Menu
Mijn tour

California Central Coast

Samenvatting

california-coast-cycling

De mooie wegen, het landschap, het milde weer, de wine-country, de uitnodigende stadjes met authentieke eethuisjes: het is geen wonder dat de California Central Coast regio een populaire fietsbestemming is.

Racefiets
6 dagen
439 km / 273 mi
$ 2,895.- / € 2,397.-
  • Uitstekende maaltijden en accommodaties. (5x ontbijt, 4 lunches en 4 diners.)
  • Carbon road bike or hybrid E-bike available for an upgrade fee
  • Meefietsende gids en een support-van (snacks, drinks, reparaties).
  • Privetour met gids mogelijk voor 4 fietsers of meer. Kan iedere dag starten.
  • Aanbetaling voor deze tour is $750 pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
439 km / 273 mi
Klimmen
1700 m / 5577 ft
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
29 aug 2021 - 03 sep 2021
12 sep 2021 - 17 sep 2021
26 sep 2021 - 01 okt 2021
17 okt 2021 - 22 okt 2021
Voor vier of meer deelnemers in een boeking kan de tour op iedere datum starten.
Start
San Jose (9.00)
Finish
Santa Barbara (12.00)
Vliegveld bij start
San Jose Int. Airport (SJC)
Vliegveld bij eindpunt
Santa Barbara Regional Airport (SBA)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,895.-
upgrade carbon bike
$ 150.-
Optioneel
upgrade hybride E-bike
$ 300.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 895.-

Routebeschrijving

Day 1:Paso Robles warm up lus

Onze tour begint in de ochtend in San Jose, na onze kennismaking, gaan we naar de Wine Country stad Paso Robles. Na aankomst in Paso Robles volgt een warming-up rit door de glooiende boomgaarden en wijngaarden rond Paso Robles. We overnachten in de historische Paso Robles Inn.
Mijlen: 29 Maaltijden: lunch en diner.

Dag 2: Paso Robles - Templeton - Nacimiento lus

Na het ontbijt in Paso Robles begint onze eerste volledige etappe door de glooiende heuvels van het wijnland. Met meer dan 32.000 hectare beplantte wijngaarden, is de rit van vandaag zeker mooi. Er zijn vele mogelijkheden om te stoppen voor een wijnproeverij, de meeste wijngaarden zijn gespecialiseerd in Zinfandel en Rhone variëteiten. Een uitdagende klim en opwindende afdaling brengen ons naar de kustgemeenschap van Cambria, waar we vanavond verblijven.
Mijlen: 48 Maaltijden: lunch en diner.

Dag 3: Paso Robles - Avila Beach

Na het ontbijt fietsen we over het kustgebergte naar de Stille Oceaan en de havenstad Morro Bay.
Het einde van deze etappe ligt aan de rand van het water, waar je de vissersboten, zeevogels en zeehonden kunt bekijken. Na de lunch kun je er voor kiezen om de extra Bighorn Ride te fietsen, je rijdt verder door San Luis Osbispo county tot Avila Beach, met zijn lange stook wit zand.
We overnachten in de Avila Lighthouse Suites. Relax in je kamer of maak een wandeling over het strand voordat we samen gaan dineren op een locatie dichtbij.
Mijlen: 34 - 55 Maaltijden: ontbijt en diner.

Dag 4: Santa Maria naar Santa Ynez

Na een stevig ontbijt en een shuttle naar het beste deel van de fietsroute, fietsen we vanuit Santa Maria landinwaarts de vallei in langs glooiende weilanden en over met eikenbomen begroeide heuvels. Bij de San Rafael Mountains begint een top tien stuk van de tour: Foxen Canyon en Ballard Canyon. Afgelegen en schilderachtig loopt deze route langs rustige weiden en wijngaarden, met een vrij uitzicht op de omliggende bergen. We passeren het Deens getinte Solvang, bekend om zijn schilderachtige Scandinavische architectuur en de 'Oude Wereld' gastvrijheid. Daarna fietsen we naar onze bestemming voor de nacht Santa Ynez, een nog kleiner gehucht. Onze accommodatie voor de komende twee nachten is de elegante en luxe Santa Ynez Inn, een Victoriaans bed en breakfast.
Mijlen: 50 - 82 Maaltijden: ontbijt en lunch.

Dag 5: Santa Ynez "Rest" Day

Dag 5 in Santa Ynez is officieel een rustdag. Maar omdat fietsers op een multi-stage tour weten dat rijden op "rust" dagen een goed idee is, zijn er een paar ritten om uit te kiezen.
Je kunt ervoor kiezen om een rit om door de omgeving te maken en je capaciteiten te testen op een lokale klim. Of je kunt opnieuw Solvang met haar talloze winkels en proeflokalen bezoeken. Of je geniet van een echte rustdag in de luxe van de Santa Ynez Inn spa.
Mijlen: up to 42 Maaltijden: ontbijt en diner.

Dag 6: Santa Ynez Morning Promenade


De laatste dag van de tour bestaat uit een ochtendrit over het individuele tijdritparcours dat de profs reden tijdens de Amgen Tour of California. We fietsen opnieuw door de prachtige Ballard Canyon, maar nu in tegenovergestelde richting. Daarna maken we een draai, terug naar Santa Ynez, waar je kunt opfrissen voordat we je terug naar onze ontmoetingsplaats in San Jose brengen.
Mijlen 17 Maaltijden ontbijt en lunch.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.