Menu
Mijn tour

Black Hills to Mt Rushmore

Samenvatting

Mt Rushmore-web

De legendarische Great Plains en Black Hills van South Dakota en zijn de perfecte omgeving voor dit 6-daagse fiets avontuur. Je fietst over landwegen door prachtige open prairies. Een tocht over de verlaten spoorlijn langs de Mickelson Trail voert je over talloze pittoreske bruggen en door rotstunnels. De route gaat verder langs de indrukwekkende Mount Rushmore en het vergelijkbare Crazy Horse Monument. Je fietst de prachtige Wildlife Loop natuurroute in Custer State Park.

Recreatief, Mountainbike
6 dagen
196 km / 122 mi
$ 3,499.- / € 3,571.-
  • Wandel naar de top van Bear Butte in de Black Hills die heilig is voor veel Indiaanse stammen
  • Fiets alle 109 mijl van de Mickelson Trail in de loop van 6 dagen, fiets over talloze spoorwegbruggen en door 4 rotstunnels.
  • Eet lokale favorieten zoals buffalo stroganoff, elandenhaasbiefstuk en gevulde fazantenborst tijdens het dineren in Custer State Park
  • Wandel langs Mount Rushmore en bezoek het beroemde Crazy Horse Memorial
  • Verken de enorme ondergrondse wereld van Wind Cave National Park
  • Deadwood: verken de historische gokstad waar ooit legendarische outlaws van het wilde westen zwierven.
  • Wij adviseren je een dag voor de tour in Rapid City te arriveren, de eerste dag begint nl. om 8 uur in de ochtend.
  • The tour will operate on the dates and itinerary scheduled and will not be cancelled due to lack of participation.
  • Deposit for this tour is 25%, if you cancel the tour USD $500.- is non refundable

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Mountainbike
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Technisch niveau
Makkelijk = onverharde wegen, vrij vlak
Gemiddeld = smalle paden, steile klimmen
Moeilijk = ongebruikte paden, rotsen
Makkelijk
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
40-60 km / 25-37 mi
Afstand totaal
196 km / 122 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
03 sep 2023 - 08 sep 2023
10 sep 2023 - 15 sep 2023
17 sep 2023 - 22 sep 2023
All start dates are guaranteerd to go
Start
Rapid City (08.00)
Finish
Rapid City (12.30)
Vliegveld bij start
Rapid City regional Airport (RAP)
Vliegveld bij eindpunt
Rapid City regional Airport (RAP)

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,499.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 699.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet Inclusief


Dag 1: Bear Butte State Park verkennen, door Spearfish Canyon fietsen


Je reis begint in Rapid City, bekend als de toegangspoort tot Mt. Rushmore. Zorg ervoor dat je ten minste een dag voor vertrek van je reis arriveert, aangezien jouw gidsen je vroeg zullen ophalen.
De tour begint met het verkennen van Bear Butte State Park en de top van de berg, met een prachtig panoramisch uitzicht. Ervaar het Oude Westen en ontdek waarom Bear Butte door de Plains-indianen wordt beschouwd als een van de meest heilige landen. Na een korte rondleiding door het bezoekerscentrum gaan we naar het beroemde motorstadje Sturgis voor een lunch op een lokale plek. We stappen in het busje om een korte afstand naar de stad Spearfish te reizen voor een fietstocht door Spearfish Canyon. Vanavond komen we aan in Deadwood, ons thuis voor de komende twee nachten. We lopen over dezelfde trottoirs als Wild Bill Hickok, Calamity Jane, Wyatt Earp en Buffalo Bill, om er maar een paar te noemen. Geniet vanavond van een diner in het centrum van Deadwood, op korte loopafstand van ons hotel.
Four Points by Sheraton Deadwood (ontbijt, lunch, diner)
Bear Butte wandelafstand: 7 kilometer (4,4 mijl), hoogteverschil 304 meter (1000 voet)
Spearfish Canyon fietsafstand: 22,5 kilometer (14 mijl), hoogteverschil 518 meter (1700 voet)

Dag 2: Fiets over de Mickelson Trail, verken Deadwood


Geniet vanmorgen van een stevig ontbijt in het hotel voordat je naar het oude goudstadje Rochford gaat voor onze eerste etappe over de Mickelson Trail. Het pad volgt de historische spoorlijn Deadwood naar Edgemont Burlington Northern, die bijna een eeuw lang gold country bediende. We rijden het pad "achteruit" terwijl we teruggaan naar Deadwood. Geniet van een lunch en wat rust voordat je je middag op eigen gelegenheid doorbrengt met het verkennen van Deadwood. Dit nationaal historisch monument werd oorspronkelijk illegaal bewoond door goudzoekers en belichaamt nog steeds het wetteloze westen. Het avondeten is vanavond op eigen gelegenheid.
Four Points by Sheraton Deadwood (ontbijt, lunch)
Michelson Trail, Rochford naar Deadwood fietsafstand: 42 kilometer (26 mijl)

