Menu
Mijn tour

Four Islands of Maine

Samenvatting

four Islands of Maine1

Tijdens deze tour maak je kennis met de schoonheid en de cultuur van Mid-Coast Maine. Je fietst over rustige wegen op de mooiste eilanden van Maine en langs het prachtige St. George schiereiland. De tour wordt gecombineerd met tal van andere activiteiten. Je verblijft in charmante accommodaties en geniet van heerlijke maaltijden.

Recreatief, Racefiets
7 dagen
270 km / 168 mi
$ 2,495.- / € 2,066.-
  • Uitstekende maaltijden en accommodaties met een lokaal karakter.
  • Maaltijden inbegrepen:alle ontbijten, 2 picknick lunches, 4 diners (including a traditional Maine lobster boil).
  • Snacks en sport-drinks onderweg.
  • Deskundige, meefietsende tourbegeleiders en volgwagen.
  • Inclusief een kayaktocht door Camden Harbor en een tocht op een voormalige kreeftenboot.
  • Wandelen door het "elfenbos"en craggy bluffs van Monhegen Island.
  • Mogelijkheid om de dagelijkse route te verkorten of verlengen.
  • Aanbetaling voor deze tour is $500.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
40-60 km / 25-37 mi
Afstand totaal
270 km / 168 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
21 jun 2020 - 27 jun 2020
06 sep 2020 - 12 sep 2020
2021: datums en prijzen zijn nog niet bekend.
Start
Camden (10.00)
Finish
Camden (12.00)
Vliegveld bij start
Portland Int. Jetport (PWM)
Vliegveld bij eindpunt
Portland Int. Jetport (PWM)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,495.-
Huur racefiets
$ 200.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 495.-

Routebeschrijving

Dag 1:

De eerste dag van de tour begint met het afstellen van de fiets en de tourinstructies. Aan het eind van de middag volgt een mooie kayaktocht door het haventje van Camden. Je overnacht in een charmante Inn in Camden.

Dag 2:

We beginnen de dag met een mooi stuk fietsen langs de havens van Rockport en Camden. Daarna volgt een lus met een kustroute langs de statige huizen van deze regio en hun landelijke omgeving. Daarna gaan we landinwaarts met een korte klim naar een fantastiasch uitzichtpunt over de oceaan en de omliggende kuststrook.

Dag 3:

We nemen de veerboot naar Islesboro. Dit mooie, vriendelijke eiland, 3 mijl uit Lincolnville Beach, heeft bossen, open velden en een ruige, rotsachtige kustlijn. Je fietst over smalle wegen die zich langs de kust kronkelen, langs statige zomerhuizen rustige dorpjes met witte huizen. Na een heerlijke picknick op het strand gaan we aan boord van de Quicksilver, een omgebouwde kreeftenvissersboot, en varen we naar het meer rotsachtige eiland Vinalhaven. Dit eiland wordt ook wel de “kreeften hoofdstad van de wereld” genoemd. Van oudsher was hier een levendige granietindustrie en het eiland is bezaaid met kleine, oude en niet actieve steengroeven, die nu ideale zwemplekken zijn. We maken een mooie fietstour over het eiland waarbij je onderweg regelmatig kunt stoppen voor een verfrissende duik.

Dag 4:

Vandaag fiets je over twee mooie en interessante eilanden van Maine. We beginnen op North Haven, waar de oorspronkelijke activiteiten visserij, scheepsbouw en schapenhouderij nu plaats hebben gemaakt voor de kreeftenvisserij en het toerisme. We fietsen rond het eiland en verkennen het stadje North Haven. Andere hoogtepunten zijn het majestueuze uitzicht vanaf de Camden Hills, een korte wandeling naar Ames Knob en een fietsroute over glooiende heuvels naar het stenenstrand aan het eind van Crabtree Point. We eindigen met een picknick lunch op een afgelegen strand. Na de lunch keren we terug naar Vinalhaven en fietsen we over het zuidelijk gedeelte van het eiland. De dag wordt afgesloten met een traditionele Maine "lobsta" diner op de steiger in de haven.

Dag 5:

Vanochtend gaan we met de veerboot terug naar Rockland op het vasteland. Rockland is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel centrum met overal galerieën. Je kunt hier het Farnsworth Museum en de Puffin en Owls Head Transport musea bezoeken. We fietsen over het Owls Head schiereiland en stoppen bij de beroemde vuurtoren. We rijden verder naar beneden over rustige wegen naar het schilderachtige vissersdorpjes Tenants Harbor en Port Clyde. Onderweg kun je voor de lunch stoppen in Millers Lobster Pond, terwijl je bekijkt hoe de kreeftenvissers hun vangst binnenbrengen.

Dag 6:

We nemen de veerboot naar Monhegan Island, een echte kunstenaarskolonie. Je kunt hier spectaculaire wandelingen door de bossen en langs rotswanden maken, met op de achtergrond het geluid van de branding. In het bosrijke gedeelte van de wandeling ziet u de zogenaamde "elfen huizen" die door de lokale bewoners gemaakt zijn in allerlei kleine hoekjes en gaatjes langs de weg. We sluiten de dag af met een prachtig laatste diner in Port Clyde.

Dag 7:

We fietsen langs Tenants Harbor, South Thomaston en Rockland terug naar Camden waar we rond 12 uur zullen arriveren.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

road-hybrid-bicycle Hybride fiets inclusief.
Racefiets $200 extra.

Downloads

f-i-a.pdf
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.