Menu
Mijn tour

Bicycle Alaska

Samenvatting

I BicycleAlaska 3

Als je het beste van Alaska wilt zien en je houdt van fietsen dan is dit is de ultieme tour! Zeven dagen fietsen door een grote verscheidenheid en een ongelooflijk landschap. We maken het helemaal af met een cruise op de laatste dag door de met gletsjers omringde Prince William Sound baai.

Recreatief, Racefiets
7 dagen
652 km / 405 mi
$ 4,095.- / € 4,180.-
  • 300- mijl langs de spectaculaire Richardson Highway
  • Een bezoek aan Fairbanks
  • Uitzicht op  Mt. McKinley, Worthington gletsjer
  • Cruise over de Prince William Sound.
  • Wij adviseren je een dag voor de tour in Anchorage te arriveren; de eerste dag begint namelijk om 9 uur in de ochtend.
  • Aanbetaling voor deze tour is 25%

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
100-120 km / 62-75 mi
Afstand totaal
652 km / 405 mi
Klimmen
500 m / 1640 ft
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
04 jun 2023 - 10 jun 2023
02 jul 2023 - 08 jul 2023
16 jul 2023 - 22 jul 2023
06 aug 2023 - 12 aug 2023
27 aug 2023 - 02 sep 2023
Start
Anchorage (09.00)
Finish
Anchorage (17.00)
Transfer
Anchorage
Vliegveld bij start
Ted Stevens Anchorage Int. Airport (ANC)
Vliegveld bij eindpunt
Ted Stevens Anchorage Int. Airport (ANC)

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 4,095.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 600.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1:

54 mi / 89 km
Na het ontbijt in Anchorage rijden we eerst met de tourbus weg uit de bebouwde kom richting het noorden, de wildernis in over Parks Highway. We fietsen langs de Parks Highway richting Mt. McKinley en Denali National Park. De weg loopt langs de zuidelijke helling van Mt. McKinley met prachtige uitzichten over de bergen en gletsjers van de Alaska Range. We gaan tot boven de boomgrens bij Broad Pass ( maar 2.200 feet!) waar zowel links als rechts mooie uitzichten zijn over de Alaska Range en de gletsjervalleien van de Talkeetna Range. We rijden door to onze accommodatie bij de Perch restaurant, in de buurt van de ingang van Denali National Park.

Dag 2:

80 mi / 128 km
Wij starten met een mooie route langs de rivier Nenana, door het midden van de Alaska Range. We passeren het hoofdkwartier van het Denali National Park, en verlaten het park via de Nenana River Canyon. Aan het einde van de canyon fietsen we de uitgestrekte bossen van de grote Alaska Interior in. We blijven parallel aan de River Nanana fietsen, naar het stadje Nenana. Van daar af gaan we hetl laatste stuk per tourbus naar de accommodatie in Fairbanks.

Dag 3:

75 mi / 120 km
Onze route over de Richardson Highway begint met een 75-mijl vanaf de buitenwijken van Fairbanks naar Delta Junction. De weg slingert zich langs de prachtige en wilde Tanana River. Het warme weer en dichte bossen zijn typerend voor dit deel van het Alaska binnenland. Als we de Tanana rivier oversteken hebben we een goed zicht op de Trans-Alaska Pipeline. Voor ons doemt de machtige Alaska Range op, met als hoogtepunten Mount Deborah (12.339 ft) en Mount Hayes (13.832 ft).

Dag 4:

68 mi / 109 km
We verlaten Delta Junction en beginnen de glooiende beklimming van de glaciale Delta River, in de richting van Isabel Pass. In dit deel van de Alaska Range passeren we enorme ijsvelden aan weerszijden van de weg. Minerale velden kleuren de bergen in verschillende tinten rood, grijs en bruin. We rijden langs het prachtige Summit Lake, op 1000 meter hoogte boven de boomgrens gelegen.

Dag 5:

70 mi / 112 km
We laten de Alaska Range achter ons, passeren Paxson Lake en dalen af naar de Copper River Basin. We passeren vele kleine rivieren en meren; de weg loopt hier parallel aan de Gulkana River. Elanden, kariboes, en trompetzwanen zijn uw toeschouwers in dit gebied. We stoppen voor het diner bij de historische Gakona Lodge (gebouwd in 1906).

Dag 6:

58 mi / 93 km
We volgen de Tsaina rivier, in de richting van Thompson Pass. Onderweg stoppen we bij de Worthington gletsjer die hier slechts enkele meters van de weg af ligt! Het uitzicht is hier echt spectaculair. We dalen vervolgens 850 meter in amper 10 kilometer naar de Lowe River Valley. Langs de Lowe River rijden we tussen verticale rotswanden en langs talloze watervallen van de Keystone Canyon. We overnachten in de havenplaats Valdez.

Dag 7:

We gaan vroeg aan boord van de ferry van de Alaska Marine Highway voor een onvergetelijke cruise door de Prince William Sound baai. We gaan van boord in Whittier en rijden met de tourbus vlak langs de steile Chugach Mountains naar Portage en vervolgens terug naar Anchorage.

Please note: Over the last few years, budget cuts have been making the Alaska Marine Highway increasingly unreliable and difficult to work with. We have been having problems with cancellations and schedule changes. If that happens on the tour you sign up for, we will run a different itinerary on Day 7, which will include cycling and/or hiking in another beautiful location.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

Alle overnachtingen inclusief de nacht voor de tour.
Alle maaltijden, behalve de maaltijden aan boord van de schepen van de Alaska Marine Highway en snacks onderweg langs de route.
Alle excursies op deze tour.
Cannondale fiets, met bagagedrager, waterfles, kleine dag rugzak.
Bagage vevoer

Niet inclusief:

Vliegticket van en naar de tour
Nacht na de tour.
Fooi voor de gidsen.
Alcoholische dranken.

Lodging

Je verblijft in het beste hotel op die locatie. In Alaska vind je vooral 4 sterren hotels in de steden, daarbuiten zijn er prima hotels, maar niet heel luxe. Alle hotels en cabins hebben schone kamers en een prive badkamer.
In Anchorage verblijven we in de Hampton Inn.
Alle overnachtingen, inclusief de nacht voor het vertrek van de tour, is inclusief. De tour start om 8.00 uur
’s morgens in Anchorage.
Mogelijkheid om de kamer met een andere fietser te delen om zo de eenpersoonstoeslag te vermijden.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

rental-bike Cannondale hybride fiets.
Uitgerust met 21 of 24 versnellingen Shimano, spatborden, bagagedrager, bidon en een rugzakje.

Downloads

Extra information Bicycle Alaska
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.