Menu
Mijn tour

Great Smoky Mountains ride

Samenvatting

Ic

Great Smoky Mountains National Park is het meest bezochte park in de VS en dat is geen wonder, want de uitzichten en vergezichten zijn hier gewoonweg adembenemend. We beginnen de week vanuit Tellico Plains om ‘on top of the world’ over de Cherohala Skyway te reizen naar Tapoco. Vanaf hier nemen we het op tegen "The Dragon" (ook bekend als: Deal's Gap) met zijn 318 bochten in 18 kilometer. Vervolgens gaan we over een deel van de prachtige, maar weinig bekende en licht bereisde Foothills Parkway. We bezoeken ook de afgelegen Cades Cove voor een autovrije fietservaring in de vroege ochtend en gaan vervolgens in de middag naar de top van Clingmans Dome om te genieten van het meer dan 100 mijl lange uitzicht op de majestueze purperen bergen. Tijdens de tweede helft van onze tour rijden we langs een deel van de Blue Ridge Parkway en bezoeken het hoogste punt op 1.844 meter, waarna eindigen in Asheville. In die stad hebben we een tussenstop van een dag, wat een geweldige kans is om deze charmante plaats te verkennen en te genieten van een van de vele brouwerijen. Je kunt het Biltmore Estate bezoeken, of als je wilt fietsen, een uitdagende klim naar de top van Mount Mitchell maken. Onze laatste dag omvat een klim over Doggetts Gap en eindigt in het afgelegen stadje Hot Springs.

Racefiets
6 dagen
402 km / 250 mi
$ 3,400.- / € 3,470.-
  • Great Smokey Mountain NP
  • Cherohala Skyway
  • Deal’s Gap
  • Foothhills Parkway
  • Blue Ridge Parkway
  • Aanbetaling voor deze tour is $950.-pp. OPMERKING: De regio Great Smoky Mountains biedt een aantal serieuze en uitdagende beklimmingen, dus deze tour is aan te raden voor gevorderden ervaren fietsers.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
0-20 km / 0-12 mi
Afstand totaal
402 km / 250 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
08 mei 2023 - 13 mei 2023
15 mei 2023 - 20 mei 2023
25 sep 2023 - 30 sep 2023
NOTE: All tours start on Monday and end on Saturday in order to avoid heavier weekend traffic through the Great Smoky Mountains region.
Start date May 8 only two more riders to confirm the tour
Start
Knoxville
Finish
Knoxville
Vliegveld bij start
McGhee Tyson Airport (TYS) – Knoxville
Vliegveld bij eindpunt
McGhee Tyson Airport (TYS) – Knoxville

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,400.-
huur racefiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
$ 250.-
Optioneel
E-bike
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 575.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 0: Aankomst in Knoxville

Je vliegt naar McGhee Tyson Airport (TYS), net ten zuiden van Knoxville, Tennessee. Het ontmoetingshotel is het Hampton Inn Knoxville-Airport, waar in de late namiddag een "Meet & Greet"-sessie is om je medefietsers voor de week te ontmoeten, je huurfietsen te laten afstellen en waar gidsen de hoogtepunten van de komende week bespreken.
OPMERKING: gasten kunnen deze avond op eigen kosten overnachten in de Hampton Inn of in andere nabijgelegen hotels. De Hampton Inn biedt een pendeldienst van/naar de luchthaven McGhee Tyson. Het diner voor deze avond is eveneens op eigen gelegenheid.

Dag 1: Cherohala Skyway

Na het ontbijt in Knoxville, ontmoeten we elkaar vroeg in de morgen op de parkeerplaats van het hotel om fietsen en uitrusting in de volgwagen te laden. Vervolgens rijden we ongeveer een uur naar het zuiden voor de start van de tour vanuit het kleine stadje Tellico Plains. Wie minder kilometers wil rijden en minder wil klimmen, kan ervoor kiezen naar een startplek verderop langs de route te rijden met de shuttlebus.
We beginnen de week met een fantastische rit langs de Cherohala Skyway die omhoog slingert en door de 5.400 voet hoge bergen van Tennessee naar North Carolina loopt. Je fietst door diep bebost achterland met onderweg prachtige vergezichten. Dit wordt een rit om nooit te vergeten! Nadat we zijn vertrokken vanaf de skyway, navigeren we rond het Santeetlah-meer om de dag af te sluiten in de historische Tapoco Lodge.

Dag 2: Tail of the Dragon & Foothills Parkway

Een uitdagende en leuke dag! Rijdend vanaf de Tapoco Lodge, komen we langs de Cheoah Dam, een filmlocatie voor de The Fugitive uit 1993 met Harrison Ford. We maken kennis met de iconische "The Dragon" (ook bekend als: Deals Gap), zo genoemd vanwege de 318 bochten in 11 mijl, waardoor dit gedeelte op een drakenstaart lijkt.
Nadat we The Dragon hebben verslagen, gaan we de Foothills Parkway op om 17 mijl boven de boomtoppen en uitlopers te rijden met ongelooflijke uitzichten op de bergen en het gehele Great Smoky Mountains National Park. We gaan daarna het stadje Townsend binnen en checken in bij onze accommodatie.

