Menu
Mijn tour

Great Allegheny Passage/C&O Canal Gravel Tour

Samenvatting

gap-co_02

De Great Allegheny Passage/C&O Canal Gravel Tour rijdt langs twee van de beste gravelpaden in de Verenigde Staten. Beide prachtige routes zijn doordrenkt van geschiedenis met het Chesapeake and Ohio Canal (C&O Canal) parcours dat een meer "terug in de tijd"-ervaring biedt. De Great Allegheny Passage (GAP) is een recentere toevoeging aan het groeiende aantal Amerikaanse rails-to-trails en biedt een onverharde weg van 241 kilometer van wereldklasse die ongeëvenaard is in termen van kwaliteit en ervaring.

Racefiets, Mountainbike
5 dagen
539 km / 335 mi
$ 1,865.- / € 1,904.-
  • Point State Park
  • Three Rivers Heritage Trail
  • Ohiopyle State Park
  • Fort Frederick
  • Aanbetaling voor deze tour is $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets, Mountainbike
Duur
5 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
100-120 km / 62-75 mi
Afstand totaal
539 km / 335 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, logies en ontbijt
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Niet inbegrepen
Data
08 mei 2023 - 12 mei 2023
15 mei 2023 - 19 mei 2023
22 mei 2023 - 26 mei 2023
25 sep 2023 - 29 sep 2023
16 okt 2023 - 20 okt 2023
02 okt 2023 - 06 okt 2023
Start
Pittsburgh
Finish
Washington
Vliegveld bij start
PA/Pittsburgh International Airport (PIT)
Vliegveld bij eindpunt
D.C./Dulles International Airport (IAD) or Ronald Reagan Washington National Airport (DCA)

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 1,865.-
shuttle from Washington DC area back to Pittsburgh
On Day 6 (the day the tour ends) an optional shuttle from the Washington, DC area to Pittsburgh is available for you, your bike, and your gear to get to the tour start meeting hotel (reservations on-your-own) in Pittsburgh, PA. If you do not choose this option, you are on-your-own to make your own travel arrangements. (vanaf $75.-)
$ 95.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 385.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief


Dag 0: Aankomst in Pittsburgh


Je vliegt naar Pittsburgh International Airport (PIT) en gaat met een shuttle naar het ontmoetingshotel. We ontmoeten elkaar in het Hilton Garden Inn Pittsburgh Airport South-Robinson Mall (in de buurt van de luchthaven) en er zal een late namiddag "Meet & Greet"-sessie zijn waar je je medefietsers voor deze week kunt ontmoeten. Je kunt je fiets rijklaar maken en onze gidsen vertellen je over de hoogtenpunten van de komende week.
OPMERKING: Deze nacht is niet inbegrepen bij de tour je kunt ervoor kiezen om te overnachten in het Hilton Garden Inn of in een ander nabijgelegen hotels. De Hilton Garden Inn biedt een gratis pendeldienst van/naar de luchthaven. Er zijn diverse restaurants op loopafstand van het hotel waar je kunt dineren.
BELANGRIJK: vanwege de lange afstand die we morgen moeten afleggen, ontmoeten we elkaar om 06:00 uur en vertrekken we niet later dan 06:30 uur om naar de tourstart in het centrum van Pittsburgh te gaan, dus neem voldoende rust en wees voorbereid vroeg vertrekken.

Dag 1: Pittsburgh naar Ohiopyle

We gaan vroeg op pad vanuit het ontmoetingshotel, want vandaag wordt een lange dag fietsen. We gaan met het shuttlebusje van het hotel naar het centrum van Pittsburgh en het begin van de Great Allegheny Passage (GAP), we beginnen officieel aan de tour vanuit Point State Park waar twee grote rivieren - de Allegheny en de Monongahela - samenkomen om de machtige Ohio-rivier te vormen. Vanaf hier beginnen we aan onze 5-daagse reis. Je fietst op de Three Rivers Heritage Trail die al snel samenkomt met de Great Allegheny Passage. Je gaat vervolgen naar het zuidoosten langs de GAP en laten langzaam de stedelijke omgeving en verharde delen van het pad verlaten. We gaan verder over gravelpadden en genieten van de steeds toenemende afgelegen ligging. Ons ondersteuningsteam zullen je ontmoeten op aangewezen punten voor drankjes en snacks. Nadat je Connellsville bent gepasseerd, rijdt je Ohiopyle State Park binnen met zijn eeuwenoude bomen en immense ravijnen. De rit eindigt in het kleine stadje Ohiopyle. Vanavond op jezelf dineren, er zijn vele restaurants waar je uit kunt kiezen.
Afstand: 78 mijl +2155 ft / -1650 ft

