Menu
Mijn tour

USA Cycling en Sportzone

Een nieuwe 365 dagen per jaar traingsfaciliteit in Nederland voor Amerikaanse weg-, MTB- en crossfietsers.

De officiële Amerikaanse wielerorganisatie "USA Cycling" heeft voor het Nederlandse Sportzone als haar Europese trainingslocatie gekozen. Sportzone is een combinatie van internationale trainingsfaciliteiten, sport instructie (amateur en profs) en sport innovatie. Het is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen en gelegen in de provincie Limburg.
Ongeveer 150 Amerikaanse fietsers en hun staf zullen de Limburgse locatie het hele jaar door gebruiken voor race, mountainbike en cyclo-cross trainingen.

Een tienjarige overeenkomst werd gezamenlijk ondertekend tijdens een persconferentie van USA Cycling president Steve Johnson en de Limburgse gedeputeerde van Sport, Noel Lebens. "Limburg als fietsprovincie, in combinatie met de faciliteiten van Sportzone Limburg geeft ons het beste klimaat in Europa voor de ontwikkeling van onze talentvolle jonge fietsers", zegt Johnson. "Fietsen is uniek in het feit dat je niet traint om beter te worden maar dat je racet om beter te worden.

Dit Europese opleidingscentrum en de voorzieningen stellen tal van Amerikaanse rijders in de gelegenheid om slechts op een paar uur rijden van enkele van de moeilijkste en meest prestigieuze wedstrijden ter wereld in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en andere Europese bestemmingen te wonen, te trainen en in een gestructureerde omgeving te concurreren .


Geschreven op: Jul, 07 2013
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.