Menu
Mijn tour

Veelgestelde vragen

Welke tour past het best bij mij?

Via onze "Tour Zoeker" kun je snel jouw eigen tourselectie maken. Deze selector staat op de homepage aan de linkerkant en is vanaf iedere andere webpagina middels een label aan de rechterzijde op te roepen.
Bij iedere tour wordt een set kenmerken vermeld, o.a. de dagafstanden, de zwaarte en het niveau van de accommodaties. Uiteraard kunnen wij je per email of telefonisch van advies dienen om de voor jouw beste fietstour te kiezen.

Correspondeert een tour wel met mijn uithoudingsvermogen?

Een mountainbike tocht van 20 km kan veel zwaarder zijn dan een rustige recreatieve tocht van 50 km over vlak terrein. Daarom gebruiken wij drie niveaus van fysieke conditie als maatstaf voor de zwaarte van een tour:
- Gemakkelijk - je bent ongetraind en hebt een normale conditie;
- Gemiddeld - je hebt een goede conditie en fietst regelmatig;
- Uitdagend - je bent een ervaren fietser met een uitstekende conditie.
Het niveau staat bij iedere tour vermeld.

Wat is de samenstelling van een groep bij de begeleide tours?

Ongeveer 80% Amerikaan en 20% niet-Amerikaan (veelal Europa,Azie, Zuid-Amerika). Amerikanen fietsen graag in club/groepsverband in eigen land. De gemiddelde Amerikaan is niet opdringerig, open naar buitenlanders en bovendien geïnteresseerd in de Europeese manier van leven (en fietsen).

Kan ik mijn eigen fiets gebruiken of een fiets ter plaatse huren?

Informatie hierover staat bij iedere tour vermeld. Bij vrijwel alle recreatieve tours is het gebruik van een fiets (van goede kwaliteit) inbegrepen of is de fiets te huur. Bij sommige race- of mountainbike tours en bij lange tours dient je jouw eigen fiets mee te nemen. Meenemen van jouw fiets naar Amerika lijkt een heel gedoe maar is met een goede voorbereiding betrekkelijk eenvoudig. Meer details hierover ontvangt je na de reservering.

Is fooi voor de gidsen inclusief in de tourprijs?

Fooien
Menig vakantieganger vraagt zich af hoe hier mee om te gaan. Hoeveel fooi is normaal in USA en Canada? Is fooi geven verplicht?
Fooi heet in in Amerika gratuity of tip en is gebruikelijk bij zo ongeveer elke dienstverlening.
Zo is het ook gebruikelijk om fooi te betalen in aanvulling op de tourprijs. In tegenstelling tot in Europa zijn fooien niet alleen een leuk extraatje, maar een wezenlijk onderdeel van het salaris. Een soort van prestatieloon. Sommige touroperators vragen een specifiek bedrag terwijl anderen een bedrag suggereren. Het verschilt per touroperator.

Klik op een vraag om het antwoord te zien.
Als je in de linker rubrieken niet het antwoord vindt dat je zoekt neem dan gerust contact met ons op.
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.