Menu
Mijn tour

Across America North Ride

Samenvatting

america-north-cycling

De Across America North een geweldig Event voor fietsers die samen met andere fietsers de VS van west naar oost willen ervaren op de beste manier, vanaf het zadel van een fiets.

Racefiets
50 dagen
5875 km / 3651 mi
$ 12,900.- / € 11,508.-
  • Dit is een Ride/Event; een tour met een grotere groep deelnemers.
  • Deskundige, meefietsende tourbegeleiders en volgwagen.
  • Ontbijt en diner inclusief en snacks, vers fruit en sport drinks onderweg.
  • Verblijf in goede motels en hotels.
  • Het is ook mogelijk om deze tour in delen te rijden, zie Across America North Ride etappe 1, 2, 3, 4 of 5

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
50 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
140-160 km / 87-99 mi
Afstand totaal
5875 km / 3651 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Niet inbegrepen
Data
23 jun 2019 - 12 aug 2019
21 jun 2020 - 10 aug 2020
Start
Astoria (13:00)
Finish
Portsmouth, NH (16:00)
Vliegveld bij start
Portland Int. Airport (PDX)
Vliegveld bij eindpunt
Boston Logan Int. Airport (BOS)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 12,900.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 2,600.-

Routebeschrijving

De Across America Noord-tour voert je door de mooiste en meest schilderachtige gebieden van Amerika. Het is een uitdagende, volledig ondersteunde 50-daagse tour van Astoria, Oregon aan de westkust naar Portsmouth, New Hampshire aan de oostkust. Bij dit grote avontuur rijdt je gemiddeld 80 mijl per dag. Er zijn vijf interessante en gevarieerde rustdagen.

We starten vanaf de prachtige Pacific Northwest in Astoria. Vanaf de monding van de Columbia River gaat het langzaam omhoog langs de rivier naar Portland. We fietsen langs kleine gemeenschappen en nederzettingen. Vanaf Portland gaan we richting het zuidoosten en we beginnen te klimmen over de Cascades. Mount Hood wordt groter en groter en uiteindelijk fietsten we langs deze majestueuze berg naar Oost-Oregon. Na een paar dagen bergachtig terrein wordt het vlakker als we Idaho inrijden. Hier nemen we onze eerste rustdag in Boise.

Onze route door Idaho gaat voornamelijk door de Snake River Valley en over de Snake River Plains. We passeren kleine en grote Western steden en Indianen reservaten en steken de Snake River vele malen over. De vergezichten zijn hier indrukwekkend. Het serieuze klimmen begint weer zodra we onze laatste oase in Idaho, de weelderige Idaho Falls achter ons hebben gelaten en richting de Grand Teton's fietsen. We passeren de achterzijde van Yellowstone National Park en gaan langs de grillige toppen van Mount Hancock. Dan klimmen we naar de Togwotee Pass (9658 voet) en passeren we de Continental Divide, de geografische afscheiding tussen west en oost Amerika. Via het schilderachtige Dubois fietsen we naar Casper in Wyoming voor een tweede rustdag.

We vervolgen over een hoogvlakte langs mooie Western stadjes naar Zuid-Dakota. We fietsen tot in de Black Hills en door Custer State Park tot Mount Rushmore. Als we Rapid City achter ons hebben gelaten verlaten we de bergen en rijden we verder over de hoogvlakten van Zuid-Dakota, door een stukje van de Badlands naar Wall. We rijden door Pierre, de hoofdstad van South Dakota. Van hier gaan we een stuk langs de Missouri River waarna we over de vlakke South Dakota Plains in Sioux Falls aankomen voor onze derde rustdag.

We steken de staatsgrens naar Zuid-Minnesota over en vervolgen noordoostelijk door een glooiend landschap naar de Minnesota River. Dan buigen we af naar het oosten, steken de Mississippi River over bij La Crosse in Wisconsin. We rijden nu door een toeristisch gebied rond de Wisconsin River. We passeren Fond du Lac, net ten zuiden van Lake Winnebago en fietsen over de heuvels naar Manitowoc, aan de oevers van Lake Michigan. Hier beginnen we onze vierde rustdag.

We gaan aan boord van de SS Badger voor een ontspannen vier uur durende boottocht over Lake Michigan naar Ludington in Michigan. Vandaar gaat de route over een vlak landbouwgebied. In Port Huron rijden we over de Bluewater Bridge naar Ontario in Canada. Over het Canadese platteland fietsen we via London naar de Rainbow Bridge. Hier steken we de Niagara Falls over om weer in de Verenigde Staten terug te komen. Om de Falls goed te kunnen bekijken nemen we hier onze vijfde en laatste rustdag.

Onze laatste etappe begint in het noordelijk gedeelte van de staat New York, een glooiende route over boerenland naar Rochester. We volgen een route langs het Erie Canal, via Liverpool en Utica naar Latham. De laatste paar dagen is het nog stevig klimmen over het Appalachian gebergte. We rijden door de mooie staat Vermont naar Brattleboro. Daarna is het op en neer en New Hampshire in. De laatste dag is een lange afdaling naar de oceaankust van New Hampshire. We eindigen dit indrukwekkende Event in de kustplaats Portsmouth.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Deze tour rijdt u met uw eigen fiets.
  • Meer informatie over het meenemen van uw eigen fiets naar Amerika ontvangt u van ons na de reservering.

Downloads

Across America North Ride.pdf
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.