Menu
Mijn tour

Elektriciteit in Amerika

In plaats van onze 220 volt komt er in Amerika 110 volt uit het stopcontact. Elektrische apparaten die je mee wilt nemen (haardroger, batterij-oplader) schakelen meestal automatisch om naar 110 volt, of kunnen handmatig omgeschakeld worden. Bij twijfel kun je de handleiding raadplegen. Mocht jouw apparatuur niet geschikt zijn voor 110 volt dan kun je bij de betere elektronicazaak een 110-220 omvormer kopen.

Stekkers en wandcontactdozen zijn in Amerika afwijkend. Als je in Amerika eigen elektrische apparaten wilt gebruiken dan zult daarvoor een verloopstekker moeten aanschaffen.
Of je kunt na aankomst in de USA bij bijvoorbeeld Walmart of Kmart een stekker (mains plug) kopen en deze aan het snoer van jouw electrische apparaat monteren.
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.