Menu
Mijn tour

Veelgestelde vragen

Heb ik een visum nodig voor Amerika of Canada?

Nee, als Belg en Nederlander in principe niet, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Bij de ESTA (Electronic System for Travel Authorization) moet je een vrijstelling van een visum aanvragen. Dat kan online en kost ongeveer 15 dollar per persoon.
Canada heeft een vergelijkbaar programma namelijk: ETA

Heb ik voor Amerika vaccinaties nodig?

Kijk voor de laatste corona regels op de website van de rijksoverheid.
Per tour staat aangegeven of je een covid vaccinatie of test nodig hebt.

Is een vliegtuig ticket inbegrepen?

Een vliegticket is niet inbegrepen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je vlucht naar en van de tourbestemming.

Is fooi voor de gidsen inclusief in de tourprijs?

Menig vakantieganger vraagt zich af hoe hier mee om te gaan. Hoeveel fooi is normaal in de USA en Canada? Is fooi geven verplicht?
Fooi heet in Amerika gratuity of tip en is gebruikelijk bij zo ongeveer elke dienstverlening. Zo is het ook gebruikelijk om fooi te betalen in aanvulling op de tourprijs. In tegenstelling tot in Europa zijn fooien niet alleen een leuk extraatje, maar een wezenlijk deel van het salaris. Een soort van prestatieloon. (Sommige touroperators vragen een specifiek bedrag terwijl anderen een bedrag suggereren. het verschilt per touroperator.)

Klik op een vraag om het antwoord te zien.
Als je in de linker rubrieken niet het antwoord vindt dat je zoekt neem dan gerust contact met ons op.
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.