Menu
Mijn tour

Black Hills to Mt Rushmore

Samenvatting

Mt Rushmore-web

Een tour door de spectaculaire Great Plains van South Dakota. Een oase van met pijnbomen bedekte bergen, pairieland, een rijke flora en fauna, Nationale Parken en de beroemde Mickelson cycling trail.

Recreatief, Mountainbike
6 dagen
200 km / 124 mi
$ 2,798.- / € 2,302.-
  • Uitstekende maaltijden en accommodaties met een lokaal karakter. Één diner niet inclusief.
  • Jouw gidsen zijn ervaren, getrainde experts en hebben een goede kennis de lokale natuur.
  • Wij adviseren je een dag voor de tour in Rapid City te arriveren, de eerste dag begint nl. om 8 uur in de ochtend.
  • The tour will operate on the dates and itinerary scheduled and will not be cancelled due to lack of participation.
  • Aanbetaling voor deze tour is 25%

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Mountainbike
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Technisch niveau
Makkelijk = onverharde wegen, vrij vlak
Gemiddeld = smalle paden, steile klimmen
Moeilijk = ongebruikte paden, rotsen
Makkelijk
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
40-60 km / 25-37 mi
Afstand totaal
200 km / 124 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
29 aug 2021 - 03 sep 2021
05 sep 2021 - 10 sep 2021
12 sep 2021 - 17 sep 2021
05 jun 2022 - 10 jun 2022
04 sep 2022 - 09 sep 2022
11 sep 2022 - 16 sep 2022
18 sep 2022 - 23 sep 2022
Start
Rapid City (08.00)
Finish
Rapid City (12.30)
Vliegveld bij start
Rapid City regional Airport (RAP)
Vliegveld bij eindpunt
Rapid City regional Airport (RAP)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,798.-
Inclusief helm, bidon etc.
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 480.-

Routebeschrijving

De legendarische Great Plains en Black Hills van South Dakota en zijn de perfecte omgeving voor dit 6-daagse fiets avontuur. Je fietst over landwegen door prachtige open prairies. Een tocht over de verlaten spoorlijn langs de Mickelson Trail voert je over talloze pittoreske bruggen en door rotstunnels. De route gaat verder langs de indrukwekkende Mount Rushmore en het vergelijkbare Crazy Horse Monument. Je fietst de prachtige Wildlife Loop natuurroute in Custer State Park.

Dag 1:

Rapid city / Sturgis / Spearfish / Deadwood
De tour begint met het verkennen van Bear Butte State Park en de top van de berg, met een prachtig panoramisch uitzicht. Na de lunch en een korte rondleiding door het bezoekerscentrum, beginnen we onze fietstocht naar Sturgis. Van hier uit gaan we met de tourbus naar Spearfish voor een fietstocht door de canyon. Daarna gaan we door naar ons hotel in Deadwood.
Overnachting: Deadwood Mountain Grand Hotel, Maaltijden: lunch, diner

Dag 2:

Mickelson trail / Deadwood
Na het ontbijt gaan we naar het oude goudstadje Rochford, waar onze eerste etappe over de Mickelson Trail begint. Het pad volgt de historische Burlington Northern Rail spoorlijn van Deadwood naar Edgemont. Van daaruit rijden we de trail terug uit naar Deadwood. In de middag is er een verscheidenheid aan activiteiten om uit te kiezen: een wandeling over de Mount Moriah Cemetery, waar Wild Bill en Calamity Jane zijn begraven, een bezoek een van de vele van Deadwood musea, waar je kennis kunt maken met het leven in de dagen van outlaws, goudzoeken en de native American schermutselingen. Aan het eind van de middag volgt een trolley tour door Deadwood, gevolgd door een diner op eigen gelegenheid.
Overnachting: Deadwood Mountain Grand Hotel, Maaltijden: ontbijt, lunch.

Dag 3:

Mickelson Trail / Keystone / Mount Rushmore
Eerst gaan we met de tourbus naar Rochford waar we de fietsroute over de Mickelson Trail vervolgen. We passeren de Mystic Trailhead op weg naar Hill City, de tweede oudste stad in de Black Hills. Even verderop checken we in bij onze accommodatie voor de komende 3 nachten, de prachtige Sylvan Lake Lodge. In de namiddag volgt nog een schilderachtige tocht over de Needles Highway en de Iron Mountain Road.
Overnachting: Sylvan Lake Lodge, Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 4:

Mickelson Trail / Crazy Horse / Pringle / Wildlife Loop
We vervolgen over de Mickelson Trail fietstocht, rustig omhoog naar Crazy Horse. Dit Indianen Memorial in aanbouw en krijgt ongeveer 10 keer de grootte van Mt Rushmore zijn. Dit is meer dan alleen houtsnijwerk in steen maar een eerbied aan de Amerikaanse Indianen en de grote Indian Chief, Crazy Horse. Het Indian Museum van Noord-Amerika, de Indiaanse Universiteit van Noord-Amerika worden hier gehuisvest. Daarna fietsen we terug naar de stad van Custer voor lunch. In de middag fietsen we naar het stadje Pringle. In het Custer State Park rijden we de Wildlife Loop, op zoek naar bizons, antilopen en wilde ezels.
Overnachting: Sylvan Lake Lodge, Maaltijden: ontbijt, lunch, diner.

Dag 5:

Mickelson Trail / Edgemont / Wind Cave
De tour gaat verder naar het zuiden om het laatste deel van de 110 mijl / 175 km Mickelson Trail te fietsen. Het meest gemakkelijke deel van de route gaat over glooiende heuvels, langs uitgestrekte privé ranches, en eindeloze prairies. We lunchen in het City Park in Edgemont, het officiële einde van de trail. Daarna gaan we met de tourbus naar Wind Cave, voor een rondleiding door 's werelds eerste grot die is aangewezen als nationaal park.
Overnachting: Sylvan Lake Lodge, Maaltijden: ontbijt, lunch, diner.

Dag 6:

Sylvan Lake Lodge / Rapid City
Op de laatste ochtend van de tour heeft je de mogelijkheid om te genieten van de lodge of een laatste begeleide wandeling door de omgeving te maken. Daarna nemen we afscheid van de Black Hills en gaan we terug naar Rapid City.
Maaltijd: ontbijt

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

cannondale-rental-bike Uitstekende kwaliteit hybride / mountainbike
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.