Dag 3: Fiets over de Mickelson Trail, verken Mount Rushmore


We hebben weer een grote en spannende dag voor de boeg! We gaan eerst per busje naar Rochford, waar we de fietsroute over de Mickelson Trail vervolgen. Passeer de Mystic Trailhead terwijl je je een weg baant naar Hill City, de op een na oudste stad in de Black Hills. Hier in de buurt stoppen we voor de lunch en misschien kunnen we zelfs even zwemmen. We checken in bij onze accommodatie voor de komende drie nachten, Sylvan Lake Lodge, voordat we vertrekken voor een schilderachtige tocht over de Needles Highway en Iron Mountain Road. Verken Mount Rushmore, America's Shrine of Democracy en dineer vervolgens in een lokaal restaurant.
Sylvan Lake Lodge (ontbijt, lunch, diner)
Mickelson Trail naar Hill City fietsafstand: 36 kilometer (22,5 mijl)

Dag 4: Bike Mickelson Trail, verken Wind Cave National Park


Er staat je weer een geweldige dag te wachten! We hervatten onze Mickelson Trail-fietstocht, fietsen een stuk van 29 mijl met een prachtig uitzicht op Crazy Horse voordat we terugfietsen naar de stad Custer waar een picknicklunch wacht. Na een leuke pauze gaan we verder waar we gebleven waren en fietsen naar het kleine stadje Pringle. Ook genieten we van de prachtige omgeving tijdens een rit in de shuttlebus op weg naar Wind Cave om een van de meest complexe en langste grotten ter wereld te bezoeken. Geniet vanavond van het diner in het restaurant van onze accommodatie
Overnachting: Sylvan Lake Lodge, Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Hill City naar Custer fietsafstand: 24 kilometer (15 mijl)
Custer naar Pringle fietsafstand: 19 kilometer (12 mijl)

Dag 5: Fiets het laatste deel van Mickelson Trail, bezoek Edgemont


De tour gaat verder naar het zuiden om het laatste deel van de 110 mijl / 175 km Mickelson Trail te fietsen. Het meest gemakkelijke deel van de route gaat over glooiende heuvels, langs uitgestrekte privé ranches, en eindeloze prairies. We lunchen in het City Park in Edgemont, het officiële einde van de trail. Waar we onze laatste dag fietsen vieren met een toast! Geniet na de lunch van wat vrije tijd voordat we naar de State Game Lodge rijden voor een laatste gezamenlijke diner, waar we proosten op een geweldige week in de Blachk Hills.
Overnachting: Sylvan Lake Lodge, Maaltijden: ontbijt, lunch en diner Mickelson Trail naar Edgemont fietsafstand: 51 kilometer (32 mijl), meestal bergafwaarts

Dag 6: Bezoek het Crazy Horse Memorial, transfer naar Rapid City


Vanmorgen gaan we naar 's werelds grootste beeldhouwwerk, Crazy Horse. Het monument, dat nog steeds in ontwikkeling is, is voorbestemd om zo'n 10 keer zo groot te worden als Mt Rushmore. Dit is meer dan alleen beeldhouwwerk; het is een complex dat uiteindelijk een eerbetoon zal brengen aan de Amerikaanse Indianen en het grote Indiase opperhoofd, Crazy Horse, waar het Indian Museum of North America, de Indian University of North America en tal van andere instituten zijn gevestigd. Daarna nemen we afscheid van de Black Hills en gaan we terug naar Rapid City.
Maaltijden: ontbijt

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Please plan on arriving in Rapid City, South Dakota at least one day prior to your trip departure. Day one of your itinerary starts at 8:00 am with pick-up at your pre-trip hotel. Your trip ends with a drop-off at either the Rapid City airport (11:30 am) or your Rapid City hotel (12:00 pm). Please book flights out of Rapid City at 1:30 PM or later.

Inclusief:

Accommodaties met lokaal karakter.
Alle maaltijden, ontbijt, lunch, snacks, diner, verfrissingen en recepties, behalve 1 diner.
Jouw gidsen zijn ervaren, getrainde experts en hebben een goede kennis de lokale natuur.
Fiets, helm en andere benodigde materialen.
Ondersteunings- busje en vervoer bagage.
Incidentele uitgaven zoals belasting, fooi voor restaurant, hotel personeel en lokale partner en experts, toegang Nationale parken.

Niet inclusief:

Eén diner op eigen gelegenheid.
Alcoholische dranken en gerelateerde fooien.
Pre-en post-trip accommodaties en bijbehorende kosten.
Vliegtickets en transfer van en naar de tour.
Alle soorten persoonlijke verzekeringen.
Persoonlijke uitgaven
Fooien voor gidsen.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Uitstekende kwaliteit hybride / mountainbike

Downloads

lodging black Hills Mt
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.