Menu
Mijn tour

Meer Amerikanen fietsen

Ruim 40 miljoen Amerikanen hebben vorig jaar minstens zes keer met de fiets gereden en dat aantal zal nog significant blijven stijgen. Dat zegt het investeringsbedrijf Mercanti Group. Het Amerikaanse forenzentransport bestaat nu voor ongeveer 2 procent uit fietsers. Vier jaar geleden was dat nog 0,4 procent.

amerikanen fietsenHoge benzineprijzen hebben volgens Mercanti een grote impact gehad op de Amerikaanse consumenten. Ook de Amerikaanse overheden, zowel op federaal als lokaal vlak, starten steeds meer fietsvriendelijke projecten op als strategie om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en bouwen daarmee een fietsinfrastructuur uit die steeds meer consumenten aantrekt. "Zelfs consumenten die de fiets in het verleden nooit als een transportoptie hebben beschouwd, worden daardoor aangetrokken," aldus het magazine Marketing Daily. "Door die infrastructuur wordt het fietsen belangrijk veiliger en wordt het door steeds meer consumenten bestempeld als een handige manier om zich te verplaatsen.

Gedurende de laatste vier jaar zijn de budgetten van de Amerikaanse federale overheid voor fietsers en voetgangers meer dan verdubbeld tot 4,5 miljard dollar, onder meer door de inrichting van forenzenroutes, fietsparkings en omkleedruimtes. Het spreekt vanzelf dat deze verbeteringen in de fietsinfrastructuur ook hand in hand gaan met een sterke toename van het recreatieve gebruik van de fiets.

De Amerikaanse fietsindustrie heeft op dit ogenblik een waarde van ongeveer 6 miljard dollar. De omzet van de sector wordt nog altijd grotendeels gedragen door de verkoop van mountainbikes, maar er is volgens Mercanti een duidelijke groei waar te nemen in andere sectoren, zoals racefietsen, hybrides en de elektrische fiets, die een compleet ander klantenpubliek bedienen.
Geschreven op: Feb, 04 2012
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.