Menu
Mijn tour

Aspen to Taos bike tour

Samenvatting

molas-lake

Deze 11-daagse tour richt zich op de bergen van de zuidelijke Colorado Rockies. Deze rit kruist vier maal de Continental Divide en slingert langs groene rivierdalen. We verblijven in unieke accommodatie, genieten van heerlijke maaltijden en van de natuurlijke warmwaterbronnen waar deze regio bekend om staat.

Racefiets
11 dagen
1086 km / 675 mi
$ 4,465.- / € 4,557.-
  • De zuidelijke Colorado Rockies
  • Je kruist 4 maal de Continental Divide
  • Natuurlijke Hot Springs
  • Taos Pueblo
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
11 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
0-20 km / 0-12 mi
Afstand totaal
1086 km / 675 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
02 jul 2023 - 12 jul 2023
30 jul 2023 - 09 aug 2023
27 aug 2023 - 06 sep 2023
Start
Denver Int. Airport
Finish
Denver Int. Airport
Vliegveld bij start
Denver Int. Airport
Vliegveld bij eindpunt
Denver Int. Airport

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 4,465.-
racefiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals) $250.- one week, $400.pp two weeks
$ 250.-
Optioneel
Road E-Bike
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $375.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 995.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 0: Aankomst in Denver

Aankomst in Denver op Denver International Airport (DEN), ga vervolgens naar het ontmoetingshotel Courtyard Marriott Denver Airport. Deze overnachting is niet inclusief, je kunt zelf bepalen of je in het ontmoetingshotel overnacht of een ander hotel neemt.

Dag 1: Maroon Bells Loop

Na een ochtendtransfer van Denver naar het hart van de Colorado Rockies, begint het fietsen op een ontspannende afgesloten weg die licht klimt naar de pittoreske Maroon Bells, de meest gefotografeerde bergen in Colorado. Op de weg naar de "Bells" zal je veel fietsers tegenkomen. Na de afdaling arriveren we in het Limelight Hotel in het hart van Aspen, waar we overnachten.
25 Mijlen met 2,200 feet klimmen

Dag 2: Rustdag in Aspen

Op dag 2 zijn er volop mogelijkheden. Fietsers kunnen een rit van maximaal 35 mijl maken in het Snowmass-gebied of ze kunnen de lagere hellingen van Independence Pass beklimmen. Je kunt ook de winkels, spa's, het nachtleven en de eetcultuur van Aspen verkennen.
40-100 Mijlen met 5,800 feet klimmen

Dag 3: Van Aspen naar Crested Butte

De rit van vandaag naar Crested Butte via twee passen van 12.000 voet, Independence en Cottonwood Passes, is een Colorado Classic en heeft gediend als de koninginnerit van de USA Pro Challenge-fietsrace. De beklimming van de Independence Pass duurt 2 tot 3 uur en brengt fietsers naar een spectaculair landschap boven de boomgrens. Na een lange afdaling naar de Arkansas River Valley begint het klimmen weer op en over de afgelegen Cottonwood Pass. Uiteindelijk komen we aan in het zomerparadijs Crested Butte, de wildebloemenhoofdstad van Colorado. We verblijven twee nachten in de Elk Mountain Lodge in Crested Butte.
40-100 Mijlen met 5,800 feet klimmen

Dag 4: Tussenstop in Crested Butte

Een tussenstop in Crested Butte, de wildebloemenhoofdstad van Colorado Maak er een dag van om te vliegvissen, bergbeklimmen, een spa-dag, mountainbiken op de 401 Trail, wildwaterraften of een duik in een bergmeer.

