Menu
Mijn tour

Glacier National Park & Waterton National Park tour

Samenvatting

icGlacier_Cycling_2016_00110

Glacier Park is een echte bucketlist-bestemming op het gebied van fietsen en wandelen. En de tocht daar is niet compleet zonder ook nog een bezoek aan het Canadese Waterton-Glacier Internationale Peace Park te brengen. De routes hebben opties voor fietsers van alle niveaus. Ofwel, rijd zo veel of zo weinig als je wilt. Daarbij bieden de twee parken niet te missen wandelopties naar watervallen, met wilde bloemen gevulde weiden en prachtige bergtoppen. Een paar van deze wandelingen voegen we toe aan het programma. Omdat de omgeving zo mooi is, blijven we binnen de grenzen van Glacier en Waterton, een relatief compact gebied. En omdat je de zomer tegemoet gaat en je op een hoge breedtegraad zit zijn de avonden heerlijk lang. Wees niet verbaasd als de zonsondergang pas om 22.30 uur is.

Racefiets
6 dagen
523 km / 325 mi
$ 2,995.- / € 2,465.-
  • Je logeert in comfortabele hotels.
  • Entree tot de Nationale Parken inclusief.
  • Bagagetransport en technische hulp.
  • Energy food en drankjes. (5 dinners)
  • E- bike en racefiets met recht stuur huren mogelijk .
  • De nacht voor en na de tour is niet inbegrepen.
  • Korting van $200 per persoon bij deelname als groep van 4 personen of meer.
  • Korting bij fietshuur als je je aanmeldt als koppel (voor één fiets ter waarde van $250)
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
40-60 km / 25-37 mi
Afstand totaal
523 km / 325 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
18 jul 2021 - 23 jul 2021
25 jul 2021 - 30 jul 2021
01 aug 2021 - 06 aug 2021
08 aug 2021 - 13 aug 2021
15 aug 2021 - 20 aug 2021
.start dates: July 25 and August 1 are sold out.
Start
Whitefish
Finish
Whitefish
Vliegveld bij start
Kalispell
Vliegveld bij eindpunt
Kalispell

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,995.-
racefiets
Scott CR-1 and Scott Solace carbon racefiets met voledig Shimano Ultegra onderdelen.
$ 250.-
Optioneel
E-Bike
Scott E-bike racefiets met recht stuur.
$ 375.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 470.-

Routebeschrijving

Dag 1:Hungry Horse Reservoir to Lake McDonald.


54 mijl met 3,310 voet klimmen.
We starten onze eerste dag in Glacier N.P. met een mooie route van Hungry Horse to the Hungry Horse Dam.
Terug gaan we langs de Apgar Mountains naar Apgar Village, daar vandaar fietsen we langs de oevers van Lake McDonalds naar Lake McDonalds Lodge ons hotel voor deze nacht.
Wie ‘s avonds nog wat extra wil fietsen kan een rondje maken over de lagere hellingen van de legendarische Going-to-the-Sun-Road. (Deze weg wordt om 16.00 uur voor fietser geopende)

Dag 2: Going-to-the-Sun-Road naar Many Glaciers Valley.


40 tot 70 mijl.
Bij dageraad beginnen we aan een 22-mijls klim van de Going-to-the-Sun Road naar de top van Logan Pass (6646 voet).
De route volgt de Mc Donald Creek door de oerbossen. Voorbij de boomgrens heb je een 360-graden uitzicht over de alpinetoendra en de bergen. De Going-to-the-Sun Road per fiets zou wel eens een van de mooiste beklimmingen van Noord-Amerika kunnen zijn.
Na de Logan Pass te zijn gepasseerd vlieg je in de afdaling langs met gletsjers bedekte bergpieken tot aan de smaragdgroene Upper en Lower Saint Mary Lakes.
Je accommodatie voor de nacht is het legendarische Many Glacier Hotel, met zijn beroemde Zwitserse bouwstijl en een schilderachtig uitzicht over Swiftcurrent Lake.

Dag 3: Many Glaciers naar Waterton National Park, Canada.


