Menu
Mijn tour

Desert Winter Sunshine

Samenvatting

01 (14)web

Deze tour biedt je mooi fietsen over rustige wegen. Ervaar de Sonora woestijn met zijn reusachtige cactussen, uitgestrekte prairies, dennenbossen en ruige rotsformaties. Ervaar de rijke geschiedenis van de Spaanse architectuur, eten en cultuur en de cowboy cultuur.

Recreatief, Racefiets
7 dagen
475 km / 295 mi
$ 2,495.- / € 2,073.-
  • Uitstekende maaltijden en accommodaties met een lokaal karakter.
  • Maaltijden inbegrepen: alle ontbijten, 4 lunches, 5 diners.
  • Snacks en sport-drinks onderweg.
  • Deskundige, meefietsende tourbegeleiders en volgwagen.
  • Inclusief toegang en rondleidingen in de bezienswaardigheden.
  • Mogelijkheid om de dagelijkse route te verkorten of verlengen.
  • Aanbetaling voor deze tour is $500.-pp

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
80-100 km / 50-62 mi
Afstand totaal
475 km / 295 mi
Klimmen
3260 m / 10695 ft
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
09 feb 2020 - 15 feb 2020
16 feb 2020 - 22 feb 2020
01 mrt 2020 - 07 mrt 2020
08 mrt 2020 - 14 mrt 2020
01 nov 2020 - 07 nov 2020
2021: datums en prijzen zijn nog niet bekend
Start
Tucson (15.00)
Finish
Tucson (15.00)
Transfer
Tucson airport. Transfer not included.
Vliegveld bij start
Tucson Int. Airport (TUS)
Vliegveld bij eindpunt
Tucson Int. Airport (TUS)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,495.-
huur hybride fiets
$ 200.-
Optioneel
hurr racefiets
$ 200.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 495.-

Routebeschrijving

Dag 1

De tour start bij een unieke en historische Guest Ranch, gelegen in de uitlopers van de Santa Catalina Mountains, en onze eerste standplaats van dit “southwest adventure”. Na het afstellen van de fietsen, de instructies en een eerste korte rit ontmoet je de gidsen en de tourdeelnemers tijdens een diner met heerlijke streekgerechten.

Dag 2

67 mi / 107 km
We fietsen door de magie van Saguaro National Park met zijn reusachtige cactussen in alle soorten, de diepe kleuren van de bergen, rotsformaties en de ongerepte natuur. We stoppen voor de lunch bij het prachtige Arizona Sonora Desert museum. Na de lunch fietsen we op mooie en rustige wegen naar Sasabe. Deze dag eindigt op een steenworp afstand van de Mexicaanse grens bij een intieme Rancho.

Dag 3

58 mi / 93 km
We fiets van Sasabe in de ochtend en na een picknick lunch gaan we verder naar Sahuarita Road, die variëren land doorkruist met een laag groeiende cactussen, Mesquite en grassen met een decor van kleurrijke rotsformaties en bergen. Tijdens het laatste deel van de route, fietsen we via de Santa Rita uitlopers naar het grasland prairies in de buurt van Sonoita.

Dag 4

44 mi / 70 km
Het eerste deel van de route naar Fort Huachuca is een heerlijke tocht over rustige glooiende wegen, dwars door het Coronado National Forest. Fort Huachuca is een in 1887 opgerichte legerbasis waarvan de gebouwen zijn uitgeroepen tot National Historic Landmark. We fietsen verder door de Sierra Vista en komen via de geleidelijk oplopende Ramsey Canyon Road aan bij onze mooie herberg voor de nacht, direct gelegen naast The Nature Conservancy's Ramsey Canyon Preserve. Dit gebied is wereldberoemd vanwege de vele vogelsoorten en je kunt hier na de dagtocht goed wandelen.

Dag 5

42 mi / 67 km
Vandaag een mooie en ontspannen rit naar Tombstone. Bijna de gehele route gaat over de rustige, schilderachtige Charlestown Road. Langs de weg ziet je kleine zuilvormige heuvels, die verspreid over het landschap uit de bodem lijken te verrijzen. We lunchen in Tombstone en verkennen daarna dit oude, gerestaureerde Western stadje.

Dag 6

69 mi / 110 km
Vandaag doorkruisen we een woestijngebied met een enkele boerderij en vrijwel geen auto's. De route geeft je een goede indruk van het zuivere, ongerepte woestijnlandschap en het rustige Arizona platteland. Halverwege de dag is er een picknick lunch. Wanneer je het stadje Bisbee binnenfietst heb je direct een goed zicht op de plaatselijke kopermijn, de traditionele bedrijfstak in dit gebied. Bisbee is misschien wel een van de best bewaarde Western steden in Amerika.

Dag 7

17 mi / 27 km
De laatste etappe van de tour begint bij Saguaro Park East en gaat via een oude Spaanse route naar Colossal Caves Park. Hier genieten we van een laatste gastronomische picknick lunch en wensen we onze medefietsers "Happy Trails".

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

bikes-escapades Racefiets

of

Hybride fiets
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.