Menu
Mijn tour

Fietsveiligheid in de USA

Amerika is voor fietsers niet veiliger of onveiliger dan andere landen. De fietsvoorzieningen ontwikkelen zich er snel. Het weggedrag van automobilisten is er vriendelijk en het verkeer is er over het algemeen rustig.

Verkeersregels

De algemene verkeersregels in de USA komen sterk overeen met die in België en Nederland. Er wordt rechts gereden en de verkeersborden zijn makkelijk te begrijpen. Van staat tot staat kunnen er kleine verschillen zijn. Er is in de wetgeving geen snel- en langzaam verkeer benoemd. Algemene voorrangsregels en verkeersborden gelden dus ook voor fietsers.

Amerikaanse wegen

De meeste wegen in de USA zijn breed en goed onderhouden en het wegdek is overwegend van glad asphalt. Er zijn soms vrijliggende fietspaden maar vaak deel je de weg met ander verkeer waarbij je op bepaalde weggedeelten gebruik maakt van een aparte fietsstrook of een vluchtstrook (shoulder). Er worden in Amerika steeds meer veilige lange-afstand fietsroutes aangelegd; vaak gaan deze over voormalige spoorwegtracees.
De meeste doorgaande wegen in Amerika zijn pas aangelegd toen de eerste auto’s er gingen rondrijden en een voorwaarde bij de aanleg was dat ook een minder krachtige T-Ford de hellingen zou kunnen nemen. Zodoende zijn in bergachtige gebieden de beklimmingen voor een fietser vaak prettig geleidelijk.

Weggedrag van de Amerikanen

Het weggedrag van Amerikanen is netjes en rustig en toleranter dan in België en Nederland. Dit is mede ingegeven door de strenge straffen die er staan op verkeers-overtredingen. Zoals in ieder land zijn er ook in de USA automobilisten die vinden dat de weg alleen voor hen is en dat fietsers daar niet thuishoren. Als gevolg van de toegenomen voorlichting over het fietsen door de federale- en regionale overheid is het begrip voor fietsers verbeterd. De ervaringen van Europese fietsers in de USA zijn ook overwegend positief.

Fietshelm

Anders dan vaak gedacht is een fietshelm maar in een paar van de Amerikaanse staten verplicht. Fietsen met een helm is er echter gebruikelijk en bij onze tours verplicht. Je kunt jouw eigen fietshelm meenemen of er een gebruiken van het tourbedrijf; deze optie staat bij de tour vermeld of wij informeren voor je of er een fietshelm beschikbaar is.

Tijdens uw fietstour

De veiligheid tijdens uw fietstour in de USA in goede handen bij de onze Amerikaanse tourstaf. In onze Europeese ogen lijken hun veiligheidsmaatregelen soms wat overdreven maar ook hier geldt "Better safe than sorry". De geldende veiligheidsmaatregelen zijn altijd duidelijk gemotiveerd en vertalen zich in het kiezen van veilige fietsroutes, goed fietsmateriaal, betrouwbare logies en een solide ondersteuning tijdens de fietstour. Overbodig te vermelden dat wij, en de tourstaf in de VS niet verantwoordelijk zijn voor jouw eigen rijgedrag tijdens de fietstour.

Pech onderweg

Wanneer je een begeleide tour doet dan worden voorkomende defecten door de tourbegeleider(s) gerepareerd. Bij een niet-begeleide tour ben je voor kleine reparaties op eigen kennis, reparatieset en reserveonderelen aangewezen. Bovendien is in bijna alle grotere plaatsen een goede fietsenmaker gevestigd. Ook kan de hulplijn van onze tourstaf je bij pech altijd adviseren of de fiets vervangen.
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.