Menu
Mijn tour

Veelgestelde vragen

Ben ik bij een individuele, niet-begeleide tour volledig op mezelf aangewezen?

Nee, je fietst wel individueel maar je krijgt plattegronden en een routebeschrijving mee en jouw overnachtingen zijn geboekt. Onze lokale Amerikaanse partner is bovendien altijd op de achtergrond beschikbaar als je onderweg hulp nodig heeft.

Hoe kom ik bij de tourstart en waar wordt ik afgezet na het einde van de tour?

Bij een aantal tours gelden zogenaamde transferplaatsen (de 'meeting-points'). Dit kan een vliegveld zijn, treinstation of een depot van camper of huurauto. Vervoer tussen deze transferplaatsen en de tour start/finish wordt gratis of tegen een vergoeding verzorgd door het fietstourbedrijf of je kunt dit zelf reserveren. Dit staat bij de tour vermeld. Je kunt bij uw reservering een afwijkende transferplaats opgeven waarvoor wij een zo voordelig mogelijk transfertarief berekenen.

Wanneer begint en eindigt mijn tour?

De begintijd en de eindtijd van de tour staan bij iedere tour vermeld bij de Kenmerken. Iedere tour begint met een uitleg van de routes en het materiaal en soms een kort lokaal rondje fietsen. Bij de begeleide tours is er vaak een gezamelijk diner waarbij je kennis maakt met de andere deelnemers. Als je eerder bij de tourstart wilt aankomen of langer wilt verblijven op de plaats van de tourfinish dan kunnen wij op jouw verzoek extra overnachtingen boeken.

Wat doe ik als ik pech krijg met de huurfiets?

Bij een begeleide tour zal de gids of de volgwagen voor reparatie of vervanging van de fiets zorgdragen. Bij een individuele, niet-begeleide tour dien je zelf de eenvoudige reparaties (bijv. een lekke band) te verrichten. Bij ernstige defecten bel je onze lokale partner. Zij zullen een plaatselijke fietsenmaker de reparatie laten uitvoeren of de huurfiets vervangen.

Bij een begeleide (guided) tour fiets ik in een groep. Wat is het fietstempo?

Bij iedere tour is een niveau aangegeven dat het gemiddelde tempo bepaald. Je kunt je aanpassen aan de snelheid van jouw medefietsters maar ook bij de begeleide tours kun je jouw eigen tempo bepalen. Als je een 'koploper' bent kun je met de routebeschrijving jouw eigen weg gaan. Als je onderweg vaak stopt of langzamer fietst dan is er altijd een tourgids om je op te pikken of de volgwagen die je vrijwel altijd een stukje kan meenemen.

Klik op een vraag om het antwoord te zien.
Als je in de linker rubrieken niet het antwoord vindt dat je zoekt neem dan gerust contact met ons op.
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.