Menu
Mijn tour

Fietsvakanties in Amerika › North Carolina

1 tours
Standaard
Duur
Prijs
›› Toon in kaart
Ic

Great Smoky Mountains ride

Type:
Racefiets
Soort:
Met gids
Niveau:
Uitdagend
Verblijf:
Luxe, volpension
Start:
Tennessee, Knoxville

Great Smoky Mountains National Park is het meest bezochte park in de VS en dat is geen wonder, want de uitzichten en vergezichten zijn hier gewoonweg adembenemend. We beginnen de week vanuit Tellico Plains om ‘on top of the world’ over de Cherohala Skyway te reizen naar Tapoco. Vanaf hier nemen we het op tegen "The Dragon" (ook bekend als: Deal's Gap) met zijn 318 bochten in 18 kilometer. Vervolgens gaan we over een deel van de prachtige, maar weinig bekende en licht bereisde Foothills Parkway. We bezoeken ook de afgelegen Cades Cove voor een autovrije fietservaring in de vroege ochtend en gaan vervolgens in de middag naar de top van Clingmans Dome om te genieten van het meer dan 100 mijl lange uitzicht op de majestueze purperen bergen.
Tijdens de tweede helft van onze tour rijden we langs een deel van de Blue Ridge Parkway en bezoeken het hoogste punt op 1.844 meter, waarna eindigen in Asheville. In die stad hebben we een tussenstop van een dag, wat een geweldige kans is om deze charmante plaats te verkennen en te genieten van een van de vele brouwerijen. Je kunt het Biltmore Estate bezoeken, of als je wilt fietsen, een uitdagende klim naar de top van Mount Mitchell maken. Onze laatste dag omvat een klim over Doggetts Gap en eindigt in het afgelegen stadje Hot Springs.

6 dagen
250 mi
€ 3,470.-
Fietsvoorzieningen De overheid ondersteunt veel projecten die het fietsen stimuleren. De fiets-infrastructuur is redelijk goed ontwikkeld en er is een mountainbike netwerk. LandschapNorth Carolina kan in drie streken verdeeld worden: de kustvlakten in het oosten, de Piedmont Region en de westelijke Blue Ridge Mountains. Bij de kust is er laagland met veengebieden, ‘pocosin’ genoemd. Voor de kust liggen de Outerbanks, een mooie rij ‘wadden’eilanden. Het centrale Piedmont Plateau is een brede golvende hoogvlakte met gemengde bossen. Aan de uiterste westkant van de staat liggen de Blue Ridge Mountains en Great Smokey Mountains, vergelijkbaar met de Franse Vogezen. Klimaat In North Carolina zijn de zomers warm (tot 35 graden) en vochtig, met meer koelte in de bergstreken in het westen. Plezierige lente en herfst. Zeer gematigde winters. ›› Meer over North Carolina op theusa.nl ›› Meer over North Carolina op Wikipedia
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.