Menu
Mijn tour

Columbia River Gorge

Samenvatting

Columbia-River 2

Tijdens deze tour ervaar je op een mooie manier de spectaculaire Columbia River kloof, uitgesleten door een van de grootste rivieren van Noord-Amerika. Een route die door Bicycling Magazine omschreven is als een van de beste in Amerika.

Recreatief
6 dagen
300 km / 186 mi
$ 2,995.- / € 2,634.-
  • Uitstekende maaltijden.
  • Luxe accommodaties met een lokaal karakter.
  • Mogelijkheid om de dagelijkse route te verkorten of verlengen.
  • Deze route kan aangepast worden naar eigen wensen, prijs op aanvraag.

Fotogallerij

Details

Type
Recreatief
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Individueel
Afstand per dag
40-60 km / 25-37 mi
Afstand totaal
300 km / 186 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, logies en ontbijt
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
01 mei 2018 - 30 sep 2018
Tour start iedere dag in deze periode
Start
Portland (09.00)
Finish
Portland (15.00)
Transfer
Portland center, Portland airport
Vliegveld bij start
Portland Int. Airport (PDX)
Vliegveld bij eindpunt
Portland Int. Airport (PDX)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,995.-
Inclusief helm
Optioneel
transfer
transfer van en naar portland centrum of het vliegveld inclusief
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 750.-

Routebeschrijving

Dag 1

39mi/ 62km
De tour begint in Estacada met een mooie route glooiend omhoog door een open boerenlandschap naar het stadje Sandy. Vanaf Sandy fiets je westwaarts over de rustige wegen van de regio Little Switzerland. Een groot deel van de route gaat door conifeer- en gemengde bossen. Door de gaten in de bebossing komt regelmatig de besneeuwde top van Mount Hood tevoorschijn. De eerste overnachting is in het plaatsje Welches.

Dag 2

30mi/48km of 65mi/104km
Vandaag gaat de fietsroute naar Government Camp, aan de westelijke kant van Mt Hood. Je fiets als het ware langs de achterkant van deze iconische berg. De rit bevat een gestage klim naar Bennett Pass - het hoogste punt van de tour. Je beloning is close-up uitzicht op de sneeuwgrens op Mount Hood. Je overnacht in Hood River. Gelegen in een van de ‘plooien’ van de Hood River Valley, bekend om de teelt van vele soorten fruit.

Dag 3

Het gebied rond Hood River kent veel prachtige routes, teveel om allemaal tijdens deze tour te rijden. Maar de ‘must’ route van vandaag is de historische Columbia River Highway (HCRH). Een derde van de HCRH is alleen toegankelijk voor fietsers en is door het toonaangevende fietsblad Bicycling Magazine beschreven als een van de mooiste fietsroutes in de USA. Je route gaat oostelijk langs de Columbia River Gorge en heeft in iedere bocht een prachtig uitzicht tijdens de twee klimmetjes over de kam van de kloof.

Dag 4

Vandaag zijn er twee mooie fietsopties, beide langs de westkant van de Columbia River Gorge.
Je fietst langs een van de vele lussen van de Hood River en wordt per auto naar Stevenson gebracht. Stevenson is een kleine stad aan de rivier. Hier vind je een aantal interessante antiekwinkels, een kunstgalerie, een pub en een leuk café.

Dag 5

Ook vandaag zijn er een aantal routekeuzes. U kunt veel fietsen, weinig fietsen of een dag helemaal niet fietsen. De relaxte optie is een stukje van de Historische Columbia River Highway (HCRH) fietsen. Als je op zoek bent naar iets meer uitdaging kun je langs de Wind River omhoog fietsen. Je klimt dan gestaag door een dichte bebossing, over een rif van de Cascade Mountains. Als een dagje rust je meer aanspreekt dan heeft de Lodge in Stevenson daarvoor goede voorzieningen zoals zwembaden en spa-faciliteiten.

Dag 6

Het thema van de laatste dag van de tour is watervallen - te veel om te tellen. Top of the bill is Multnomah Falls. Je fietst ook langs een aantal State Parks. Na het fietspad gedeelte van de historische Columbia River Highway rijd je nog een mooi kronkelend deel van deze route. Je kunt de tour eindigen in Troutdale waar de tourbus je mee terug naar Portland neemt. Maar je kunt er ook voor kiezen om verder te fietsen naar Portland langs fietspaden en fietsvriendelijke wegen die je veilig naar het hart van de stad voeren.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

colombia-river-rentalbike Trek 7.3 FX hybride met Shimano componenten.
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.