Menu
Mijn tour

Alaskan Adventure

Samenvatting

I AlaskanAdventure5

Een echte multisport tour. Minder inspannend dan alleen fietsen combineert deze tour halve dagen fietsen met kanoen, wandelen, kajakken op zee, een spectaculaire rit over de Denali Highway en een geweldige gletsjer cruise over de Prince William Sound baai.

Recreatief, Racefiets
7 dagen
222 km / 138 mi
$ 3,795.- / € 3,119.-
  • 7 dagen – 7 nachten (overnachting voor de tour is inbegrepen).
  • Basic-plus accommodaties en uitstekende maaltijden.
  • Snacks en sport-drinks onderweg.
  • Deskundige, meefietsende tourbegeleiders en volgwagen.
  • Inclusief alle activiteiten.
  • Wij adviseren je een dag voor de tour in Anchorage te arriveren; de eerste dag begint namelijk om 9 uur in de ochtend.
  • Mogelijkheid om de kamer met een andere fietser te delen om zo de eenpersoonstoeslag te vermijden.
  • Aanbetaling voor deze tour is 25%

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
40-60 km / 25-37 mi
Afstand totaal
222 km / 138 mi
Klimmen
500 m / 1640 ft
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
13 jun 2021 - 19 jun 2021
27 jun 2021 - 03 jul 2021
11 jul 2021 - 17 jul 2021
01 aug 2021 - 07 jul 2021
15 aug 2021 - 21 aug 2021
29 aug 2021 - 04 aug 2021
Start
Anchorage (09.00)
Finish
Anchorage (17.00)
Vliegveld bij start
Ted Stevens Anchorage Int. Airport (ANC)
Vliegveld bij eindpunt
Ted Stevens Anchorage Int. Airport (ANC)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 3,795.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 600.-

Routebeschrijving

Dag 1:

39 mi / 62 km
Na het ontbijt in Anchorage vertrekken we met de tourbus en steken de Knik River en de Matanuska River over. We rijden langs de Talkeetna Mountains en verder naar het noorden in de richting van Mount McKinley en het Denali National Park. De Alaska Range ligt links van ons, gedomineerd door Mount McKinley, de hoogste berg in Noord-Amerika. Bij Hurricane Gulch, een diepe kloof, gaan we verder op de fiets. We rijden langs de Chulitna River en klimmen tot boven de boomgrens naar de Broad Pass. De Alaska Range omringt ons nu aan drie kanten. Onze eerste fietsrit eindigt bij Cantwell, waar met de tourbus nog vijftien minuten rijden naar het diner en onze accommodatie.

Dag 2:

15 mi / 24 km
Per tourbus verkennen we de Denali Highway, waarbij we regelmatig stoppen om van de indrukwekkende bergen en de ‘wildlife’ te genieten. We fietsen ongeveer 25 km van de mooiste delen van deze Highway en gaan vervolgens naar McClaren Ridge waar we wandelen in de richting van de enorme pieken en gletsjers van de Alaska Range. Bij de Tangle River Inn checken we in op onze kamers, en gaan naar de Tangle Lakes voor een kanotocht! Deze vredige meren nemen je mee terug in de ongerepte wildernis.

Dag 3:

21 mi / 34 km
In de ochtend vervolgen we het kanovaren over de Tangle Lakes.De rustige meren brengen ons ver terug naar de ongerepte wildernis bevolkt door kariboe, eland en beer, evenals een groot aantal exotische vogels. Na de lunch fietsen we 35 prachtige kilometers boven de boomgrens over de Denali Highway. Er zijn hier spectaculaire uitzichten over de nabijgelegen Alaska Range, met verder naar het zuiden de besneeuwde vulkanentoppen van de Wrangell Mountains.

Dag 4:

30 mi / 48 km
Na het ontbijt gaan we terug naar de ijstijd als we omhoog wandelen naar de bron van de Phelan Creek, het begin van de machtige Gulkana gletsjer. Als de omstandigheden het toelaten wandelen we een stuk op de gletsjer. In de namiddag fietsen we van de Alaska Range naar de Copper River Valley. We dineren aan de basis van de Wrangell Mountains, in de historische Gakona Lodge (gebouwd in 1906).

Dag 5

33 mi / 53 km
Wij rijden met de tourbus langs de Wrangell Mountains naar Stuart Creek, waar we op de fiets verder gaan langs de Tsaina River naar Thompson Pass. Onderweg stoppen we bij de Worthington gletsjer die hier slechts enkele meters van de weg af ligt! Het uitzicht is hier echt spectaculair. We dalen vervolgens 850 meter in amper 10 kilometer naar de Lowe River Valley. Langs de Lowe River rijden we tussen verticale rotswanden en langs talloze watervallen van de Keystone Canyon. We overnachten in de havenplaats Valdez.

Dag 6

Per watertaxi gaan we over Prince William Sound baai naar Shoup Bay, waar we gaan zee-kayakken. Shoup Bay biedt een rijk dierenleven met zeehonden, otters, arenden en soms zelfs walvissen. In de loop van de dag peddelen we langs drijvende ijsbergen, langs een broedende kolonie van zwarte drieteenmeeuwen en hebben we vanaf het water een schitterend gezicht op de Shoup gletsjer. We genieten van een picknick lunch bij deze gletsjer. Aan het einde van de dag worden we opgepikt door de motorboot voor de tocht terug naar Valdez.

Dag 7

We gaan vroeg aan boord van de ferry van de Alaska Marine Highway voor een onvergetelijke cruise door de Prince William Sound baai. We gaan van boord in Whittier en rijden met de tourbus vlak langs de steile Chugach Mountains naar Portage en vervolgens terug naar Anchorage,

Let op: de afgelopen jaren hebben de bezuinigingen de Alaska Marine Highway steeds onbetrouwbaarder en moeilijker gemaakt. We hebben problemen ondervonden met annuleringen en wijzigingen in de planning. Als dat gebeurt op de tour waarvoor jij je aanmeldt, zullen we op dag 7 een andere route afleggen, inclusief fietsen en / of wandelen op een andere prachtige locatie.

* This is a general itinerary. Tour itineraries are subject to change based on the group, available accommodations and other unforeseen circumstances such as the weather, local conditions, government intervention, that may affect the quality of the trip and/or safety of the participants. Please view this itinerary as an outline as to what to expect on this tour.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

rental-bike Cannondale hybride fiets.
Uitgerust met 21 of 24 versnellingen Shimano, spatborden, bagagedrager, bidon en een rugzakje.

* Optioneel: Cannondale racefiets 27 versnellingen.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.