Dag 3: Cades Cove naar Clingmans Dome

Vandaag moeten we goed ontbijten en vroeg vertrekken, want we krijgen een speciale traktatie! Rijdend vanuit Townsend, begeven we ons naar Cades Cove, een geïsoleerde en afgelegen vallei in het Tennessee-gedeelte van het Great Smoky Mountains National Park, waar tal van kolonisten woonden lang voordat het nationale park werd gevormd. Het bijzondere van vandaag is dat op woensdag de 11 mijl lange lusweg alleen open is voor voetgangers en fietsers, wat zorgt voor een plezierige autovrije ervaring langs deze historische route.
Na Cades Cove fietsen we de schilderachtige Little River Gorge in, door dichte bossen met een prachtig uitzicht op de rivier. Na het passeren van Fighting Creek Gap, is er een lunch in het Sugarlands Visitor Centre in de buurt van Gatlinburg. Vanaf hier wordt het fietsen extreem uitdagend als we naar de top van Clingmans Dome rijden - dit is een buitencategorieklim van 20 mijl (HC) met bijna een volledige MIJL aan hoogteverschil! Natuurlijk kunnen fietsers ervoor kiezen om een ​​deel of de hele klim met de shuttlebus te rijden. Fanatieke rijders kunnen aan de rit van vandaag extra mijlen toevoegen door naar het verblijf van vanavond te rijden.
Hoeveel je ook van plan bent vandaag te rijden, dit wordt een epische dag in het zadel!

Houd er rekening mee dat beide ritten van deze dag niet worden ondersteund in Great Smoky Mountain National Park. Er is ondersteuning buiten het park tussen de ritten door en na de 2e rit.

Dag 4: Blue Ridge Parkway naar Asheville, North Carolina

63 mijl met tot 6.110 voet klimmen
Na een korte ochtendshuttlerit vanuit Cherokee, vertrekken we vanuit Balsam Gap langs de Blue Ridge Parkway. Klimmen staat weer op het programma voor de rit van vandaag, aangezien we beginnen vanaf ongeveer 3.400 voet hoogte en na 12 mijl Richland Balsam Overlook bereiken, het hoogste punt van de Blue Ridge Parkway op 6.047 voet. Vanaf hier slingert de Parkway langs de bergkam en biedt adembenemende uitzichten in alle richtingen.
Na de lunch in de buurt van Mount Pisgah, gaat het de komende 15 mijl grotendeels bergafwaarts, aangezien we 3.200 voet verliezen en slechts 300 voet winnen, Zorg ervoor dat je af en toe stopt om de bezienswaardigheden te bewonderen! We eindigen de rit in de buurt van Biltmore Forest aan de zuidkant van Asheville en nemen dan een korte shuttle naar het centrum en naar ons verblijf voor de komende twee nachten. Met een tiental of meer brouwerijen op loopafstand, zal het een moeilijke keuze zijn, waar je wat gaat drinken! Het diner is op eigen gelegenheid vanavond, want er zijn tientallen restaurants op loopafstand van het hotel.

Dag 5: Rustdag in Asheville

Optionele rit: 48 mijl met tot 3.600 voet klimmen
Met een rustdag in Asheville kun je vandaag allerlei activiteiten ondernemen. Je kunt ervoor kiezen een dag niet te fietsen en dit merkwaardige bergstadje te verkennen door langs de vele winkels te slenteren, een brouwerij te bezoeken of door een begeleide rondleiding te maken door het Biltmore Estate. Voor degenen die wel willen fietsen, rijd de Mount Mitchell op, het hoogste punt ten oosten van de Mississippi op 6.684 voet.
Hoewel de rit van vandaag ook op eigen gelegenheid is, bieden we een vroege ochtendshuttle aan naar een startpunt langs de Blue Ridge Parkway, waarbij je bijna 4.000 voet klimmen bespaart. Na deze drop-off fietsen de renners naar de top van Mount Mitchell en vervolgens terug naar Asheville. Terwijl de hoogtewinst bijna 3.770 voet is, verlies je in de rit terug van Mount Mitchell meer dan 6.000 voet - het wordt een geweldige rit!

Dag 6: Van Doggett Gap naar Hot Springs

32 mijl met tot 2.575 voet klimmen
Na een korte shuttlerit vanuit Asheville, biedt de laatste dag van onze tour de kortste afstand van de week (32 mijl), maar daarbij is wel een laatste klim van 3 mijl op de oostelijke helling van Doggett Knob naar Doggett Gap inbegrepen. De resterende kilometers na Doggett Gap dalen echter af door het weelderige platteland en valleien van Pisgah National Forest naar Hot Springs, waar de tour eindigt en waar we zullen lunchen. Na de lunch pendelen we met de shuttle terug naar Knoxville, Tennessee, om onze tour te beëindigen. Wat een geweldige week!

For elevation profiles see PDF file below.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

5 overnachtingen
Alle maaltijden, snacks en drankjes.
Forest service kosten,
6 dagen een gids
Shuttlesbusje en mechanische ondersteuning

Niet inclusief:

Nacht voor en nacht na de tour.
Huurfiets.
Vluchten van en naar de tour.
Alcoholische drankjes.
Fooi gidsen.

Lodging

Night 1: Historic Tapoco Lodge, Robbinsville, North Carolina
Night 2: Dancing Bear Lodge, Townsend, Tennessee
Night 3: The Everett Hotel, Bryson City, North Carolina
Nights 4 & 5: Haywood Park Hotel, Asheville, North Carolina

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-addict-10_LG-2020 The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet. $250.- per week
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
E-bikes

The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.

Downloads

Covid - 19
Great Smoky Mt
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.