Menu
Mijn tour

Great Lakes Ride

Samenvatting

great-lakes-ride 1

Deze bijzondere tour van 15 dagen gaat rond twee van de Great Lakes en biedt prachtige vergezichten, vier mooie boottochten en een fietsroute langs de Niagara Falls.

Recreatief, Racefiets
15 dagen
1760 km / 1094 mi
$ 4,300.- / € 3,836.-
  • Dit is een Ride / Event; je rijdt deze tour met 15-40 deelnemers.
  • Deskundige, ervaren en meefietsende tourbegeleiders.
  • Volgwagen en technische ondersteuning.
  • Onderweg stops met snacks, drinks en vers fruit.
  • Één rustdag.
  • Halfpension verblijf (ontbijt en diner) in goede motels en hotels.
  • Het is ook mogelijk om deze tour in delen te rijden, neem contact met ons op voor meer informatie en de prijs.

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
15 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
100-120 km / 62-75 mi
Afstand totaal
1760 km / 1094 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Eenvoudig hotel, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Niet inbegrepen
Data
11 aug 2019 - 26 aug 2019
Start
Niagara Falls (13.00)
Finish
Niagara Falls (17.00)
Vliegveld bij start
Buffalo Niagara Int. Airport (BUF)
Vliegveld bij eindpunt
Buffalo Niagara Int. Airport (BUF)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 4,300.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 750.-

Routebeschrijving

De tour begint, eindigt en heeft een rustdag bij een van de mooiste natuurwonderen van de wereld - de Niagara Falls. Het eerste deel van de tour fietsen we rond Lake Erie. We starten met een route langs het Welland Canal naar Port Colborne. We rijden vervolgens naar het westen, langs de Canadese kant van het meer naar Port Dover en Simcoe. De volgende dag is een mooie lange tocht langs het meer naar Leamington. Hier vandaan varen we met de Pelee Island ferry naar de zuidkant van Lake Erie, naar Sandusky in Ohio. Vanaf deze plaats is er een adembenemend uitzicht over het meer.

We fietsen nu langs de zuidkant van Lake Erie naar Cleveland, met zijn Cleveland Brown Stadium en de Rock and Roll Hall of Fame en vervolgen naar Mentor. Van hier uit gaan we langs vele kleine jachthavens verder oostelijk richting Erie in Pennsylvania en Dunkirk in de staat New York. We ronden het eerste gedeelte van de tour af via Buffalo. We rijden langs de schilderachtige Niagara River naar de Falls en genieten aan de Canadese kant van een rustdag.

Lake Ontario is de focus voor het tweede gedeelte van deze tour. We rijden door kleine dorpen en over akkerland naar Rochester. Als we verder naar het oosten langs het meer rijden wordt het heuvelachtiger richting de havenstad Oswego. We vervolgen noordelijk langs het meer naar St. Lawrence Seaway en Kaap Vincent. Daar gaan we aan boord van een veerboot voor een korte oversteek naar Wolfe Island. Na een korte rit over het eiland nemen we een andere veerboot naar de historische stad Kingston in Ontario, Canada. Vanuit Kingston vervolgen we langs de noordkant van Lake Ontario.

Een korte bootreis met de Glenora Ferry en een mooie rit over de landschappelijke Loyalist Highway brengt ons naar Cobourg. We fietsen verder naar Toronto en verblijven in het centrum van deze bruisende stad. Op onze laatste dag rijden langs het mooie waterfront van Toronto en zien de skyline langzaam vervagen als we verder naar het westen fietsen. We ronden Lake Ontario aan de westkant en arriveren bij Port Weller, waar het Welland Canal uitkomt op het meer. We fietsen een mooi laatste stuk langs boomgaarden en wijngaarden naar onze eindbestemming, de Niagara Falls.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Deze tour rijdt u met uw eigen fiets.
  • Meer informatie over het meenemen van uw eigen fiets naar Amerika ontvangt u van ons na de reservering.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.