Dag 2: Ohiopyle naar Cumberland


Terug op het fietspad kun je opnieuw genieten van de prachtige oude bossen . De rit van vandaag op de GAP gaat door enkele van de meest afgelegen gebieden langs het pad en biedt opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het Salisbury Viaduct (bijna 2.000 voet lang en 100 voet boven de Casselman River Valley), de Pinkerton Tunnel, de Eastern Continental Divide en tenslotte door de 3.300′ lange Big Savage Tunnel waarbij je onmiddellijk na het verlaten van het oostelijke eindpunt wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de Allegheny Mountains. Vanaf de top van Savage Mountain is het dan een snelle afdaling van 23 mijl naar het kleine stadje Cumberland, waar het GAP-pad eindigt en morgen het C&O Canal-pad begint. Nadat we de stad zijn binnengereden, checken we in bij onze accommodatie voor de nacht en gaan we op weg voor een welverdiend diner in het centrum van Cumberland.
Afstand: 72 mijl +2710 ft / -3320 ft

Dag 3: Cumberland naar Hancock


Je vertrekt vanuit Cumberland, en voor de rest van de tour fiets je langs het Chesapeake & Ohio Canal (ook bekend als: C&O Canal). De twee fietspaden zijn behoorlijk verschillend en het gladde grindoppervlak van de GAP is vervangen door het meer ruige dubbelsporige van het C&O Canal fietspad, dat een uitdaging kan worden in natte omstandigheden. Nadat je Cumberland achter je hebt gelaten, bevind je je al snel in een zeer afgelegen land met nul telefoon ontvangst - perfect voor die digitale detox! Halverwege de dag kom je de Paw Paw Tunnel tegen, 3.200′ van totale duisternis met een smal pad langs het kanaal - neem een koplamp mee, want je zult het zeker nodig hebben! Na de Paw Paw Tunnel vervolg je de slingerende rit langs het C&O Canal en bereik je uiteindelijk ons doel Hancock. Je bent vanavond weer op jezelf voor het diner in Hancock. We raden Buddylou's Eats Drinks & Antiques ten zeerste aan!
Afstand: 60 mijl +675 ft / -875 ft

Dag 4: Hancock naar Harpers Ferry


De route van vandaag naar Harper's Ferry, biedt een route aan die door de geschiedenis van West Virginia gaat. Je fietst langs vele oude sluizen en sluisdeuren. Kort na Hancock is er gelegenheid om Fort Frederick te bezoeken, een sterfort dat actief was in de Franse en Indische Oorlog en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. We stoppen bij Williamsport om te genieten van een lunch naast de grote draaikom van de sluis. Als er tijd is, kun je misschien een korte tochtje maken op de onlangs gerestaureerde rondvaartboot. Vanuit Williamsport gaan we verder naar het zuiden en ontmoeten we het "Big Slackwater"-gebied van het C&O-kanaal, waar het pad is uitgehouwen in de hoge kliffen en wordt versterkt door betonnen hellingen en houten bruggen die zich uitstrekken tot in de Potomac-rivier. Aan het eind van de dag bereiken we onze bestemming in Harper's Ferry, voor overnachting en genieten van een ontspannen diner in een van de vele historische restaurants in het centrum.
Afstand: 64 mijl +640 ft / -785 ft

Dag 5: Harpers Ferry naar Washington


Het is de laatste dag van ons gravelavontuur en we gaan weer op weg naar de bewoonde wereld. Bij het verlaten van Harper's Ferry fietsen we langs het C&O-kanaal en genieten we van de langzame, geleidelijke afdaling naar onze bestemming Washington. We passeren opnieuw meer historische sluiswoningen waarvan sommige zijn gerestaureerd. Bij het naderen van Washington komen we Great Falls tegen, langs de Potomac-rivier, die een bestemming is geworden voor wildwaterkajakkers en andere avonturiers. We bereiken uiteindelijk de buitenwijken van de hoofdstad van onze natie door eerst Georgetown te passeren en uiteindelijk de ongrijpbare "Mile 0" -markering voor het C&O-kanaal te vinden in de buurt van het beruchte Watergate Hotel in Washington, D.C. Je hebt zojuist 335 gravelmijlen in 5 dagen afgelegd!
Afstand: 61 mijl +490 ft / -765 ft

For elevation profile see PDF file below.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

Dit is een semi- begeleide tour, dit betekent dat de gids niet met je mee fiets, maar alleen aan het begin en eind van de tour aanwezig is voor begeleiding.
Routebeschrijving
4 overnachtingen
4 ontbijten (dag 2 tot 5), 5 ingepakte lunches voor onderweg (dag 1 tot 5), 2 diners (dag 2 en 4)
Bagage vervoer
Kosten vergunning

Niet inclusief:

Nacht voor en nacht na de tour.
Huurfiets. Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Vluchten van en naar de tour.
Alcoholische drankjes.
Fooi gidsen.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Bike Suggestions: Road bikes are NOT recommended. This tour is best enjoyed on a cross bike with 32-38mm gravel ready tires or on a 26″/27.5″/29″ mountain/gravel bike with 1.75-2.00″ moderate knobby tires as large/wide knobby tires will actually make the journey more challenging. A gravel/adventure/bikepacking bike or a 27.5″ or 29″ plus bike would also be ideal. Also be prepared for potential wet/muddy conditions along the C&O Canal.
Bike Rental: Scott Addict disc with 30mm tires or our mountain bikes, Scott Geniuses. (approx. $325 for the week)

Downloads

Covid - 19
GAP - C&O elevation profile
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.