Menu
Mijn tour

Alaska-Canada-Alaska Ride

Samenvatting

alaska-canada-Alaska1

Dit is een staalkaart van het beste van de Yukon en Alaska. Deze fietstour combineert de meest spectaculaire alpine landschappen van de regio. Fietsen door een prachtig onhergzaam gebied. Ontdek het verre noorden.

Recreatief, Racefiets
16 dagen
1119 km / 695 mi
$ 4,250.- / € 3,493.-
  • 7 Nachten hotel.
  • 8 Nachten kamperen;
  • Maaltijden inclusief zoals genoemd in de dag tot dag beschrijving.
  • Deskundige gidsen en een volgwagen.
  • Inclusief veerboot tickets: Juneau–Haines en Valdez-Whittier.
  • Kampeeruitrusting inclusief.
  • Aanbetaling voor deze tour is 25%

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
16 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
100-120 km / 62-75 mi
Afstand totaal
1119 km / 695 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Camping, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
14 jun 2021 - 29 jul 2021
Start
Juneau (11.00)
Finish
Anchorage (16.00)
Vliegveld bij start
Juneau Int. Airport (JNU)
Vliegveld bij eindpunt
Ted Stevens Anchorage Int. Airport (ANC)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 4,250.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 950.-

Routebeschrijving

Dag 1:

Het fietsavontuur begint in de haven van Juneau met een tocht per veerboot over de Inside Passage naar het historische Haines aan het begin van de Haines Highway. Het overweldigende landschap is buitengewoon fotogeniek. Met een beetje geluk zie je dolfijnen dansen in de boeggolven of zee-otters lanterfanten in het water. De gids ontvangt je in de haven van Haines en brengt je naar ons prachtige hotel in het historische gedeelte van de stad.
Maaltijden: zelf verzorgen

Dag 2:

28 mijl / 45 km, Terrein: vlak en kleine heuvels.
We verzamelen bij het ontbijt voor een touroriëntatie. Nadat de fietsen afgesteld zijn, ontdekken we in de ochtend Haines per fiets.
Rond het middaguur gaan we op avontuur en fietsen rustig door het Chilkat Kale Eagle Reserve naar Mosquito Lake waar we kamperen.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 3:

66 mijl / 106 km, Terrein: bergachtig. Passen: Three Guardsman 3215 ft / 980 m; Chilkat 3493 ft / 1065 m
Vandaag is tegengesteld aan het rustige fietsen van gisteren. We trekken diep de spectaculaire bergen in. Al vroeg passeren we de douane en rijden we British Columbia, Canada in. We volgen de Klehini-rivier en fietsen twee passen over (Three Guardsmen en Chilkat), op weg naar Yukon, onze derde staat/provincie voor vandaag. We zien eindeloze berglandschappen waar gletsjers de toppen bekleden en rivieren de bergketens verdelen. We slapen op een camping met de treffende naam Million Dollar Falls.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4:

53 mijl / 85 km, Terrein: kleine heuvels
De laatste dag op de Haines Highway biedt nog veel meer moois. We rijden langs Dezadeash Lake en verder naar het noorden, naar de stad Haines Junction. Daar gaan we verder via de beruchte Alcan Highway die tegenwoordig Alaska Highway heet. Deze weg is tijdens de Tweede Wereldoorlog in negen maanden gebouwd. Overnachten doen we in een hotel.
Maaltijden: ontbijt, lunch

Dag 5:

Een rustdag. Je kunt het bezoekerscentrum voor St Elias Park gaan bezoeken of ontspannen op de veranda van de bakkerij of misschien heb je zin in een wandeling over één van de wandelpaden in dit gebied.
Maaltijden: zelf verzorgen

Dag 6:

50 mijl / 80 km, Terrein: kleine en gemiddelde heuvels
Al fietsend over de Alaska Highway blijft het genieten. Rechts zie je de prachtige St Elias Mountains en links de ongerepte bossen. Dit is de afgelegen wildernis van The Yukon. Onze doelen vandaag zijn de turquoise blauwe wateren van Kluane Lake en Cottonwood Campground, een van de beste campings van onze Alaska- en Canadareizen. Langs de bovenste hellingen van de bergen, die boven de camping uittorenen, lopen regelmatig Dahl-schapen.
Maaltijden: Lunch, Diner

Dag 7:

Fietsen: 83 mi / 140 km, Terrein: vlak & lage heuvels
Het grootste gedeelte van de dag blijf je langs de kustlijn van Kluane Lake fietsen, met een lunchpauze in het Burwash Landing Natural History Museum. ‘s Middags rijden we door de immense landschappen die kenmerkend zijn voor het volgende gedeelte van deze highway, ongerepte wildernis, zo ver het oog reikt. We kamperen langs de oevers van Lake Creek.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch en Diner

Dag 8:

51 mijl / 81 km, Terrein: middelmatige heuvels
Onze laatste volledige dag in Canada brengt ons dieper de wildernis in, met de Wrangell St Elias Range in het zuiden en kilometers onaangetast woud in het noorden.
Slapen doen we in een hotel in Beaver Creek.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch.