Dag 5: The Cannibal Classic

70-130 Miles met tot 8.500 voet klimmen
Crested Butte to Creede (8.500 voet) is de favoriet van de lokale bevolking, bekend als de Cannibal Classic en is een enorme test van het uithoudingsvermogen voor de bewoners van Crested Butte.
LET OP: je HOEFT NIET deze hele etappe TE RIJDEN!
De Cannibal Classic dankt zijn naam aan de beruchte Alfred Packer, een mijnwerker die aan het eind van de 19e eeuw vast kwam te zitten tijdens een noodlottige reis naar de San Juan Mountains. Toen de lente kwam, was Packer de enige overgebleven mijnwerker van zijn groep van zes, en hij zag er behoorlijk gezond uit. Hij had letterlijk zijn landgenoten opgegeten!
De rit start in Crested Butte, in Colorado's majestueuze Elk Mountains (9.000 voet), en begint met een geleidelijke afdaling van 40 mijl. Je wordt daarna getest door een sectie van 45 mijl met meerdere ups en downs die de kracht uit je benen kunnen halen.
Vanaf ongeveer 85 mijl fiets je een van de steilste verharde bergpassen in Colorado op, Slumgullion Pass (11.530 voet). Dit monster is een klim van 7 mijl die bijna 3.000 voet stijgt; de gemiddelde stijgingspercentages van 7% tot 9% voelen bijzonder pittig aan als je bij mijl 90 van de Cannibal Classic aankomt. Op de top daal je 4 mijl af en klim je dan nog eens 4 mijl met een helling van slechts 4% naar Spring Creek Pass en de Continental Divide. Vanaf Spring Creek is het ongeveer 30 mijl afdalen naar de accommodatie bij Antlers Rio Grande Lodge, die aan de oevers van de Rio Grande in de buurt van Creede ligt.
70-130 Mijlen met 8,500 feet klimmen

Dag 6: Van Wolf Creek Pass naar Pagosa Springs

Vanuit ons verblijf bij Antlers Rio Grande Lodge rijden we zuidwaarts over Wolf Creek Pass. Bij dit punt fietsen we over de afgelegen bovenloop van de Rio Grande-waterscheiding. Het grootste wildernisgebied in Colorado, de Weimuniche Wilderness, grenst aan deze weelderige regio. Na het beklimmen van de indrukwekkende Wolf Creek Pass (10.863 voet) zijn fietsers voor de tweede keer in twee dagen over de Continental Divide geklommen.
De volgende sensatie van een 4.000 voet afdaling is van Wolf Creek naar Pagosa Springs, Colorado, langs de bovenloop van de San Juan River. We zijn in de buurt van New Mexico en kunnen een vleugje van de beroemde en geurige groene chili van de staat opsnuiven. Vanavond genieten we van een broodnodige en welverdiende duik in de warmwaterbronnen van de stad in het beroemde Springs Resort & Spa.
64 Mijlen met 3,400 feet klimmen

Dag 7: Van Chama naar Ojo Caliente

De route van vandaag biedt weer een mooie rit over de bergachtige Continental Divide naar het exclusieve Ojo Caliente Mineral Springs Resort & Spa in New Mexico. Deze oude bronnen zijn doordrenkt van mythen en legendes en zijn al duizenden jaren een verzamelplaats en bron van genezing. Het gebruik van het water is terug te voeren tot de vroegste menselijke migraties in de regio. Oude volkeren, de voorouders van de huidige inheemse Amerikaanse Tewa-stammen, bouwden grote pueblos en terrasvormige tuinen met uitzicht op de bronnen. Rondom de bronnen liggen de ruïnes van de steden die bevolkt waren vóór de geboorte van de geschiedenis.
50 to 93 Mijlen met 4,900 feet klimmen

Dag 8: Van Ojo Caliente naar Taos

Na een ontspannen ochtend in Ojo fietsen we van de Ojo Caliente Mineral Springs naar Taos en verblijven in de El Monte Sagrado. Onderweg steken we de spectaculaire Rio Grande Gorge Bridge over. Dineer vanavond in het bekroonde restaurant De la Tierra van El Monte Sagrado. Taos is een kunstenaarsstad met internationale bekendheid en de thuisbasis van de Taos Pueblo-indianen.
41 Mijlen met 2,000 feet klimen

Dag 9: Rustdag in Taos

Breng de dag door met het verkennen van het kunstdistrict van Taos, bezoek Taos Pueblo (het oudste bewoonde gebouw in Noord-Amerika), proef de beroemde groene chili van de staat of doe gewoon niets. Dit is jouw dag!

