Menu
Mijn tour

De typen fietstours in Amerika

We bieden drie verschillende types fietstours aan.

Recreational

Ontspannen rechtop fietsen wordt in de USA aangeduidt met recreational biking. De fiets, vaak een hybrid of cross bike genoemd heeft 14 of meer derailleur versnellingen, iets bredere banden (maar niet zo breed als op een mountainbike) en soms voorvering.
Bij onze recreatieve tours zijn de fietsen van uitstekende kwaliteit en bijna nooit ouder dan twee jaar.
›› Naar de Recreatieve tours

Racefietsen/Road bikes

In de USA is road-biking synoniem voor wat wij racefietsen of koersfietsen noemen.
Wanneer bij een tour is aangegeven dat de fiets inclusief of te huur is dan zijn deze fietsen van gerenomeerde merken en afgemonteerd met de betere groepen. Voor de lange tours (20+ dagen) moet je jouw eigen racefiets meenemen.
›› Naar de Racefiets toursMountain bikes

In de USA is het mountainbiken ontstaan en het heeft er een extra dimensie door de grootsheid van de landschappen. Onze tourleiders leren je écht beter mountainbiken en hebben bovendien alle benodigde vergunningen om je langs de mooiste plekjes van de State Parks en National Parks te laten fietsen. Vanwege de geïsoleerdheid en onherbergzaamheid van bepaalde gebieden zijn sommige MTB tours om veiligheidsredenen verplicht begeleidt.
Bij de meeste MTB tours is een fiets 'Inclusief' of 'Te huur'. De fietsen zijn van uitstekende kwaliteit en meestal niet ouder dan één jaar. Bovendien is de geometrie op het lokale terrein afgestemd.
›› Naar de Mountainbike tours

E-bikes

Steeds meer touroperators bieden nu ook E-bikes en E- mountainbikes aan.
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.