Dag 9:

54 mijl / 87 km, Terrein: lage heuvels
Vandaag fietsen we terug Alaska in. Na een fotostop passeren we de douane bij Border Town. Tijdens de lunchpauze kun je het Tetlin Wildlife Refuge Visitor Center bezoeken. Daarna gaan we op zoek naar onze pitoreske camping langs de kust van Jagger Lake in het Tetlin Wildlife Refuge. Daar kun je heerlijk langs het water genieten van de zonsondergang terwijl de vogels hun dagelijkse gang gaan.
Maaltijden: Lunch en diner

Dag 10:

57 mijl / 92 km, Terrein: lage heuvels.
Een rustige dag brengt ons naar Tok Junction waar vroeger een favoriete waterput voor reizigers van de Alaska Highway was.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch.

Dag 11:

Opnieuw een rustdag. Vandaag heb je de tijd om bijvoorbeeld je reisdagboek bij te werken, naar de wasserij te gaan of te gaan winkelen om souvenirs en cadeaus voor het thuisfront te kopen. Of misschien wil je nog wel een paar mijl fietsen naar Moon Lake Park.
Maaltijden: zelf verzorgen

Dag 12:

72 mi / 116 km, Terrein: vlak tot geleidelijk stijgend
De derde hoofdweg van onze reis leidt ons naar het zuiden, naar Tok Cutoff. De rit begint vlak maar in de verte zie je de Alaska Range langzaam tevoorschijn komen. Hoewel hier veel van de hoogste bergtoppen van Noord Amerika liggen (inclusief Mt. McKinley), loopt onze route langs de rivieren waardoor klimmen beperkt blijft. En, er zijn volop mogelijkheden prachtige plaatjes te schieten! Onze camping vanavond ligt bij een kleine boerderij met een fantastisch uitzicht op de Wrangell Range.
Maaltijden: lunch en diner.

Dag 13:

51 mi / 81 km, Terrein: heuvelachtig
Terwijl de Alaska Range langzaam uit ons zicht verdwijnt en we de Wrangells steeds dichterbij zien komen, rijden we verder de Tok Cutoff af. We gaan op weg naar het historische Gakona Roadhouse waar we op het grasveld zullen kamperen. Hoewel het Roadhouse kamers heeft worden deze in de zomer meestal geboekt voor de werklieden van de Alaska-pijplijn.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner.

Dag 14:

76 mi / 122 km, Terrein: heuvelachtig
Als we nog maar kort onderweg zijn komen we op onze laatste hoofdweg van deze fietstocht, de Richardson, de eerste ‘highway’ van Alaska. We rijden door Glenallen, de enige stad tussen Tok Junction en het eindpunt van de rit in Valdez. We komen ook langs Copper Center, een historische boerderij, plus het bezoekerscentrum voor het Wrangell St. Elias National Park. We overnachten bij weer een ander oud Roadhouse, deze keer bij de Tiekel River.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner.

Dag 15:

53 mijl / 85 km, Terrein: lage heuvels en een korte klim over de Thompson Pass 2771 ft / 845 m.
De laatste rit van deze tour is één van de spectaculairste. Je fietst door enkele van de mooiste berglandschappen ter wereld, dwars door de Chugach en Wrangell Mountains Ranges. Vanwege de vele fotomomenten die er zijn, heb je je camera tot Valdez zeker nodig. We passeren de Thompson Pass en maken een rondje door de smalle Keystone Canyon voordat we aankomen in de vissershaven van Valdez.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner.

Dag 16:

De reis eindigt zoals het begon, met een veerboot die ons meeneemt over de Prince William Sound met zijn gletsjers, ijsbergen en rijke zeeleven. Met wat geluk zie je het afkalvende ijs van de gletsjers dat neerstort in de baai en zeehonden en andere dieren die genieten van de oceaangolven. Na aankomst in Whittier, zullen we je naar Anchorage Airport of het Long House Hotel brengen. Hier nemen we afscheid van onze mede-avonturiers.
Maaltijden: zelf verzorgen

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

alaska-rental-bike Merida T3 Speeder fiets voorzien van Shimano Ultegra derailleur, V-brakes and een comfortabel zadel.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.