Menu
Mijn tour

Meer fietspaden in steden

70% van de Amerikaanse burgemeesters zouden liever meer fietspaden dan autowegen of parkeergelegenheid in hun stad zien. Een onderzoek toont veelbelovende tekenen van verandering in de Amerikaanse planning van de weginfrastructuur.Amerikaanse steden ondergaan snelle veranderingen. De stijgende kosten van de wegenbouw en het onderhoud, gecombineerd met toenemende files en stedelijke vervuiling dwingt veel steden om de manier waarop ze ruimte toewijzen op de wegen te heroverwegen. Waar tien, zelfs vijf jaar geleden, verbreding of het uitbreiden van rijbanen een economisch de meest haalbare en praktische oplossing voor het stedelijke vervoersprobleem leek, begint het tij nu te veranderen.

Steden beginnen te beseffen dat de prioriteit voor auto's in de transportplanning niet alleen duur is op de korte termijn, maar ook gepaard gaat met negatieve externe effecten, zoals het verlies van productiviteit als gevolg van files, het verminderen van de mentale en fysieke gezondheid van de bewoners, en een belast milieu. Dus was het eigenlijk niet zo verrassend dat in het onlangs gepubliceerd Menino Survey of Mayors 70% van de ondervraagde burgemeesters "Akkoord" of "Zeer Eens" antwoordde op de vraag: "Steden moeten hun wegen toegankelijker maken voor fietsers, zelfs al zou dit het opofferen van rijbanen en/of parkeerruimte voor auto’s betekenen."

De Menino Survey - een project van de Amerikaanse Conferentie van Burgemeesters en de Boston University Initiative on Cities - interviewde 89 burgemeesters uit 31 verschillende staten op een breed terrein van onderwerpen die van invloed zijn op het stedelijk beleid in de Verenigde Staten. Van de ondervraagden waren 63 burgemeesters van steden met meer dan 100.000 inwoners, en de demografie van elke stad op indicatoren zoals de bevolkingsdichtheid, ras, demografische en economische kenmerken waren representatief voor de USA als geheel.

In hun mening over fietsvriendelijkheid waren Democratische burgemeesters in het onderzoek overwegend positief, terwijl de Republikeinse burgemeesters verdeeld waren. Een ander interessant resultaat van het onderzoek was de vraag welke kleine infrastructuurprojecten de burgemeesters zouden financieren met een onbeperkte subsidie. "Fiets en voetgangers projecten" was met 20% het meest populair.


Hoewel het niet verrassend is om te zien dat burgemeesters fietsvriendelijkheid ondersteunen, is het bemoedigend om ​te zien dat juist veel burgemeesters van de grote steden dat doen.
Geschreven op: Feb, 06 2016
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.