Menu
Mijn tour

Alaska and Yukon Golden Circle tour

Samenvatting

GC - couple_0

Fietsen van Haines naar Skagway via de historische handelsroute en de route van de goudzoekers naar Klondike! Hoewel Haines en Skagway door water gescheiden slechts 15 mijl van elkaar liggen, is het 360 mijl fietsen door één van de meest adembenemende landschappen in Alaska en Canada. Geniet als je door dit spectaculaire landschap fietst van het zeeklimaat van Alaska en het landklimaat van de Yukon. Een combinatie van geschiedenis en prachtige landschappen op de routes die door de Native Americans en de goudzoekers van de Klondike Goldrush werden gebruikt.

Recreatief
9 dagen
579 km / 360 mi
$ 2,995.- / € 2,462.-
 • Een perfecte mix van wild kamperen en overnachten bij lokale B&B.
 • Inclusief kampeer spullen.
 • Fiets door 3 nationale en provinciale parken die het grootste aaneengesloten beschermd natuurgebied in de wereld vormen.
 • Volg de historische Gold Rush routes en kom veel te weten over de cultuur van de Native Americans die al millenniums in deze regio wonen.
 • Geweldige eetgelegenheden met lokale producten.
 • Gidsen bereiden de maaltijden bij het kamp. Alle maaltijden zijn inclusief met uitzondering van de nacht in Whitehorse, daar kan je kiezen uit lokale restaurants
 • Kleine groepen en lokale gidsen helpen je een gevoel te geven van hoe het is om in het noorden te leven.
 • Moeilijkheidsgraad is gemiddeld tot uitdagend, gemiddeld rij je zo’n 50 mijl per dag.
 • Aanbetaling voor deze tour is 25%

  Extra camping information:

  Camping is an integral part of traveling through wild places. Our remote routes in Alaska and the Yukon lack accommodations and services. Our sag wagon and trailer carries all the camping amenities you need. These include waterproof tents, warm sleeping bags, thick sleeping pads, pillows, bug tents, and comfortable camp chairs. Camping does not mean a lack of hygiene either. We even carry with us a portable toilet and shower! When your day in the saddle is done, you dine in a screened tent and enjoy delicious meals such as local salmon prepared by your trip leader.

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief
Duur
9 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
579 km / 360 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
03 jul 2021 - 11 jul 2021
07 aug 2021 - 15 aug 2021
Start
Haines, AK
Finish
Skagway, AK
Vliegveld bij start
Juneau, AK airport.
Vliegveld bij eindpunt
Juneau, AK airport.

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,995.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 450.-

Routebeschrijving

Dag 1:


Reis naar Haines, Alaska op de State Ferry of met een klein vliegtuig vanaf Juneau naar het begin van de tour. Nadat je in het hotel bent ingecheckt gaan we een passende fiets uitzoeken in ons filiaal. Daarna ben je vrij om het kuststadje Haines te verkennen. Aan het eind van de middag komen we bij elkaar om ons te oriënteren op onze fietsroute, gevolgd door een diner in één van onze goede restaurants. We overnachten in een bed en breakfast.

Dag 2:

We stappen op onze fiets en volgen een gletsjer rivier door het Chilkat Bald Eagle Preserve.
We passeren de Canadese Douane en kamperen in het Tatshenshini / Alsek Provinciaal Park aan de oevers van de Klehini-rivier in British Columbia, 47 mijl.

Dag 3:

Je klimt geleidelijk naar de Chilkatpass boven de boomgrens. Slechts vijftig kilometer van de kust verandert het landschap van regenwoud naar alpine toendra. De avond wordt doorgebracht op camping Million Dollar Falls in het Yukon Territory, 50 mijl.

Dag 4:


Vandaag fiets je door het Kluane National Park, het land van majestueuze bergen, uitgestrekte meren en prachtige vergezichten. De nacht wordt doorgebracht in een schilderachtige en rustieke B & B in de buurt van Haines Junction YT, 37 mijl.

Dag 5:


Je fiets naar Haines Junction waar de Haines road samenkomt met de Alaska/Canada Highway. Over glooiende heuvels fiets je oostwaarts over de ALCAN. We kamperen op een native cultural site in de buurt van de historische handelspost van Champagne, 60 mijl.

Dag 6:


Je kruist verschillende zijrivieren op weg naar de Yukon rivier als je Whitehorse binnen fiets. De hoofdstad van de Yukon Territory is een stad van 25.000 hardwerkende inwoners die aan de oever van de machtige Yukon rivier leven. Deze avond ben je op jezelf en kun je kiezen waar je gaat eten.
We overnachten in een hotel.

Dag 7:


We fietsen een korte afstand verder over de ALCAN en slaan dan af naar het zuiden op de Klondike Highway. Het kustgebergte lonkt als je door het kleine dorpje Carcross rijdt. Je gaat verder langs de zeer wijde Yukon rivier. We kamperen langs de kust.

Dag 8:


Nadat we de Yukon weer verlaten en Britisch Columbia binnen rijden zie je het hoge kustgebergte naderen. Op weg naar de historische White Pass die je door een smalle kloof leidt naar een spannende vijftien mijl lange afdaling naar de kustplaats Skagway, Alaska. Ga lekker relaxen in de B&B waar we overnachten en geniet van de bezienswaardigheden van deze kleurrijke stad en de mooie herinneringen die we fietsend over de Golden Circle gemaakt hebben. 55 mijl.

Dag 9:

Samen genieten we van een afscheids- ontbijt bij de Mile Zero B & B. Na het ontbijt kun je ervoor kiezen om historisch Skagway zelf te verkennen, naar huis te reizen of je vakantie te verlengen.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Recreational hybrid touring bikes with trunk bags provided. Cost of bike rental is included in tour rate; guests may also bring their own bike.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.