Menu
Mijn tour

MOAB & the Back Beyond

Samenvatting

t Moab tour

De Moab & The Back of Beyond Tour gaat door het hart van het redrock canyon-landschap van Zuidoost-Utah en Zuidwest-Colorado. Fiets door de unieke landschappen van Arches & Canyonlands National Parks, beklim de schilderachtige La Sal Mountain Loop en fiets langs 800ft hoge zandstenen rotsen.

Racefiets
6 dagen
579 km / 360 mi
$ 3,350.- / € 3,419.-
  • Arches National Park
  • The Devils Garden Trail
  • Dead Horse Point State Park
  • The Manti-La Sal National Forest
  • The Paradox Valley
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
579 km / 360 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
10 sep 2023 - 15 sep 2023
17 sep 2023 - 22 sep 2023
24 aug 2023 - 29 sep 2023
15 okt 2023 - 20 okt 2023
22 okt 2023 - 27 okt 2023
14 apr 2024 - 19 apr 2024
21 apr 2024 - 26 apr 2024
28 apr 2024 - 03 mei 2024
05 mei 2024 - 10 mei 2024
12 mei 2024 - 17 mei 2024
Start
Grand Junction (8.00 AM)
Finish
Grand Junction
Vliegveld bij start
Grand Junction regional airport
Vliegveld bij eindpunt
Grand Junction regional airport

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,350.-
racefiets verhuur
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
$ 250.-
Optioneel
huur E-Bike
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $375.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 750.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Colorado National Monument en Unaweep Canyon

Colorado National Monument: 27 mi. met 2,610 feet klimmen
Unaweep Canyon: 43 mi. met 2,775 klimmen
Nadat we elkaar ontmoet hebben in het hotel waar we verzamelen, gaan we vanaf Grand Junction met het shuttlebusje op pad. We beginnen onze tour met een rit met start in de buurt van Fruita naar het Colorado National Monument. De 23-mijlsroute langs Rim Rock Drive in Colorado National Monument volgt de redrock-bergkam bijna 2.000 voet omhoog, langs een reeks canyons boven de Rio Colorado.
Na de ochtendtour door het Colorado National Monument en een korte shuttlebusrit, rijden fietsers langs de schilderachtige Highway 141 naar de adembenemende Unaweep Canyon - een geologisch unieke kloof die dwars door het Uncompahgre-plateau loopt. Hoewel het kleinschaliger is, is de ervaring van het rijden in Unaweep Canyon vergelijkbaar met fietsen door de Grand Canyon. Het prachtige resort Gateway Canyons Resort in Gateway, Colorado, wacht op ons voor diner en overnachting

Dag 2: Tussenstop in Gateway - Unaweep Canyon heen en terug

Standaard: 30 mi. met 2,370 feet klimmen
Extra opties.: 47 mi. met 3,160 feet klimmen
Met een tussenstop in het Gateway Canyons Resort, worden er deze ochtend twee ritopties aangeboden. De eerste is om 30 mijl heen en terug te fietsen over Highway-141 door de prachtige Unaweep Canyon naar de stallen van Gateway Canyon Resort. In de lente en ook na regenbuien zijn er meerdere watervallen aan de westkant van de canyon. Zoek naar een waterval bij mijlpaal 122 en vervolgens bij mijlpaal 132 bij Fall Creek. Fanatieke rijders hebben ook de mogelijkheid om de top te bereiken door een paar mijl langs de stallen te rijden naar het hoogste punt van de route en het keerpunt bij de Unaweep Divide. Op deze manier verlengen ze de rit tot een afstand van 47 mijl heen en terug.
Breng na de ochtendrit op deze tussenstopdag zeker een bezoek aan het geweldige automuseum in de middag of ga aan het zwembad liggen bij een van de twee zwembadcomplexen. Gateway Canyons Resort is gewoon een van de mooiste, meest luxueuze en ontspannende resorts in het westen van de VS.

