Menu
Mijn tour

Kenmerken van de fietstours

Bij al onze fietstours worden dezelfde, onderstaande kenmerken gepresenteerd.
Sommige kenmerken hebben bij elke tour een korte " ? " toelichting.

Niveau van de tour

Bij iedere tour is de dagafstand en de totale afstand aangegeven. Omdat een mountainbike tocht van 20 km zwaarder kan zijn dan een recreatieve tocht van 50 km over vlak terrein gebruiken wij tevens drie niveaus van fysieke conditie als maatstaf voor de zwaarte van een tour:
 • Gemakkelijk – je bent ongetraind maar je hebt een normale conditie;
 • Gemiddeld – je hebt een goede conditie en je fietst regelmatig;
 • Uitdagend – je bent een ervaren fietser met een uitstekende conditie.
Indien van toepassing is voor mountainbike- en racetours het totaal aantal klimmeters aangegeven en voor de mountainbike tours het technisch niveau.

Soorten begeleiding

 • Begeleide (guided) tours:
  Dit zijn tours met 10-20 deelnemers. Lange tours hebben tot maximaal 50 deelnemers. De meefietsende gids geeft onderweg uitleg over de bezienswaardigheden. Je kunt er vaak ook voor kiezen om individueel of samen met enkele andere tourdeelnemers van stop naar stop (koffie-lunch-thee) te fietsen met behulp van de routebeschrijving. Er is een volgwagen voor hulp onderweg, catering en eventuele tussentijdse verplaatsingen. De lunch wordt onderweg in een restaurant aangeboden of door de volgwagen als picknick verzorgd. Omdat ook veel Amerikanen deelnemen aan dit soort fietsvakanties in eigen land is het voor Europeanen een prima gelegenheid om echt kennis te maken met de Amerikaanse cultuur.
 • Individuele (self-guided) tours:
  Je fietst individueel met behulp van landkaarten en een gedetailleerde routebeschrijving. De routes gaan over rustige en veilige wegen. Alle overnachtingen zijn ook hier tevoren gereserveerd. Het tourbedrijf is altijd bereikbaar voor hulp en advies.

Bagagevervoer

Vrijwel alle tours (begeleid en niet-begeleid) zijn inclusief het dagelijkse vervoer van jouw bagage. Als dit niet zo is dan wordt de mogelijkheid van het huren van fietstasssen bij de tour vermeld en kun je altijd de bagage die je niet mee wilt nemen gedurende de fietstour veilig opslaan bij het tourbedrijf.

Materiaal

Bij een aantal tours is een huurfiets inbegrepen in de tourprijs. Bij andere tours kun je een fiets huren en er zijn tours (met name lange) waar je een eigen fiets moet gebruiken.
De aangeboden huurfietsen zijn modern, van uitstekende kwaliteit en van gerenommeerde Amerikaanse merken zoals Trek, Giant, Scott, Schwinn en Cannondale.
Bij iedere tour wordt vermeldt wat de overige materiaalopties zijn, zoals de keuze in fietsmodellen of de huur van helm, fietstassen e.d. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je het zadel en/of de pedalen van jouw eigen fiets wilt meenemen naar de USA en op de huurfiets wilt laten monteren.

Accommodatie & maaltijden

Er worden vier vormen van logies aangeboden:
 • Luxe - 4-5 sterrenhotels, resorts of een luxe bed-en-breakfast;
 • Basis - 2-3 sterrenhotels, motels of B&B's met een eigen badkamer
 • Camping - Een reeds opgezette (of zelf opzetten) tent van het tourbedrijf, een tent huren of een tent van jezelf - bij Event tours soms een sporthal.
 • (trekkers)hut Eenvoudige hutten.
 • Onze focus ligt op mooie, historische en kleinschalige accommodaties. 'Betonnen' zakenhotels en motels langs snelwegen of industriegebieden worden gemeden.
  De tours zijn altijd inclusief de overnachtingen en de prijs is gebaseerd op een boeking van twee personen die verblijven in een tweepersoonskamer. Wanneer een éénpersoonstoeslag staat vermeld dan heb je als single fietser een kamer voor je alleen. Als single fietser kun je bij de meeste tours ook kiezen voor een kamergenoot van hetzelfde geslacht - bij beschikbaarheid betaal je dan geen éénpersoonstoeslag.
  De maaltijden die inclusief zijn worden bij de tour vermeld (logies, logies met ontbijt, halfpension, volpension) en zijn zowel in kwaliteit als in kwantiteit uitstekend en afgestemd op de energiebehoefte van fietsers.
  Bij de meeste begeleide tours zijn versnaperingen onderweg vanuit de volgwagen of tijdens de rustpauzes inbegrepen. Deze verzorging is zeer uitgebreid, met allerlei dranken, energierepen en vers fruit.

  Transfers

  Sommige tours hebben vóór de start en na de finish een transferplaats, het ‘ontmoetingspunt’. Dit is meestal een luchthaven, treinstation of stadscentrum. Het vervoer van en naar zo'n ontmoetingspunt wordt gratis of tegen een geringe vergoeding verzorgd. Ook kun je bij jouw reservering afwijkende transferplaatsen opgeven waarvoor wij een zo voordelig mogelijk transfertarief aanbieden.
  Deel dit
  Akkoord
  Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.