51 mijl.
We verlaten de spectaculaire omgeving van de Many Glacier Valley en fietsen over de Chief Mountain Highway noordwaarts richting de Canadese grens.
De route bevat drie grotere beklimmingen, waaronder een 5-mijl klim naar het Chief Mountain uitzichtpunt.
Het landschap buiten de oostelijke grens van Glacier N.P. is glooiend met boerderijen en talloze rivieren met Espenbomen erlangs.
Na het genot van een picknick aan de rivier, klimmen we naar de Canadese grensovergang. We dalen af naar de Belly-rivier en klimmen dan twee mijl naar het Waterton-Glacier International Peace Park. De benaming Peace Park komt voort uit het eerbetoon aan de lange geschiedenis van vriendschap tussen Canada en de Verenigde Staten. We zullen verblijven in het Northland Lodge of het Bayshore Inn, het enige hotel aan het Waterton Lake, met een spa. Je zou er wel eens in de verleiding kunnen komen om van een ontspannende massage te genieten.
NOTE: The Northland Lodge was the personal home of architect Doug Oland, one of the principle designer of the Prince of Wales Hotel. The lodge has been privately owned and managed by the Hacking family since the 1940’s. We love the balconies and family atmosphere of the Northland, as they offer a relaxed setting for the home-cooked meal we prepare for our guests when staying at the Northland.

Dag 4: Alberta Waterton National Park

Dit is een rustdag die je naar eigen inzicht kunt invullen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om op en neer naar Red Rock Canyon (20 tot 50 mijl) te rijden of voor een ritje naar het prachtige Camaron Lake voor een verkwikkende duik (20 mijl). Of kies voor een onvergetelijke wandeling, bijvoorbeeld naar Rainbow Falls of Kootenai Lake die beide beginnen bij de veerboot van Crypt Lake.
Extra activiteiten die mogelijk zijn:
vissen, kajakken, een cruise op Waterton Lake, winkelen of gewoon genieten van vogels kijken.
Wat je ook beslist, geniet van de adembenemende bergen en talrijke meren van Waterton National Park. ‘s Avonds kun je op eigen gelegenheid een van de vele restaurants in Waterton Villages bezoeken.

Dag 5: Waterton – Glacier Park Lodge

40-78 mijl
De uitdagende koninginnenrit, met een flink aantal beklimmingen en eindeloze vergezichten.
Fietsend uit het Waterton-Glacier Int. Peace Park gaan we weer terug via de Belly River en klimmen naar de grens van de VS via de Chief Mountain Highway. De weg kronkelt, daalt en stijgt en uiteindelijk daal je af de over Looking Glass Hill Road. Een prachtig deel waar je zeker van zult genieten! De weg is te smal voor de volgauto, die kan ons hier even niet volgen.
De accommodatie voor de nacht is de historische Glacier Park Lodge. Het hotel uit 1913 is gebouwd volgens de klassieke Nationaal Parkmethode met een lobby ondersteund door kolossale 12 meter lange boomstammen. ‘s Avonds genieten we van ons laatste gezamenlijke diner.

Day 6: Glacier Park Lodge to Running Eagle Falls & Whitewater rafting!

Vandaag rijden we Two Medicine Road, een minder bezochte weg in Glacier National Park met weinig verkeer. Vanuit de lodge rijden we naar het noorden en volgen deze langs Lower en Upper Two Medicine Lakes. Onderweg heb je de mogelijkheid om een korte wandeling te maken om Running Eagle Falls te bekijken. Onze Glacier National Park-fietstocht eindigt met een prachtige 3 1/2 uur durende wildwaterraftingtour langs een klasse 3 deel van de Flat Head River. De raft eindigt in West Glacier, waar de Cycling Guides je met een shuttle terug naar Whitefish brengt. We komen rond 18.00 uur terug in het ontmoetingshotel in Whitefish.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Scott CR-1 Pro and Scott Solace carbon road bikes with full Shimano Ultegra components for only $250/week
Both the CR-1 and Solace models are sub- 17 lb comfortable, high performance bicycles geared for climbing hills.
In addition we also have electric bikes available for rental at $375/week.
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.