Menu
Mijn tour

Arizona Sonora bike tour

Samenvatting

icon OCL Julie  Bill

Azuur blauwe luchten, eindeloze vergezichten met 10.000 voet hoge bergen. Dit is het land van Geronimo, Cochise en de 250-jarige Saguaro Cactus en waar de zoete geur van de Desert Creosote Flower de lucht vult. Er zijn hier veel wilde dieren, van coyote tot woestijnschildpadden en zeldzame vogels. Je fiets over zonovergoten wegen, wandelt door prachtige landschappen en bezoekt boutique wijnhuizen. Ontdek de fasinerende Arizona Sonora woestijn, het Saguaro National Park, (oost en west), the "Sky Islands", Coronado national forest, Bisbee, Kartchner Caverns en nog veel meer.

Racefiets
6 dagen
451 km / 280 mi
$ 3,400.- / € 3,470.-
  • Sonora Desert, Saguaro National Park.
  • Wijn proeven
  • Kartchner Caverns tour
  • Aanbetaling voor deze tour 25%

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemakkelijk
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
451 km / 280 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
01 okt 2023 - 06 okt 2023
08 okt 2023 - 13 okt 2023
15 okt 2023 - 20 okt 2023
22 okt 2023 - 24 okt 2023
29 okt 2023 - 03 nov 2023
05 nov 2023 - 10 nov 2023
12 nov 2023 - 17 nov 2023
Start datums okt. 15 en nov 5 zijn gegarandeerd.
Start
Tucson
Finish
Tucson
Vliegveld bij start
Internationale luchthaven Tucson
Vliegveld bij eindpunt
Internationale luchthaven Tucson

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,400.-
E-bike
E-bike Fastroad E+ EX Pro
$ 200.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 918.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Bezoek het woestijnmuseum voordat je tussen kolossale cactussen in het westen van Saguaro National Park fietst.

We gaan met het shuttlebusje op tijd op pad naar het prachtige Arizona Sonora Desert Museum om de Raptor Free Flight-show te zien, terwijl je gidsen je fietsen voorbereiden. Fiets over rustige wegen door West Saguaro National Park en Tucson Mountain Park van McCann Loop Rd naar Gates Pass. Schud (metaforisch gesproken!) de hand van torenhoge, volgens sommigen mystieke, saguaro-cactussen - onbetwiste iconen van de Sonorawoestijn en een universeel symbool van het Amerikaanse zuidwesten. Eenmaal in de stad, vermijden we de hectische straten door een deel van "The Loop" te fietsen - het prachtige netwerk van Tucson van meer dan 100 mijl aan fiets- en wandelpaden. Fiets op The Loop naar Loews Ventana Canyon Resort, of Hacienda del Sol, waar we de komende drie nachten zullen doorbrengen.
Maaltijden: L, D. afstand: 49 mi., hoogteverschil +2,336 ft / -2,207ft

Dag 2: Fiets over landelijke wegen, verharde paden en de "Cactus-lus" in Saguaro National Park.

Vandaag beginnen we onze rit in Le Buzz Café, een populaire ontmoetingsplaats voor lokale fietsers. Volg landelijke wegen aan de rand van Tucson en stop hier en daar om te genieten van het uitzicht op de Santa Catalina en Rincon Mountains in het noorden en oosten. Verken Saguaro National Park East op de 8 mijl lange Cactus Forest Loop die je meeneemt op een route door de zeldzame saguaro-bossen van dit gebied. Sommige mensen zeggen dat ze deze lus de hele dag zouden kunnen doen - en inderdaad, velen nemen de tijd om hem in beide richtingen te rijden! Na een glorieuze gastronomische picknicklunch, fiets je terug naar Loews aan The Loop, of spring je in het busje als je dat wilt. Misschien wil je tijd overhouden voor een bezoek aan de prachtige Tucson Day Spa, die zich op het terrein van Loews Resort of Hacienda del Sol bevindt. Het diner is op eigen gelegenheid vanavond.
Maaltijden: O, L. 44 mi of minder hoogteverschil +2027 ft /-1604 ft (of minder)

Dag 3: De spectaculaire Mount Lemmon.

