Menu
Mijn tour

Big Sur Spectacular

Samenvatting

big-sur-cycling-vacation

Big Sur - De mooiste samenkomst van land en zee. Dit is een fietstour over en rond de 90-mijl lange prachtige Pacific kustlijn, begrensd door Carmel in het noorden en San Simeon (Hearst Castle) in het zuiden. Scenic Highway One slingert tussen de machtige Santa Lucia Mountains en de prachtige rotsachtige Pacific coast.

Racefiets
6 dagen
347 km / 216 mi
$ 2,695.- / € 2,231.-
  • Gemiddelde korte afstand 37 mijl, gemiddelde lange afstand is ongeveer 60 mijl.
  • Uitstekende maaltijden en accommodaties. 3x ontbijt, 3x lunch en 4 diners inclusief
  • Meefietsende gids en een support-van (snacks, drinks, reparaties).
  • Hybrid E-bike or carbon road bike available for an upgrade fee
  • Prive tour met gids mogelijk voor boeking van vier fietsers of meer, kan iedere dag beginnen. $2396 pp.
  • Aanbetaling voor deze tour is $750 pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
347 km / 216 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
25 apr 2021 - 30 apr 2021
23 mei 2021 - 28 mei 2021
05 sep 2021 - 10 sep 2021
10 okt 2021 - 15 okt 2021
Voor vier of meer deelnemers in een boeking kan de tour op iedere datum beginnen.
Start
Monterey (9.00)
Finish
Monterey (19.00)
Vliegveld bij start
San Jose Int. Airport (SJC)
Vliegveld bij eindpunt
San Jose Int. Airport (SJC)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,695.-
upgrade carbon bike
We carry mostly Cannondales with some Specialized. Out full carbon bikes have either Ultegra or 105
$ 150.-
Optioneel
upgrade hybride E-bike
$ 300.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 795.-

Routebeschrijving

Dag 1:Monterey to Big Sur.

We ontmoeten elkaar in San Jose. Onze gidsen brengen je dan naar onze startplaats in Monterey.
Onze tour begint met een eerste verkenning van de kust van Monterey Bay en Cannery Row. We fietsen de beroemde 17-mile Drive langs Pebble Beach naar Carmel by the Sea, en vervolgen onze route langs de kust op Highway 1 naar Big sur en onze accommodatie voor de nacht, Glen Oaks. We gaan samen dineren in een nabijgelegen restaurant gelegen op de kliffen met uitzicht over de Pacific Ocean.
Mijlen: 43 Maaltijd: diner

Dag 2: Big Sur – Ragged Point

We ontmoeten elkaar klaar om de rit te beginnen. De route van vandaag is een lange maar zeer schilderachtige, met drie gecategoriseerde beklimmingen langs Highway 1. Vanaf een steile kliff heb je een prachtig uitzicht over de Pacific Ocean en aan de overkant is een van de spectaculairste beklimmingen ter wereld: Nacimiento Ferguson Road. 7 mijl omhoog en 7 mijl naar beneden. Het is een “breakaway option” van de dag.
Onze eindbestemming vandaag is Ragged Point Inn, gelegen op een klif boven de oceaan. Elke kamer heeft een volledig of gedeeltelijk uitzicht over de oceaan of de bergen.
Mijlen: 48 - 58 Maaltijden: ontbijt, lunch en diner.

Dag 3:Ragged Point - Cambria

We fietsen verder over de Highway 1 van Big Sur naar Cambria, door de kustdorpjes Lucia, Gorda by the Sea en Ragged Point. Na een korte lunchstop gaan we verder naar het zuiden langs de kust. Via het Piedras Blancas Light Station, het bombastische Hearst Castle in San Simeon en de zeeolifantenstranden sluiten we een mooie fietsdag af in Cambria. Waar we verblijven in het Rigdon House, een historisch bed & breakfast-stijlhotel met 11 ruime kamers. In de late namiddag wordt in het Rigdon House een receptie met wijn en kaas gehouden. Diner vanavond is op loopafstand en wordt als favoriet van de week gezien.
Mijlen 24

Dag 4: Cambria "rustdag"

We blijven vandaag in Cambria. Je kunt vandaag gebruiken als een rustdag, een wandeling maken door Cambria of over Moonstone Beach, jezelf verwennen met een massage in een van de Spa’s of neem een rondleiding maken door Hearst Castle. Je kunt ook kiezen voor een optionele rit langs de kust naar Morro Bay.
Mijlen: 24 Maaltijden: ontbijt en diner.

Dag 5:Cambria - Paso Robles

De route van vandaag leidt ons weg van de kust, door de wijnstreek van Paso Robles. Om daar te komen fietsen we langs een prachtige landweg, maar wel heel steil. We stoppen bij Justin Winery een geweldige plek om even uit te rusten. We besteden de middag met het verkennen van het centrum en het verkennen van de Wine Country. Ons verblijf vanavond ligt op een mooi plekje in het hart van het centrum van Paso Robles, de Paso Robles Inn. Ons laatste diner als groep is een van de als beste restaurants in deze streek.
Mijlen: 40 - 50 Maaltijden: ontbijt, lunch en diner.

Dag 6:Paso Robles

De laatste etappe van de tour loopt diep in het Paso Robles Wine Country, op een van de mooiste fietswegen : Peachy Canyon, slingerend door wijngaarden en walnotenboomgaarden. Daarna gaan we terug naar Paso Robles waar je nog even kunt douchen en je spullen inpakken. Ga nog een hapje eten in de stad waarna wij je terugbrengen naar onze ontmoetingsplaats in San Jose.
Mijlen: 32 Maaltijden: ontbijt en lunch.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.