Menu
Mijn tour

Fast America South Ride

Samenvatting

Fast America south1

De Fast America South Ride is een langafstand tour voor racefietsers die de VS snel willen zien! Het is een zeer uitdagende en volledig ondersteunde 27 dagen coast-to-coast fietsreis. Een echte happening waarbij elke dag een uniek avontuur op zich is.

Racefiets
27 dagen
4635 km / 2880 mi
$ 6,850.- / € 6,111.-
  • Dit is een Ride / Event; je rijdt deze tour met 15-40 deelnemers.
  • Deskundige, ervaren en meefietsende tourbegeleiders.
  • Volgwagen en technische ondersteuning.
  • Onderweg stops met snacks, drinks en vers fruit.
  • Twee rustdagen.
  • Halfpension verblijf (ontbijt and lunch) in goede motels en hotels.
  • Het is ook mogelijk om deze tour in delen te rijden, zie Fast America South Ride etappe 1, 2 of 3.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
27 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
140-160 km / 87-99 mi
Afstand totaal
4635 km / 2880 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Niet inbegrepen
Data
25 apr 2020 - 22 mei 2020
Volgende tour in 2020
Start
Costa Mesa (10.00)
Finish
Savannah (16.00)
Vliegveld bij start
Orange County John Wayne (SNA)
Vliegveld bij eindpunt
Savannah-Hilton Head Int. Airport

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 6,850.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 1,350.-

Routebeschrijving

Dit is de perfecte tour voor fietsers die zichzelf willen testen en hun fietsprestaties willen verbeteren en die Amerika op de best mogelijke manier willen zien, vanaf het zadel van een fiets. Ervaar de schoonheid van Amerika die alleen een cross country fietstour kan bieden. De tourbegeleiders zorgen tot in de details voor alle voorzieningen - je kunt je volledig concentreren op het fietsen en genieten van Amerika. Deze tour gaat door 9 staten en voert door een aantal van de mooiste en meest schilderachtige gebieden van Amerika, met een gemiddelde van 115 mijl / 185 km per dag.

De tour start in Orange County, California met het natmaken van het achterwiel van je fiets in het water van de Stille Oceaan. We fietsen naar het oosten door het dorre zuiden van California, net ten zuiden van Joshua Tree National Park. We steken de Colorado rivier over waarna het vlakker wordt en het landschap verandert in landbouwgebied. We gaan verder door het Prescott National Forrest en de Prescott Valley waarna we de zwaarste klim van de tour doen, naar de top van Mount Mingus.
Vervolgens fietsen we over de westelijke woestijn vlaktes. Het terrein varieert van vlak tot heuvelachtig waarbij we in een paar dagen geleidelijk afdalen. Het klimmen begint opnieuw beginnen als we New Mexico binnenfietsen en de Continental Divide oversteken.
Vervolgens rijden we door het immense ranches-landschap van Texas, op weg naar Oklahoma. In Oklahoma maken de ranches plaats voor landbouwgrond als we een stukje over de Main Street van Amerika ... de Route 66 fietsen.
In de staat Arkansas fietsen we een glooiende route door de Arkansas River Valley, in het zicht van de Ozark Mountains en het Ozark National Forest.
Door het bekken van de Mississippi River is de route helemaal vlak maar hoewel er geen bergen van betekenis zijn in Mississippi en Alabama, zul je hier juist een aantal uitdagende korte klimmen ervaren. Daarna fietsen we Georgia in. Overal in deze staat kun je de herinneringen aan de burgeroorlog zien zoals monumenten, slagvelden en begraafplaatsen. De statige witte herenhuizen daarentegen tonen juist het welvarende verleden van de katoen en de rivierhandel. Het terrein wordt vlakker en vlakker naarmate we onze eindbestemming Savannah in Georgië naderen, na 27 dagen en meer dan 2900 mijl van prachtig fietsen.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Deze tour rijdt u met uw eigen fiets.
  • Meer informatie over het meenemen van uw eigen fiets naar Amerika ontvangt u van ons na de reservering.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.