We beginnen met een beklimming van de berg Lemmon. Er zijn tal van mogelijkheden om met de shuttlebusjes mee te rijden als je niet alles wilt fietsen, en zelfs als je niet van plan bent om te fietsen, is de berg een bezoek waard om een wandeling te maken.
De berg Lemmon, die bijna 7.000 voet boven de vallei uitsteekt, staat bekend als een van de belangrijkste fietsbeklimmingen in de VS. Als je omhooggaat vanuit het cactusland in de vallei naar het land van wilde bloemen, dennen - en uiteindelijk - subalpiene bossen, krijg je bijna onmiddellijk fantastische uitzichten voorgeschoteld. In termen van biologische diversiteit is het beklimmen van de Lemmon het equivalent van fietsen van Arizona naar het zuiden van Canada. Het volstaat te zeggen dat het elke dag van het jaar een andere wereld is boven op de berg Lemmon. Kijk tijdens je beklimming uit naar tijdelijke watervallen en verborgen kloven met goblin-achtige hoodoo-rotsformaties in de gaten. In de lente zijn er wilde bloemen in bloei en in de herfst kun je genieten van kleurrijke espen en esdoorns. We zijn ervan overtuigd dat je op geen enkele andere fietstocht van 30 mijl een fascinerender scala aan habitats en ecologie zult zien. Mount Lemmon is echt een uniek juweeltje!
Maaltijden: O,L,D 26 mi. (one way) with lots of support options. hoogteverschil Mt. Lemmon klim (one way): +5,717 ft / -251 ft

Dag 4: Bezoek Kartchner Caverns, een prachtig kalkstenen grottenstelsel en verblijf in een herberg die bekendstaat om zijn diversiteit aan vogels en vlinders.

Na het ontbijt fietsen we naar Kartchner Caverns voor een rondleiding (inclusief toegang) van wat onder de woestijn ligt. De grotformaties van wereldklasse worden beschouwd als enkele van de beste in hun soort in de hele wereld. De grot werd voor het eerst ontdekt in het begin van de jaren 70 en is meer dan tien jaar geheim gehouden (om hem te beschermen). De toenmalige gouverneur Bruce Babbitt verliet in 1985 met twee lijfwachten in het geheim de hoofdstad van de staat om drie uur lang door nauwe doorgangen te kruipen om de grot te bereiken, inclusief de latere showgrotten als de Big Room, Echo Passage en Cul-de-sac Passage. Kartchner Caverns kreeg in 1999 eindelijk de officiële status van Arizona State Park. Ga na de rondleiding lunchen en reis vervolgens met het shuttlebusje naar Hereford voor een verblijf van twee nachten in Casa de San Pedro, de thuisbasis van meer dan 355 soorten vogels en honderden vlinders. Check in in het hotel, geniet van het zwembad, ga op zoek naar vogels en vlinders, of maak een gemakkelijke rit in de omgeving voordat je vanavond samen met ons van een Mexicaans diner in familiestijl geniet.
Maaltijden: O, L, D. afstand en hoogteverschil variabel overnachting: Casa de San Pedro

Dag 5: Fiets in de "Sky Islands" naar een bergreservoir.

Vandaag zijn er tal van verrassingen, evenals een totale verandering van omgeving! De eerste verrassingen zijn de wijngaarden van de Sonoita- en Elgin-gebieden van Arizona, ten zuiden van Tucson. De rijke bodems van deze regio zijn bijna een spiegelbeeld van die in Bourgondië, Frankrijk. De tweede verrassing is het landschap van het hooggelegen land "Sky Islands". We nemen afscheid van saguaros en zeggen hallo tegen heuvels bedekt met manzanita, Gambel-eiken, plataan en yucca. Onze route - favoriet bij de lokale bevolking - volgt een slingerende, verkeersvrije weg naar een verfrissend bergreservoir in Coronado National Forest. Je kunt hier van fantastische fietsroutes genieten, zoveel of zo weinig als je wilt.
Maaltijden: O, L, D, afstand: 48 mi. Hoogteverschil: +2,367 ft / -2,368 ft(of minder) Overnachting: Casa de San Pedro

Dag 6: Een fietsmuseum, een grensmuur en bohemian Bisbee.

Shuttlerit naar Naco, een stadje dat in tweeën wordt gesneden door de grens tussen de VS en Mexico, voor een bezoekje aan "The Wall". Daarna beginnen we aan onze fietstrip naar het kunstzinnige, bohemian Bisbee, de thuisbasis van de Copper Queen Mine. Deze mijn levert een van de kwalitatief beste koperserts ter wereld. Als koper niet jouw ding is, maar vintage fietsen wel, dan wil je een bezoek brengen aan het fietsmuseum in Bisbee. Breng meer tijd door in Bisbee (lunch is op eigen gelegenheid) of maak de 10 kilometer lange heen- en terugreis naar Mule Pass voordat we inladen en teruggaan naar Tucson.
Maaltijden O. afstand: 12 -18 mi. hoogteverschil: +1,721 ft / -996 ft of …+1,021 ft / -296 ft

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

Overnachtingen: Loews Ventana Canyon Resort, Casa de San Pedro
Alle maaltijden behalve 1 diner
Een wijnproeverij en Kartchner Caverns tour.
Race of hybride fiets, (E-bike huur mogelijk.)
Bagage vervoer.