Dag 3: Van Gateway Canyons Resort naar Camp V

49 mi. met 340 feet klimmen
We beschouwen de eerste 25 mijl van de rit van dag 3 als het mooiste deel van al onze tochten. De route volgt het oogverblindende landschap van Highway 141 in zuidelijke richting. De eerste 25 mijl van het Gateway Canyons-resort voert je onder de 1.500 voet hoge muren van de Redrock Canyon en langs de Rio Dolores. Veel van onze gasten noemen dit gedeelte de ‘mooiste rit’ die ze ooit hebben gereden.
Uitzicht op de Hanging Flume is zichtbaar vanaf Highway 141. De Flume is een technisch hoogstandje van meer dan 100 jaar geleden en ook een van 's werelds meest buitengewone monumenten van menselijke hebzucht en dwaasheid. Het doel was om water te leveren aan een placer goudmijn (bovengrondse mijnbouw). De bouw begon in 1889 en er werd een miljoen planken hout gebruikt. De mijn ging begin jaren negentig van de 19e eeuw failliet. Tegenwoordig zijn reizigers onder de indruk van de moeite die ze hebben gedaan om dit water te transporteren.
We fietsen hoog boven de rivier de Dolores en dicht bij de verticale zandstenen muren. Het is simpelweg een van de mooiste wegen van het land. We eindigen onze rit in de buurt van Naturita, Colorado, en checken in bij ons verblijf in Camp V.

Dag 4: Van Kamp V naar Old La Sal

Standaard, 27 mi. met 1,790 feet klimmen
Extra opties., 40 mi. met 3,645 feet klimmen
Vanaf Camp V rijden we terug naar het noorden over Highway 141 en eindigen het eerste deel van de rit bij een hulppost in het San Miguel River Preserve. Vanaf hier pendelen we over een onverharde weg naar de Hanging Flume en vervolgens naar de samenvloeiing van Rio Dolores en Rio San Miguel waar we zullen lunchen, zwemmen en daarna onze shuttlerit voortzetten naar Bedrock, Colorado. Vanuit Bedrock beginnen we aan het tweede deel door westwaarts te rijden op Colorado 90 naar de Utah Border met een optionele EFI-klim naar Old La Sal, Utah. Van Old La Sal pendelen we naar Moab en naar onze accommodatie.

Dag 5: La Sal Mountain Loop

46 mi. met 4,965 feet klimmen
Extra opties, 60- mi. met 5,650 feet klimmen
We verlaten voor een dag de woestijn-canyons om de La Sal Mountain Loop te rijden. De rit begint in het centrum van Moab en gaat zuidwaarts door Spanish Valley en vervolgens naar La Sal Loop Road, net als we Kens Lake passeren. Al snel begint het klimmen als we vanuit de woestijn omhoog gaan naar een landschap met subalpien struikgewas. De weg kronkelt verder door het La Sal-gebergte, dat prachtige vergezichten biedt.
Met een spectaculair uitzicht vanaf de top van de La Sal Mountain Loop zullen we genieten van een lunch. De afdaling die volgt in het verbazingwekkende landschap van Castle Valley is gewoon adembenemend als we bijna 4.400 voet dalen tijdens de laatste 29 mijl van de rit om te eindigen bij Red Cliffs Lodge langs de Colorado-rivier.

Dag 6: Optionele ritten en activiteiten

Na het ontbijt kun je deelnemen aan activiteiten die worden aangeboden in de Moab-regio. Optionele heen- en terugritten zijn onder andere Arches National Park, langs de Potash-Lower Colorado River Scenic Byway of de Upper Colorado River Scenic Byway.
Je kunt verder kiezen uit de vele avontuurlijke opties die Moab biedt. Als je ooit wilde gaan ballonvaren, bungeejumpen, mountainbiken, raften, jeep rijden, zij aan zij rijden op Slickrock, parachutespringen, ballonvaren, rotsklimmen, tandem-basejumpen en meer, dan is Moab de plek voor jou! Bekijk de Moab Utah Vacation Planning-website voor een uitgebreide lijst met activiteiten in de omgeving. We helpen je indien nodig met het transport naar de activiteit van je keuze. Als alternatief kun je helemaal niets doen en gewoon een goed boek lezen naast de Colorado-rivier.

Dag 7: Shuttle from Moab to Grand Junction

Op dag 7 vertrekken we vroeg in de ochtend uit Moab voor een aankomst om 8:00 uur op de luchthaven van Grand Junction, Colorado (GJT). Als je op deze dag vertrekt, dien je een vertrek om 09:00 uur of later te plannen.

Voor hoogteprofiel zie pdf-bestand hieronder.


* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

Alle overnachtingen
6 dagen maaltijden, behalve 1 diner, dagelijks lunch langs de route, snacks en drankjes.
Shuttle naar en van de Moab regio.
Toegangskaarten
Mechanische ondersteuning en bagage vervoer

Niet inclusief:

Nacht voor en nacht na de tour.
Huurfiets. Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Vluchten van en naar de tour.
Alcoholische drankjes.
Fooi gidsen.

Lodging

Gateway Canyons Resort
Best Western Canyonlands
Red Cliffs Lodge

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-addict-10_LG-2020 The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet. $250.- per week
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
E-bikes

The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.

Downloads

Covid - 19
Moab elevation profile
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.