Menu
Mijn tour

Cross Country Challenge

Samenvatting

Cross Country challange 3

De Cross Country Challenge is een geweldige coast to coast fietstour van 52 dagen. Geknipt voor iedereen die geheel verzorgd, samen met een groep van enthousiaste gelijkgestemden op een uitdagende manier dwars door Amerika wil fietsen!

Racefiets
52 dagen
6177 km / 3838 mi
$ 12,650.- / € 11,261.-
  • Dit is een Ride / Event; je rijdt deze tour met 20-40 deelnemers.
  • Deskundige, meefietsende tourbegeleiders en volgwagen.
  • Onderweg stops met snacks, drinks en vers fruit.
  • Vijf rustdagen.
  • Halfpension verblijf in goede motels en hotels.
  • Het is ook mogelijk om deze tour in delen te rijden, zie Cross Country Challenge 1, 2, 3, 4, 5, of 6.
  • De nacht voor en na de tour niet inclusief

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
52 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
120-140 km / 75-87 mi
Afstand totaal
6177 km / 3838 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Niet inbegrepen
Data
01 jun 2019 - 23 jul 2019
Start
San Francisco (13.00)
Finish
Portsmouth (16.00)
Vliegveld bij start
San Francisco Int. Airport (SFO)
Vliegveld bij eindpunt
Portsmouth International (PSM)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 12,650.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 2,600.-

Routebeschrijving

De uitdagende Cross Country Challenge voert je dwars door Amerika langs de mooiste en meest schilderachtige gebieden. Van de natuurlijke schoonheid van de Sierras en de Rockies tot spectaculaire rivier oversteken van de Arkansas, Missouri en Mississippi. De tocht gaat door Nationale Parken en langs vele monumenten. Elke dag is een uniek avontuur op zich. Je fietst gemiddeld 80 mijl / 130 km per dag en de totale lengte is 3847 mijl / 6155 km. Er zijn vijf interessante niet-fietsdagen in de tour opgenomen.

De Cross Country Challenge vertrekt vanaf San Francisco, California. Van daar is het direct klimmen naar het verhoogde uitzicht op de stad. De route vervolgt langs het noordelijke gedeelte van de San Francisco baai. Over de landbouwgebieden van centraal California wordt het vlakker en ook warmer. We passeren de Universiteit van California in Davis, kruisen de Sacramento River en overnachten in de oude binnenstad van Sacramento, de State Capitol van California. De route vervolgt langs de America River naar Auburn, een stadje aan de uitlopers van de Sierras. Na een paar dagen fietsen over een glooiend landschap wordt de route steiler in de bergen van de Sierras.
De vergezichten worden alsmaar mooier wanneer we in de richting van de Donner Summit klimmen. Op de top heb je een geweldig uitzicht op de Truckee Valley. Van daar is het spectaculair dalen naar het Donner Pass Lake en het schilderachtige stadje Truckee. Een volgende minder steile klim gaat over de Brockway-top gevolgd door een mooie afdaling naar Lake Tahoe. We verlaten California en fietsen Nevada binnen met direct een klim naar Rose Mountain (8990 voet). Het uitzicht van hier over het Lake Tahoe gebied is adembenemend.
Na een glooiende afdaling komen we aan in Reno en fietsen we het woestijngebied van Nevada in, de Nevada Badlands. We rijden door schilderachtige oude Western stadjes waar nog een historische ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’ sfeer hangt. De woestijnvlakte gaat geleidelijk over in de Rudy Mountains. Een laatste stretch door Oost-Nevada en de Bonneville Salt Flats brengt ons in Salt Lake City waar wij genieten van een eerste niet-fietsdag. Een dag voor sightseeing in het centrum van Salt Lake City, in 2002 de host site van de Olympische Winterspelen.

De tweede etappe vervolgen we zuidelijk over een hoogvlakte naar Utah Lake, richting de Wasatch Mountains. We klimmen naar de Soldier top en dalen vervolgens via Helper naar Price. De woestijnsectie door Utah is desolaat maar erg mooi. We komen langs de Bookcliffs en fietsen noordelijk langs Arches National Park en Moab. Het terrein wordt in de buurt Colorado weer bergachtiger. We komen langs de Grand Mesa en de Grand Junction, vernoemd naar de plaats waar de Colorado River en de Gunnison River samenkomen. De Grand Junction is onze toegangspoort tot de prachtige Rockies. In dit gebied doen we uitdagende klimmen met als beloning fantastische vergezichten over de Rockies en een aantal fijne afdalingen. Een hoogtepunt van de Rocky Mountains is de Monarch Pass op 11.312 voet. Dit is niet alleen de hoogste top in het gebied maar ook de Continental Divide, de geografische afscheiding tussen west en oost Amerika. Vanaf daar is het een mooie lange afdaling naar Salida. Met soms stijle stukken naar benenden gaat het verder langs de Arkansas River. We verlaten de Rockies en vervolgen over een hoogvlakte naar Pueblo. Hier is onze tweede rustdag.

We vervolgen de tour over de High Plains (hoogvlakten). Langzamerhand maken de zachtgolvende heuvels plaats voor het vlakke landschap van Kansas. Fietsend langs de Arkansas River geraken we bijna ongemerkt steeds lager. Dit is het gebied van “how the West was won”. Wij peddelen door kleine Western stadjes; onder andere door de frontier town Old Dodge Ctiy, waar een eeuw geleden nog de cowboys met hun kudden vee door het centrum trokken. In Oost-Kansas arriveren we bij de Missouri River Valley. Hier zijn we halverwege de tour en nadat we de Missouri River zijn gepasseerd nemen we onze rustdag in St. Joseph, de thuisbasis van de Pony Express.

We gaan verder richting Missouri. Een mooie landelijke omgeving met de charme van de Amish gemeenschap in en rond het Thousand Hill State Park. We dalen af naar de Mississippi River Valley, steken deze rivier over en komen aan in het groene oosten van Amerika. We passeren Springfield in Illinois, de stad die door Abe Lincoln bekend werd. De graan- en maisvelden maken plaats voor de grote stad Indianapolis. met zijn vele bezienswaardigeheden. Hier brengen we onze vierde rustdag door.

De volgende etappe is een snelle. De Plains van Idiana maken plaats voor de golvende landbouwgronden van Ohio. We fietsen langs familie boerderijen en door ‘small town’ Amerika. Langzamerhand wordt het dichter bevolkt en buigen we af naar het noorden, naar Lake Erie. We vervolgen oostwaarts langs de zuidkant van het meer en rijden Pennsylvania in. Onze vijfde en laatste rustdag is in het hartje van down-town Erie.

Onze laatste etappe voert ons door het bovengedeelte van de staat New York, door het golvende boerenland net ten noorden van de Finger Lakes Region. We fietsen langs het Erie Canal naar Liverpool en Little Falls. Een mooie rit langs de Hudson River rit voert ons naar Latham. De laatste paar dagen van de Cross Country Challenge bevat een paar stevige klimmen in de Appalachian Mountain Range. Wij rijden nu in Vermont en steken de grensrivier over naar New Hampshire. Dit is een gebied met veel groen en de lieflijke, typische New England Dorpen. De laatste dag gaat naar beneden, naar de kust van New Hampshire. Met je voorwiel in de Atlatisch oceaan kun je zeggen: ik heb de complete cross country ride gedaan!

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Deze tour rijdt u met uw eigen fiets.
  • Meer informatie over het meenemen van uw eigen fiets naar Amerika ontvangt u van ons na de reservering.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.