Niet inclusief:

De nacht voor en de nacht na de tour.
Vluchten van en naar de tour
Fooi voor de gidsen

Lodging

Loews Ventana Canyon Resort,
Casa de San Pedro
The hotels, Inns, and B&Bs we use are always among the finest the area has to offer. Our smaller group sizes(max. 13) allow us to stay at some award-winning places that can’t handle groups of 25 or more. We work closely with the innkeepers to make sure they understand your needs and ours, whether that is having a place to store your bike, an early morning breakfast or a convenient place to park the van, they are as committed to your vacation experience as we are.
Lodging is based upon two people to a room with a private bath. If you’re traveling solo on any of our trips, we’ll assign you a roommate of the same gender and often of the same age bracket. There is no extra charge if we can’t find you a roommate, even if you sign up the day before the trip starts. You can guarantee yourself a private room and bath if you pay the Single Room Fee. Occasionally a room with two beds consists of one bed plus a rollaway bed or sofa bed.

Vaccine or test: A negative Covid test will be required within 72 hours of departure for all non-fully vaccinated guests. or Proof of a completed Covid vaccination course can be used in lieu of a Covid test. A "completed Covid vaccination course" means that the guest has had 1 or 2 shots (depending on vaccine brand) and has completed the 2-week waiting period post final shot.
All of our guides are fully vaccinated.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

A road or Hybrid bike is included in the price,
E-bikes
are available for an extra fee.
Prior to your bike tour, we request your height in order to choose the right frame size for you. (If you have a fit sheet or sizing information on your personal bicycle, you are welcome to send that to us, and we will do our best to match your geometry and specs.) On the first day of each bicycle tour, your guides tweak your bike fit to make sure you are as comfortable as possible. If they can’t get the fit just right, we typically carry a couple of extra sizes. We try to make sure we have the right size and type of bike you need to enjoy your cycling vacation.

Giant Defy ADV 3

Choose the longer route. Climb higher mountains. This all-new endurance road bike is purpose-built to help you tackle long-distance road rides in all types of conditions. It’s smooth, it’s efficient, and it’s fast.
Ride farther and faster with an all-new composite frameset that’s engineered with endurance geometry and built-in compliance. Handcrafted with Advanced-grade composite material, it’s engineered with tube shapes that are optimized to absorb road shocks and vibrations. And the frame is still stiff in all the ways that matter—for pedaling efficiency as well as steering and cornering precision. It’s made with a specific carbon layup to give it just the right feel. And for added control, it features integrated disc brakes with flat mounts and 12mm thru-axles. The D-Fuse Seatpost and handlebar system also help reduce road vibrations, adding to its smooth, compliant feel on the road.
Components: Giant Conduct disc brakes, Shimano Tiagra groupset, 50/34 cranks, 11 x 34 cassette, Giant S-R2 tubeless wheelset 700x28c

Hybrid / flat Bar Road bike

The perfect balance of road bike speed and city bike versatility. Built on a lightweight ALUXX SL aluminum frameset, this new flat-bar road bike puts the rider in a comfortable position that’s smooth and efficient. The fast-rolling 700c wheels and vibration-absorbing composite D-Fuse seatpost help smooth out rough roads. The fast-rolling 700c wheels can accommodate large tires up to 32c, perfect for tackling rough roads with confidence and control, while integrated ergo bar ends keep your hands comfortable on longer adventures. Powerful disc brakes give you added control in all types of weather, and easy-to-use rack mounts make FastRoad SL a smart choice for commuting, fitness riding and weekend adventures.
E-Bike Thrive E+ EX PRO
With THRIVE E+ EX PRO, you get an all-access pass to speed no mater what your fitness level
Designed with Liv’s 3F Design Philosophy, Thrive E+ EX Pro is the first road E-bike built specifically for women. Get up to speed fast with the new SyncDrive Pro motor that provides a natural, yet powerful, E-bike experience. The new motor also features a Smart support mode that automatically adjusts the support level based on your ride. PedalPlus 6-Sensor Technology translates six measurements about your riding and adds the perfect amount of power at just the right time for a fast and fluid ride quality. The EnergyPak Smart 375 battery is so sleek, you’ll have your friends looking twice to know it’s an E-bike.
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.