Menu
Mijn tour

Desert Escape

Samenvatting

desert-escape-road-bike-tour

Een prachtige winter trainingstour. Op slechts een korte afstand van de grote stedelijke gebieden van Zuid-Californië ligt de Anza-Borrego- woestijn, een grote droge woestijn omringd door hoge bergen. In het midden van dit grote woestijnpark ligt Borrego Springs, een schilderachtige woestijnstad met geen verkeer en schone lucht. Twee ecosystemen komen samen in Joshua Tree National Park, een gebied vol met diverse flora en fauna. Brede wegen door afgelegen valleien met een weids uitzicht op de bergen rondom. Warm weer, authentieke woestijnstadjes, rustige fietswegen, perfecte accommodaties.

Racefiets
6 dagen
484 km / 301 mi
$ 2,895.- / € 2,397.-
  • Uitstekende maaltijden (5x ontbijt, 3x lunch en 4x diner) en accommodaties.
  • Hybrid or alloy road bike rental included, carbon road bike or E-bike available for an upgrade fee.
  • Meefietsende gids en een support-van (snacks, drinks, reparaties).
  • Tour kan ook ieder dag met minimaal 4 personen per boeking vanaf $2796 pp.
  • Aanbetaling voor deze tour is $750 pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
484 km / 301 mi
Klimmen
1500 m / 4921 ft
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
21 feb 2021 - 26 feb 2021
14 mrt 2021 - 19 mrt 2021
31 okt 2021 - 05 nov 2021
12 dec 2021 - 17 dec 2021
Start
Palm Springs (10.00)
Finish
Indian Wells (12.00)
Vliegveld bij start
Palm Springs Int. Airport (PSP)
Vliegveld bij eindpunt
Palm Springs Int. Airport (PSP)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,895.-
upgrade carbon bike
We carry mostly Cannondales with some Specialized. Out full carbon bikes have either Ultegra or 105
$ 150.-
Optioneel
upgrade hybride E-bike
$ 300.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 795.-

Routebeschrijving

Day 1: Palm Springs to Indian Wells
De tour begint in de ochtend, in de woestijnstad Palm Springs. De fietsen worden afgesteld en er is een korte briefing. Daarna maken we een rustige warming-up rit door de woestijn vallei, met een prachtig uitzicht op de San Jacinto Mountains. De dag eindigt bij een mooi resort in Indian Wells.. Hier verblijven we twee nachten in het vier sterren Miramonte Resort. Er is een mogelijkheid om extra mijlen te fietsen.
Mijlen: 30 – 50 Maaltijden: diner

Dag 2: Joshua Tree National Park
Vanmorgen rijden we met ons busje naar Joshua Tree National Parks en fietsen we door het park. We beginnen in het dorpje Joshua Tree en de West ingang en rijden over heuvels naar Arch Rock. Geniet van de prachtige uitzichten over de Yucca Valley met zijn vele joshua bomen, terwijl de gids een picknick voor ons klaarzet. Daarna dalen we af in het Pinto Basin. Hiervandaan is het een rustige klim naar het Cottonwood Visitor Center in het zuiden van het park. Per bus gaan we weer terug naar het Miramonte Resort. Ga lekker ontspannen bij het zwembad en ‘s avonds gaan we samen dineren.
Mijlen: 53 – 67 Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner.

Dag 3: Indische Wells naar Borrego Springs
Na ons verblijf van twee nachten in Indian Wells rijden we naar het zuiden onder de lange dadelpalmen van de Coachella Valley via het platteland naar de Salton Sea. Van hieruit rijden we naar het westen door de badlands van de Anza-Borrego-woestijn naar Borrego Springs, een oase van een stad omringd door woestijn en aan drie zijden omringd door bergen.
Ons basiskamp voor de komende drie nachten is La Casa Del Zorro, een golf- en tennis resort, gelegen tussen de Anza-Borrego Desert en de uitlopers van het Sant Rosa gebergte. Het resort biedt een scala aan recreatieve voorzieningen, lekker eten en comfortabele accommodaties. Team diner is in de buurt van het hotel.
Mijlen: 28 – 75 Maaltijden: Ontbijt en diner.

Dag 4: Anza-Borrego State Park
Na ons gezamenlijk ontbijt gaan we per fiets de Anza Borrego woestijn verkennen. Daar naartoe een fijne rit om op te warmen, door de woestijn met langs de route een indrukwekkende verzameling creatieve metalen beeldhouwwerken. Bij aankomst in het Anza Borrego State Park kun je een fijne wandeling maken en door het bezoekerscentrum struinen.
Je kunt ook voor een rustdag kiezen en gebruik maken van de mogelijkheden op het resort of bezoek de kleine gemeenschap van Borrego Springs of de woestijntuinen bij het Borrego Art Institute. Natuurlijk hebben we ook de mogelijkheid om juist wat extra mijlen te fietsen. Vanavond ge je zelfstandig dineren.
Mijlen: 29 – 51 Maaltijden: ontbijt en lunch.

Dag 5: Borrego Springs Circuit
Een dag met de keuze uit lange of een kort ritten. Een ambitieuze tour is de 11 mijl klim over de Montezuma Road. ook wel de glass elevator genoemd vanwege het eindeloze en ononderbroken vergezicht over de woestijn. Na een fantastische afdaling keren we terug naar het resort en geniet van de eenzaamheid van de woestijn. We genieten de laatste avond van een fantastisch teamdiner.
Mijlen: 22 Malltijden: Ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Yaqui Pass Promenade
Onze ochtendrit is een lus omhoog en over de Yaqui Pass en biedt een leuke laatste uitdaging voor degenen die geïnteresseerd zijn in wat extra kilometers en klimmen.
Als we terug zijn heb je nog genoeg tijd om je te verfrissen voordat we uitchecken. Na drie nachten in het rustige en afgelegen Borrego Springs, is het tijd om de terugreis naar Palm Springs te maken. Privé limousine en pendeldiensten zijn beschikbaar vanaf het Renaissance Hotel naar meerdere bestemmingen, met de luchthaven van Palm Springs op slechts 5 minuten rijden.
Mijlen: 22 Maaltijden: ontbijt.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-rental-bike Hoge kwaliteit Ultegra afgemonteerde Scott carbon racefiets.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.