Menu
Mijn tour

Leerlingen verzot op fietsen

Terwijl de professionele wielersport verwikkeld is in controverse, is de basis van het fietsen zich in de Verenigde Staten steeds gezonder aan het ontwikkelen.

Een nieuwe documentaire laat de opmerkelijke revival van het fietsen door Amerikaanse high-school leerlingen zien. "Singletrack High" volgt een groep middelbare school leerlingen rond een mountainbike race. De sociale dynamiek van deze groep leerlingen is fundamenteel anders dan die tijdens wielerwedstrijden voor volwassenen, en het lijkt erop dat ze er geen genoeg van kunnen krijgen. High-school mountainbike evenementen zijn zo populair geworden in Noord-Californië, dat er soms meer dan 500 deelnemers per wedstrijd zijn. Het gebied van de Marin County heeft nu minstens een mountainbike team per school.

De 67-minuten durende documentaire laat de positieve resultaten zien van deze fietsactiviteiten voor een leeftijdsgroep waarin de twee fietswielen anders gemakkelijk in zouden worden geruild voor vier autowielen of zittende indoor-activiteiten.

Trailer van de "Singletrack High" documentaire
Geschreven op: Feb, 22 2013
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.