Menu
Mijn tour

Banff – Jasper tour.

Samenvatting

gallery-activities-03

Ontdek de twee prachtige werelderfgoederen Banff en Jasper National Park. Fiets over de prachtige Bow Valley Parkway en de door gletsjers omzoomde Icefields Parkway. Verwonder je over het prachtige turquoise van de meren, zoals Lake Louise en Lake Minnewanka, de diep uitgesleten canyons en watervallen, die door National Geographic zijn uitgeroepen tot de kroonjuwelen van West-Canada.

Recreatief, Racefiets
6 dagen
402 km / 250 mi
$ 3,855.- / € 3,409.-
  • Prijs inclusief ticket nationale parken: Banff N.P. en Jasper N.P.
  • Alle maaltijden inbegrepen, behalve één lunch en één diner.
  • Langere of kortere routes beschikbaar.

Fotogallerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemakkelijk
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
402 km / 250 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
volgende tour 2020
Start
Calgary
Finish
Calgary
Vliegveld bij start
Calgary International Airport
Vliegveld bij eindpunt
Calgary International Airport

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 3,855.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 1,041.-

Routebeschrijving

Dag 1: Ontmoet ons in Calgary, fiets door de natuurparken rond Banff en rond Lake Minnewanka

We ontmoeten elkaar in Calgary en nemen je mee naar het hart van de Canadese Rockies. Naarmate we verder de bergen in trekken, wordt het landschap steeds ruiger en mooier. We lunchen in Cascade Pond, waar het saffierkleurige water wordt omringd door bossen en besneeuwde bergtoppen. We rijden naar een van de vele natuurschatten van de Canadese Rockies: Lake Minnewanka, wat in de Indiaanse taal Stoney 'water van de geesten' betekent. Dit 27 kilometer lange meer is omringd door de bijna drieduizend meter hoge pieken van Mount Inglismaldie, Mount Girouard en Mount Peechee. We fietsen rond het meer, het langste in de natuurparken in de Canadese Rockies, rijden naar Banff en overnachten in de Bow View Lodge.

Dag 2: Johnston Canyon en Morraine Lake

Fiets over de rustige Bow Valley Parkway, een van de meest schilderachtige fietstochten in een al ongelooflijk mooi gebied. Let op elanden, wapiti's en ander wild op de graslanden en in de bossen. Maak een wandeling naar Johnston Canyon, een diepe, door gletsjers uitgesleten kloof met watervallen, kalksteenformaties en waterbronnen – 'de inktpotten'. Daarna fietsen we naar Moraine Lake, opnieuw een prachtig gekleurd meer. Hier brengen we twee nachten door in de luxe Moraine Lake Lodge.

Dag 3: Lake Louise en de Plain of Six Glaciers

Vandaag kun je een kort rondje fietsen om Lake Louise te verkennen. Ga wat shoppen in het dorp of fiets naar het meer voor een wandeling naar een van de theehuizen op de beboste heuvels. In de spa van Chateau Lake Louise kun je jezelf laten verwennen met een massage. Wil je meer actie? Klim dan voorbij de boomgrens naar de majestueuze Plain of Six Glaciers, waar je hoog boven het turquoise water van Lake Louise in alle richtingen een prachtig panorama wacht. Uiteraard kun je desgewenst ook vandaag een langere fietstocht maken.

Dag 4: Icefields Parkway, van Lake Louise naar Saskatchewan River Crossing

We rijden over de beroemde Icefields Parkway door het deel van de Canadese Rockies dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op deze weg rij je door dichtbeboste heuvels, langs valleien die door rivieren worden doorsneden en zijn bezaaid met glinsterende gletsjers en sneeuwvelden. Vanaf de beroemde Icefields Parkway, die parallel aan de Continental Divide loopt, zijn meer dan honderd gletsjers zichtbaar. Onderweg fietsen we langs de Weeping Wall, een steile, driehonderd meter hoge wand van Cirrus Mountain, die zijn naam eer aandoet dankzij de watervallen die over de wand stromen. We vervolgen onze weg langs Crowfoot Glacier en Bow Lake, dat net als de andere meren in dit gebied door de geërodeerde gletsjers prachtig turquoise is gekleurd.

Dag 5: Verken de Columbia Icefields en rij naar Sunwapta Falls

Een dag die in het teken van het Columbia Icefield staat. Dit spectaculaire ijsveld, omgeven door wilde zomerbloemen, is maar liefst 325 vierkante kilometer groot en op sommige plaatsen 365 meter diep. Op de fiets rij je langs acht grote gletsjers, waaronder de Athabasca, Dome en Stutfield Glacier. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over het ontstaan van dit gebied. Na aankomst in onze accommodatie in Sunwapta Falls kun je een wandeling naar de nabijgelegen watervallen en canyon maken.

Dag 6: Fietsen naar Jasper

Deze laatste dag is het genieten van een gemakkelijke fietstocht naar de oude spoorweg en pelshandelsstad Jasper, het noordelijke broertje van Banff. Het stadje ligt verscholen langs de oevers van de Athabasca River en wordt omringd door vier bergketens, wat Jasper een passend eindpunt van deze tour maakt. We genieten nog eenmaal van een gourmet picknick en gaan dan met ons busje terug naar het vliegveld van Calgary.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.