Menu
Mijn tour

Gezondheid in Amerika+ verzekering

Hulpdiensten

In geval van nood bel je in de USA voor de hulpdiensten van politie, brandweer en ambulance het alarmnummer 911. Met jouw Europese mobiele telefoon kun je hiervoor ook 112 gebruiken; er wordt dan automatisch doorgeschakeld naar 911.

Gezondheidsrisico's

  • Amerika heeft geen bijzondere gezondheidsrisico’s en vaccinaties zijn niet verplicht.
  • Leidingwater is bijna overal betrouwbaar, behalve in sommige streken in Alaska. Het is vaak niet lekker omdat er chloor in zit, vooral in de grote steden. Drinkwater in flessen is ook in minder bewoonde streken goed verkrijgbaar.
  • De zonkracht en zonuren zijn in het zuiden en midden van Amerika hoger dan in België en Nederland. Tussen maart en september ligt de maximale UV-index op 11. Gebruik daarom zonnebrandmiddelen met een hoge factor om verbranding te voorkomen.

Medicijnen

  • Sommige geneesmiddelen, die in België of Nederland vrij verkrijgbaar zijn, kun je in de USA en Canada alleen op recept verkrijgen. Vraag aan uw arts of voorgeschreven medicijnen die je meeneemt verslavende middelen bevatten en laat zo nodig een doktersverklaring (in het Engels) opstellen.
  • Er zijn medicijnen, zoals amfetaminen die door de Amerikaanse douane en de plaatselijke politie in de USA en Canada als drugs worden beoordeeld. Als er geen doktersverklaring bij zit riskeer je een geldboete of zelfs een gevangenisstraf.

Ziektekosten verzekering

  • Geneeskundige behandeling in Amerika is duur en opname in een ziekenhuis praktisch onbetaalbaar. Check daarom vóór je vertrek naar de USA en Canada goed of jouw ziektekostenverzekering een wereldwijde dekking tegen kostprijs biedt en of repatrieëringskosten meeverzekerd zijn. Als dit niet zo is dan is het verstandig om een tijdelijke, aanvullende ziektekostenverzekering voor jouw reis af te sluiten.
  • In de USA en Canada moeten doktoren en hulpverleners direct betaald worden, of men wil een bewijs zien dat betaling gegarandeerd is. Draag daarom een bewijs van verzekering (liefst in het Engels) altijd bij je.
  • Bij ziekenhuisopname is het raadzaam om direct uw verzekeringsmaatschappij in kennis te stellen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt daarbij de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
  • USA Fietstours verkoopt geen reis-ziektekostenverzekering omdat de poliskeuze daarvan sterk afhankelijk is van de reeds voor jouw bestaande rechten binnen jouw standaard ziektekostenverzekering. Een goed vergelijkend aanbod van tijdelijke reisverzekeringen vind je voor België op OnafhankelijkAdvies en voor Nederland op Independer .
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.