Menu
Mijn tour

Meer fietsforenzen

De American Community Survey (ACS) heeft bevestigd wat velen al hadden vermoed: steeds meer woon-werk verkeer in de USA gebeurt per fiets!

De ACS is een gerenomeerd Amerikaans onderzoeksinstituut en wordt door gemeenten in het hele land gebruikt om investeringen en diensten te plannen. Hun onderzoek toont een toename van 10% aan van het woon-werkverkeer per fiets in de periode 2011-2012. Dit is de grootste jaar-op-jaar stijging sinds 2007-2008. Hieruit blijkt dat kiezen voor de fiets niet alleen meer een reactie op de economische crisis is, maar meerdere, blijvende redenen heeft.

Verder blijkt uit de ACS gegevens dat er sinds het jaar 2000 een stijging van 61,6% in het fiets woon-werkverkeer is geweest. Het totale aantal vrouwelijke fietsforenzen groeide vanaf 2011 met bijna 11% vergeleken met 8,4% bij mannen.

bicycling to work
Geschreven op: Sep, 30 2013
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.