrriteerd zitvlak krijgt.
- Regenkleding. Het is altijd handig om een regenjas en regenbroek mee te nemen op pad, dit is vooral belangrijk in de kou en in de bergen omdat je anders onderkoeld raakt.
- Kleding voor de zon. Ga je lekker in het zonnetje fietsen? Let dan op dat je hoofdbedekking en een zonnebril meeneemt (en vergeet je natuurlijk niet in te smeren).
- Fietshandschoenen. Hiermee heb je meer grip op je stuur en belast je je handen minder. Tegelijkertijd is het bescherming voor wanneer je valt.
- Fietsschoenen hebben een harde zool zodat je minder last van drukpunten op je voeten hebt.

Deze tips komen uit het boek: het GROTE Fietsvakantieboek door Eric Schuijt & Janne Keurlings: >> Koop hier
Geschreven op: Jun, 05 2019
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.