Menu
Mijn tour

Maui Road Biking Tour

Samenvatting

T Hana road 3 syl

Onze fietstour over het eiland loopt rond een vallei tussen twee slapende reuzen, Puu Kukui-caldera aan de westkant en Mt Haleakala aan de oostkant. Binnen Maui’s 120 mijl lange kustlijn vinden we een verrassend scala aan microklimaten, van exotische tuinen tot streken waar bijna geen regen valt van zanderige lagunes tot met sneeuw bedekte bergtoppen. Met meer dan 20 ecosystemen en veel heuvels, is hier fietsen altijd een avontuur. Het éne moment rijd je door een weelderig tropisch regenwoud en vervolgens rijd je langs zonovergoten oude lavastromen of we dalen af naar een privéschiereiland voor een vers gebakken Hawaiiaans bananenbrood! De mensen zijn net zo divers als het landschap. De avonden zijn gevult met bezienswaardigheden en eilandgastvrijheid, we worden verwend met eilandfeesten, zoals Luaus en hula dansen en we overnachten in onze eigen prive “strandhuisjes.”

Racefiets
6 dagen
467 km / 290 mi
$ 3,953.- / € 3,495.-
  • De prijs voor de 2019 tours zijn op aanvraag.
  • Twee gidsen.
  • Alle maaltijden, van lunch op de eerste dag tot lunch op de laatste dag en snacks onderweg.
  • Ondersteunend voertuig en fietsonderhoud.
  • Eerste hulp.
  • Souvenir Shirt.
  • Overnachting voor of na de tour niet inbegrepen.
  • Guaranteed Trip Departure Policy

    You will have the option of paying an extra $400 pp to guarantee that your trip will run even with only 2 bookings. If we receive 2 other bookings then we will refund or not charge the extra $400 pp.

Fotogallerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
467 km / 290 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Niet inbegrepen
Data
06 jan 2019 - 11 jan 2019
20 jan 2019 - 25 jan 2019
03 feb 2019 - 08 feb 2019
03 mrt 2019 - 08 mrt 2019
07 apr 2019 - 12 apr 2019
05 mei 2019 - 10 mei 2019
02 jun 2019 - 07 jun 2019
01 sep 2019 - 06 sep 2019
06 okt 2019 - 11 okt 2019
03 nov 2019 - 08 nov 2019
2019 Start datum: 1 December.
Start
Kahului (10.00)
Finish
Kahului (17.00)
Vliegveld bij start
Kahului airport
Vliegveld bij eindpunt
Kahului airport

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 3,953.-
huur fiets
Rental price on request
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 495.-

Routebeschrijving

Dag 1 | Kula


Totale kilometers | 40 mijl. Terrein | Heuvelachtig, 100% Van Support.
Na onze ontmoeting in Kahului, rijden we met een busje naar het begin van onze eerste rit. We gaan op pad en rijden langs Maui’s enige wijnhuis, voor zo’n ongeveer 40 mijlen is er bijna geen auto verkeer. Deze rit is een mooie introductie van Hawaii met mooie uitzichten over de oceaan, de bergen en zelfs de andere Hawaiiaanse eilanden. Er is ongeveer 3,500 voet hoogteverschil over deze 40 mijlen.
Inn: Maui

Dag 2 | Kahalui naar West Maui Mountains


Totale kilometers | 40 mijl. Terrein | Heuvelachtig, 100% Van Support.
We beginnen onze rit langs de kust van Mauna Kahalawai (bergen van West Maui)
Deze westelijke kwart van het eiland is een geërodeerde vulkaan die veel ouder is dan Mt. Haleakala in het oosten. Later klimmen we 1,000 voet door typisch Maui landschap: geweldige dalen met prachtige watervallen en majestueuse zee en kliffen. We rijden ook door het oude Hawaiiaanse vissersdorp Kahakuloa waar ze nog steeds Taro verbouwen. Taro wordt gezien als één van de eerste gecultiveerde plant, en het is de basis voor Poi, een klassiek Hawaiiaans gerecht.
Inn: Maui

Dag 3 | Kaanapali


Totale kilometers | 40 mijl. Terrein | Heuvelachtig, 100% Van Support.
Deze rit volgt de kust langs het West Maui gebergte en klimt ongeveer 2.500 voet tijdens de 40 mijl fietsen vandaag. We stoppen in het meest idyllische dorp Kahakuloa, een van de meest geïsoleerde plekken op Maui. Als we verder rijden passeren we enkele van de beste surfplekken in de wereld terwijl we een adembenemend uitzicht hebben over de oceaan met de eilanden Molokai en Lanai. Onze uitdaging vandaag is een zeer steile 400 meter klim. Met een 18% graad is het geen wonder dat dit “de muur” genoemd wordt. We eindigen deze rit bij een beachpark waar we met een verfrissende duik in de oceaan de dag afsluiten.
Inn: Maui

Dag 4 | Haleakala


Totale kilometers | 36-72 mijl. Terrein | Steile bergwegen.
Maak je klaar voor 36 mijlen klimmen met een steiging van 10.000 voet. Bereik het hoogste punt van Maui. Deze klim is de langste klim op een verharde weg in de wereld. Onze rit begint aan de voet van een vulkanische berg in een nat, mild regenwoud. Het landschap en de temperatuur veranderen drastisch gedurende de klim. We fietsen door acht verschillende klimaat zones op weg naar de 10.023 hoge top. Wanneer we de top bereiken worden we beloond met ongelooflijke uitzichten over de krater van de vulkaan en een gevoel van prestatie. Na een relaxte pauze en het nemen van vele foto’s gaan we terug naar beneden. Terwijl de epische rit naar boven 4,5 uur duurde zijn we in slechts 90 minuten weer beneden. Geniet!!
Inn: Maui

Dag 5 | Haiku naar Hana


Totale kilometers | 44 mijl. Terrein | Heuvelachtig.
Vandaag reizen we door het regenwoud en langs de kust naar Hana. Maui is begrijpelijk trots op de succesvolle stijd van Heavenly Hana tegen overontwikkeling van de kust en vernietiging van de Hawaiiaanse cultuur. Onderweg naar Hana begrijp je waarom deze route “ het land wat de tijd vergeten is” wordt genoemd. Onderweg nemen we een verfrissende pauze in Keanae Village. Een tropische sfeer met weelderig groen, gecombineerd met een ongelooflijk uitzicht op zowel de oceaan als de vulkaan Haleakala, maakt dit één van de beste ritten op de planeet. In Keanae stoppen we voor warm bananenbrood vers uit de oven. Tijdens onze pauze zien we hoe de blauwe golven op de zwarte lavarotsen beuken. In totaal klimmen we vandaag zo’n 3,000 voet in 44 mijl.
Inn: Hana

Dag 6 | Hana naar Kahului


Totale kilometers | 48 mijl. Terrein | Heuvelachtig.
Vandaag maken we de rit terug naar Kahului. We rijden via dezelfde kustweg terug, maar alles ziet er toch anders uit nu je de andere kant op fietst. Het is net alsof je een nieuwe route rijdt. Neem alle tijd voor pauzes en foto’s maken. Onze rit eindigt waar hij begon in Kahului.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.