Menu
Mijn tour

Huurfiets of eigen fiets gebruiken in de USA?

Bij vrijwel alle recreatieve tours is een fiets van goede kwaliteit in de tourprijs inbegrepen of te huur.
Bij de race- en MTB tours is een fiets soms inclusief en soms te huur tegen een toeslag. De aangeboden fietsen zijn van gerenomeerde Amerikaanse merken zoals Trek, Giant, Schwinn, Cannondale en Scott. Bij een klein aantal tours worden geen fietsen aangeboden en dien je jouw eigen fiets mee te nemen of plaatselijk een fiets te kopen voor de duur van de tour.

Het meenemen van jouw eigen fiets met het vliegtuig lijkt een heel gedoe maar met een beetje voorbereiding is het betrekkelijk eenvoudig.
Een fiets wordt door luchtvaartmaatschappijen soms beschouwd als reguliere bagage en soms moet je er extra voor betalen. Je moet jouw fiets altijd voor transport per vliegtuig verpakt aanbieden in een fietshoes, fietsdoos of fietskoffer. Een fietsdoos kunt je kopen op de luchthaven of halen bij een plaatselijke fietsenwinkel. Een fietskoffer is een betere oplossing omdat jouw kostbare fiets daarin beter beschermd wordt en een fietskoffer soms als reguliere bagage wordt beschouwd. Bovendien kun je behalve de fiets nog andere bagage in de fietskoffer opbergen. Een fietskoffer kun je kopen of huren, bijvoorbeeld bij Wiel-Rent.

Het gebruik van de fietskoffer

  • Een fietsdoos of fietskoffer kunt je meestal opslaan bij het tourbedrijf voor de duur van de tour. Als de tour in een andere plaats eindigt wordt jouw fietsdoos/fietszak daarheen getransporteerd. Voor dit transport van een fietskoffer wordt soms een vergoeding gevraagd.

  • De bepalingen en tarieven van de luchtvaart maatschappijen ten aanzien van het meenemen van een fiets veranderen voortdurend. Informeer ernaar bij de boeking van jouw tickets.

  • Wanneer je jouw eigen fiets gebruikt zorg er dan voor dat deze in een goede conditie is. De Amerikaanse tourbegeleiders helpen je bij een defect maar geven jouw fiets geen achterstallig onderhoud.

De fietsroutes die onze Amerikaanse tourleiders hebben gemaakt zijn gebaseerd op hun lokale deskundigheid. Daarbij hebben zij speciaal gelet op de volgende aspecten:

Veilig

De routes zijn zo veilig mogelijk gekozen waarbij met name gelet is op verkeersdrukte en de kwaliteit van de wegen. Bij de mountainbiketours is de veiligheid in overeenstemming met de gekozen moeilijkheidsgraad.
  • Veel van de mountainbike routes in de aangeboden tours zijn gemarkeerd. In de meer afgelegen gebieden worden de routes verkend door de meefietsende tourbegeleider of worden de tracks en trails door jouw gevolgd met behulp van een meegeleverd GPS apparaat.

Aantrekkelijk

De routes zijn zo mooi en afwisselend mogelijk uitgezet door het gebied van jouw keuze. Bij de begeleide (guided) tours krijg je voldoende gelegenheid om bij bijzondere punten (scenic highlights) stil te staan.

Evenwichtig

Onze Amerikaanse tourstaf streeft ernaar om jouw fietsinspanningen iedere dag even groot te laten zijn. Zij zijn hierbij wel afhankelijk van de locaties van de overnachtings accommodaties. Dit betekent dat de dagroutes zoveel mogelijk met elkaar in balans zijn maar dat je niet iedere dag exact dezelfde afstand (en indien van toepassing hoogtemeters) rijdt.

Rides / Events

Dit zijn fietstours (meestal recreatief of race) die éénmaal per jaar worden georganiseerd. De route heeft vaak een bepaalde betekenis of historie en soms wordt met zo’n tocht een goed doel gesponsord. Er zijn 50-200 deelnemers en er is een sfeer van gemoedelijkheid en kameraadschap.

Rails to Trails

De Rails-to-Trails Conservancy is een non-profit organisatie in de USA die als missie heeft een landelijk netwerk van fietspaden aan te leggen over voormalige spoorlijnen en verbindings-gangen. Bedoeld om het recreëren en de gezondheid van de bevolking te verbeteren. Rails-to-Trails ziet een toekomst waarin 90 procent van de Amerikanen binnen drie mijl van een trail parcours woont.
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.