Menu
Mijn tour

Rumble strips

Rumble strips (rammelstroken) worden veel toegepast langs de Amerikaanse hoofdwegen. Iedere automobilist loopt het gevaar door vermoeidheid of afleiding naast de weg te raken. Hiermee brengt hij zichzelf, en zijn medeweggebruikers ernstig in gevaar. Een oplossing hiervoor is de rumble strip. Deze stroken zijn nuttig voor motorvoertuigen maar kunnen vervelend en gevaarlijk zijn voor fietsers.

amerika rammelstrokenDat is de reden waarom drie Amerikaanse belangengroepen voor fietsers ('Adventure Cycling Association', 'Alliance for Biking and Walking' en de 'League of American Bicyclists') de 'Federal Highway Administration' publiekelijk bedanken voor het maken van rumble-strip richtlijnen voor lokale overheden en wegenbouwers. Rumble strips zouden volgens deze richtlijnen zo dicht mogelijk bij de rechter rijbaanbelijning moeten worden aangebracht en er moet daarnaast een vluchtstrook (shoulder) overblijven van minimaal 2,4 m (8-voet) breed. Het definitieve rapport met de richtlijnen wordt in de zomer van 2012 verwacht.

Geschreven op: Dec, 01 2011
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.