Menu
Mijn tour

Lange afstand fietsroutes

In 1982 werd door de American Association of State Highway and Transportation Officials (AASHTO) het U.S. Bicycle Route System ontworpen. Een lange-afstand fiets netwerk, bedoeld om het fietsen tussen de staten te bevorderen over routes die geschikt zijn om te fietsen. De USBRS is vergelijkbaar met de Europese lange afstand fietsnetwerk, de Euro-Velo.

In de loop der jaren is het USBRS uitgebreid van slechts twee routes in 1982 tot tien bestaande lange-afstand fietsroutes in 2012. Bovendien zijn er veel ontworpen routes in de planningsfase gekomen. Tegenwoordig coördineert de Amerikaanse non- profit organisatie Adventure Cycling het netwerk en werkt daarbij samen met lokale wegbeheerders.

Adventure Cycling biedt technische bijstand aan de vele vrijwilligers die de netwerk infrastructuur onderhouden en verbeteren. Veertig staten zijn momenteel betrokken bij het verbinden van het netwerk en de staten Maine, New Hampshire, Virginia, North Carolina, Virginia, Kentucky, Illinois, Michigan en Alaska hebben al bewegwijzerde routes.


Geschreven op: Mrt, 22 2013
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.