Dag 10: The Enchanted Circle

Maak een rondje langs de fantastische Enchanted Circle Scenic Byway terug naar de El Monte Segrado. Deze rit omcirkelt het Sangre De Cristo-gebergte en biedt fietsers prachtige uitzichten op de bergen die laten zien hoe het noorden van New Mexico eruitziet.
We hebben ook de mogelijkheid om een ritje te maken en te wandelen binnen het Río Grande Del Norte National Monument.
85 Mijlen 5,800 feet klimmen

Dag 11: “The high road” van Taos naar Chimayo

Nog een fantastische etappe van deze Aspen naar Taos-tour! De rit begint in Taos en neemt de scenic High Road tussen de meest zuidelijke toppen van het Sangre de Cristo-gebergte door dennenbossen en valleien met populieren. De rit van vandaag eindigt op een bijzondere plek, El Santuario de Chimayo, een historische kerk in het oude dorp Chimayo. Op deze locatie staat een klein heiligdom. Dit is gebouwd op de plaats van wat volgens velen een wonder is dat wordt geassocieerd met het kruisbeeld van "Nuestro Señor de Esquipulas" (Onze Heer van Esquipulas). El Santuario de Chimayo is ook de plaats van "el pocito", de kleine put van ‘Holy Dirt’ die volgens veel mensen opmerkelijke genezende krachten bezit.
De accommodatie van vanavond ligt op een steenworp afstand van het Santa Fe-plein in de typische Nieuw-Mexicaanse accommodatie van Chimayo de Santa Fe. Het afscheidsdiner van vanavond bij Estevan's is een van onze favoriete eetervaringen

Post Tour: Logistiek
Na ons afscheidsdiner op nacht 11, kun je op eigen gelegenheid Santa Fe verkennen tijdens dag 12 na de tour. Aangezien je je op slechts een steenworp afstand van het historische plein van Santa Fe bevindt met zijn kunstgalerijen, restaurants en muziekbezoekers, kun je ervoor kiezen om een extra nacht accommodatie te boeken, zodat je een hele dag de tijd hebt om Santa Fe te ervaren.
85 Mijlen 5,800 feet klimmen

POST-TOUR Logistiek: De Aspen naar Taos fietstocht eindigt na overnachting op nacht 11. Gasten regelen hun eigen vervoer naar Albuquerque via de handige scenic Railrunner-trein of via de vele regelmatig geplande pendeldiensten. Ga voor meer informatie over vervoer naar Albuquerque naar www.riometro.org of groometransportation.com.
For elevation profile see PDF file below

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

11 overnachtingen
Alle maaltijden, behalve 2 diners, 1 ontbijt & 1 Lunch
Snacks en drankjes onderweg
Gidsen
Toegangskaarten
Shuttle bus en fietsmonteur
bagage vervoer

Niet inclusief:

Vluchten van en naar de tour
Nacht voor en na de tour
Fietshuur, Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Alcoholische drankjes
Fooi gidsen.

Lodging

(ontmoetings hotel) Courtyard Marriott Denver Airport, Denver
Dag 1 & 2: The Inn at Aspen
Dag 3 & 4: Elk Mountain Lodge,Crested Butte
Dag 5: Antlers Rio Grande Lodge, , Creede, CO
Dag 6: The Springs Resort & Spa, Pagosa Springs, CO
Dag 7: Ojo Caliente Mineral Springs, Ojo Caliente, NM
Dag 8,9 & 10: Taos Inn, Taos
Dag 11: Hotel Chimayo de Santa Fe, Santa Fe

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-addict-10_LG-2020 The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet. $250.- per week
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
The
E-bikes
Scott Spark 930, a truly fantastic way to go up or down a mountain.
The Spark 930 features: Spark Carbon HMF-Alloy Frame, FOX 34 Float Performance 130mm Fork, FOX Nude EVOL/120mm/TwinLoc rear shock, Shimano XT-SLX 12 Speed Drivetrain, Shimano Deore Disc Brakes, Syncros X-25 TR Rims, Maxxis Rekon Folding Tires, plus Syncros Dropper Post. Approx. Weight: 28.88 lbs / 13.10 kg (without pedals) $250.- per week
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.

Downloads

Covid - 19
Aspen to Taos elevation profile
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.