Menu
Mijn tour

Geld / Fooien

Cash or charge?

Indien je gevraagd wordt "Cash or charge?" dan heb je de keuze tussen contant betalen of met een creditcard. Je hoeft in Amerika niet veel contant geld bij je te hebben (risico van verlies of diefstal); Je kunt bijna altijd met een creditcard betalen.

Creditcard en Bankpas

In Amerika is het gebruikelijker om met 'plastic money' te betalen dan met echt geld. Voor veel zaken is een creditcard zelfs vereist, zoals het huren van een auto, motor, camper of het reserveren van een hotel. Soms zal men je bij een creditcard betaling vragen om een identificatie. Als men je vraagt "Debit or credit?" wordt bedoeld of je met een bankpas (debitcard) of creditcard wilt betalen.
Overal vind je ATM’s (Automated Teller Machine). Hieruit kun je met jouw creditcard of Belgische of Nederlandse bankpas geld opnemen, indien de pas is voorzien van het Cirrus en Maestro-logo. In de regel zijn de opnamekosten bij een creditcard hoger dan bij een bankpas.
  • Noteer voor vertrek het telefoonnummer van jouw bank / creditcard maatschappij in Belgie of Nederland waarmee je bij verlies of diefstal jouw creditcard of bankpas direct kunt laten blokkeren.

Fooi geven in Amerika.

Menig vakantieganger vraagt zich af hoe hier mee om te gaan. Hoeveel fooi is normaal in USA en Canada? Is fooi geven verplicht?
Fooi heet in in Amerika gratuity of tip en is gebruikelijk bij zo ongeveer elke dienstverlening.
Zo is het ook gebruikelijk om fooi te betalen in aanvulling op de tourprijs. In tegenstelling tot in Europa zijn fooien niet alleen een leuk extraatje, maar een wezenlijk onderdeel van het salaris. Een soort van prestatieloon. Sommige touroperators vragen een specifiek bedrag terwijl anderen een bedrag suggereren. Het verschilt per touroperator.
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.