Menu
Mijn tour

Reizen in de USA

Vliegtuig

Amerikanen reizen in eigen land veel per vliegtuig. Bijna iedere middelgrote stad heeft een eigen vliegveld en er is intensief vliegverkeer. De prijzen zijn vaak lager dan wij in Europa gewend zijn maar kunnen snel veranderen naarmate de vluchtdatum nadert. Je kunt uw eventuele binnenlandse vlucht(en) dan ook het best plannen en reserveren voordat u naar de USA vertrekt.

Trein

Voor het binnenlands vervoer in de USA staat de trein ten onrechte in de schaduw van het vliegtuig of de auto. Amerika heeft een passagierstreinen netwerk van 40.000 km met 500 bestemmingen. De prijzen van treintickets liggen iets onder de vliegtarieven en voor de toerist worden er treinpassen aangeboden. De treinen zijn comfortabel, ruim, vaak niet druk en worden geëxploiteerd door Amtrak, in 1970 opgericht en beheert door de federale overheid. Voor de lange afstand (meer dan 380 miles) bestaan er Long Distance Routes met stoere namen als Silver Meteor en Texas Eagle. De kortere routes, met meer tussenstations heten Regional Routes .
  • Er bestaan ook nog forensentreinen in de stedelijke gebieden maar die zijn voor de (fiets)toerist van minder belang.

Bus

Binnen de USA met de bus reizen is goedkoop maar het duurt langer. De bussen zijn veilig en ze zijn de laatste jaren steeds luxer geworden. Er is een dicht netwerk van buslijnen. Greyhound Lines is de bekendste en grootste busvervoerder in de USA. Een tweede, kleinere maatschappij is Trailways. Kaartjes voor Greyhound kunnen online worden besteld maar een plaats in de bus is niet gegarandeerd – daarom wordt geadviseerd ruim voor vertrek bij een halte aanwezig te zijn. Trailway kaartjes koop je bij de halte of bij de chauffeur.

Auto en Camper

Voor de tourist is autorijden in Amerika geen probleem. Campers en huurauto’s zijn er in vele types, de kwaliteit is uitstekend en er zijn veel verhuurpunten. De bewegwijzering in de USA is goed en de wegen zijn breed, goed onderhouden en over het algemeen rustig. Meer informatie over autorijden in de USA.
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.