Menu
Mijn tour

Fast America Ride

Samenvatting

Fast America 1

De Fast Amerika Ride is een fietstour voor 'bikkels' die de hele USA in 33 dagen willen zien. Het is een zeer uitdagende, volledig ondersteunde coast-to-coast fietstocht. Test uzelf en ervaar de schoonheid van Amerika tijdens deze uitdagende cross country tour!

Racefiets
33 dagen
5545 km / 3446 mi
$ 8,200.- / € 7,315.-
  • Dit is een Ride / Event; je rijdt deze tour met meer deelnemers.
  • Deskundige, ervaren en meefietsende tourbegeleiders.
  • Volgwagen en technische ondersteuning.
  • Snacks, vers fruit en sport drinks onderweg.
  • Goeden motels en hotels.
  • Onbijten inclusief. Lunches inclusief behalve op de twee rustdagen. Diners niet inclusief.
  • Het is ook mogelijk om deze tour in delen te rijden, neem contact met ons op voor meer informatie en de prijs.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
33 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
160-180 km / 99-112 mi
Afstand totaal
5545 km / 3446 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Niet inbegrepen
Data
27 apr 2019 - 30 mei 2019
Start
Costa Mesa (13.00)
Finish
Amesbury (17.00)
Vliegveld bij start
Orange County John Wayne Airport (SNA)
Vliegveld bij eindpunt
Portsmouth International (PSM)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 8,200.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 1,650.-

Routebeschrijving

Tijdens de Fast Amerika Ride rijd je door de mooiste en meest schilderachtige gebieden van Amerika. Je fietst gemiddeld 110+ mijl (175 km) per dag door 14 staten. Dit is de perfecte tocht voor ervaren fietsers die willen weten wat ze kunnen en die de USA op een hele speciale manier willen zien in iets meer dan een maand. Van de natuurlijke schoonheid van de zuidelijke Sierra en de Rocky Mountains tot de spectaculaire rivierlandschappen van de Arkansas, Missouri en Mississippi. Elke dag is een uniek avontuur op zich.

We beginnen onze tocht dwars door Amerika in Costa Mesa, California. We fietsen het binnenland in en volgen de Santa Ana River naar de voet van de San Gabriel Mountains. Na een beetje klimmen passeren we de San Andreas-breuk en volgt er een mooie afdaling naar het woestijngebied bij Palm Springs. We beklimmen de Chiriaco Summit en fietsen verder oostwaarts door de zuidelijke woestijn van California, net ten zuiden van Joshua Tree National Park. 

We steken de Colorado River over en langzamerhand wordt het land vlakker en vruchtbaarder. Als we Arizona inrijden wordt het heuvelachtiger. Het klimmen wordt serieus als we de Yarnell Pass over fietsen. We rijden door de Prescott National Forrest en omlaag naar de stad Prescott. Na de Prescott Valley pakken we de zwaarste klim van de tour, Mingus Mountain. Dan volgt een snelle en moeilijke afdaling waarbij we halverwege door de oude mijnstad Jerome komen, nu getransformeerd tot kunstenaars-kolonie. Na Jerome maken de haarspeldbochten plaats voor een verdere mooie rechte afdaling. 

We passeren de ‘red rock town’ Sedona en de Oak Creek Canyon. Het klimmen is intens, maar het uitzicht en de vergezichten maken de inspanningen meer dan de moeite waard! Daarna volgt een lange, niet te steile afdaling naar Flagstaff en Winslow. We fietsen verder over de westelijke woestijnvlaktes. Het terrein wordt weer heuvelachtiger als we de staatsgrens oversteken naar New Mexico en de Continental Divide passeren, de geografische scheiding tussen west en oost Amerika. In de Acoma en Laguna indianen reservaten passeren we de 10 Mile Hill waarna een spannende afdaling naar Albuquerque volgt. Hier nemen we eerste rustdag.

We beklimmen de Glorieta Summit en dalen daarna af naar Las Vegas. De westelijke woestijn maakt langzaam plaats voor hoogvlakten van Texas. Het terrein wordt steeds vlakker naarmate we de Oklahoma Panhandle en de uitgestrekte graanvelden van Kansas naderen. De laatste twee dagen in Kansas gaat het op en neer met korte steile klimmen, een echt “rollercoaster” terrein. Als we Missouri inrijden is het nog heuvelachtig en wordt de natuur wat ruiger. We rijden door het 1000-Hill State Park en je begrijpt meteen hoe dit park aan zijn naam komt. We steken de Mississippi River over en het is opmerkelijk hoeveel groener het landschap wordt vergeleken het meer desolate westen. Als we Illinois inrijden wordt het vlakker. Dit is de graanschuur van Amerika en we passeren vele boerderijen. We nemen een tweede rustdag in Springfield, de stad Lincoln beroemd heeft gemaakt.

We vervolgen door staat Indiana. waar het licht heuvelachtig is. Na een kort stuk door Pennsylvania fietsen we langs het grote Lake Erie en rijden we de staat New York in. Het landschap is prachtig als we de aan noordelijke kant van de Finger Lakes fietsen. Daarna volgen we het Erie Canal naar Syracuse, Amsterdam en de state capital Albany. De laatste paar dagen van de tour fietsen we over de Mohawk Pass (een deel van de Appalachian Mountain Range) en door Vermont. Vermont en New Hampshire zijn bergachtig met korte uitdagende klimmen en afdalingen. Dan daalt het verder af naar de kust. Onze laatste paar mijlen gaan naar Salisbury Beach waar we ons voorwiel in de Atlantische Oceaan kunnen zetten.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.